"Bu Benim Eserim Projesi" - Son Dakika
Yerel

"Bu Benim Eserim Projesi"

Milli Eğitim Bakanlığı'nca ilköğretim okulları arasında düzenlenen "Bu Benim Eserim Projesi" kapsamında Ulaş Cumhuriyet Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) 8.sınıf öğrencilerinin hazırladığı "Tanjant Dürbünü Projesi", Kayseri'deki bölge...

28.03.2012 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı'nca ilköğretim okulları arasında düzenlenen "Bu Benim Eserim Projesi" kapsamında Ulaş Cumhuriyet Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) 8. sınıf öğrencilerinin hazırladığı "Tanjant Dürbünü Projesi", Kayseri'deki bölge sergisine davet edilen 19 proje arasında yer aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nca ilköğretim okulları arasında düzenlenen "Bu Benim Eserim" adlı fen ve matematik proje yarışması çerçevesinde, Cumhuriyet YİBO 8. sınıf öğrencileri Alperen Fatih Atlan ve Savaş Şahin'in hazırladığı Tanjant Dürbünü (TANDÜR) isimli projenin büyük başarı kazandığı belirtildi.

Matematik öğretmeni Kadir Köse rehberliğinde projeyi hazırlayan öğrencilerden Alperen Fatih Atlan, proje hakkında bilgi verdi. Atlan,

"Trigonometri oranları kullanarak bulunduğumuz yerden daha yüksek olan dağ, tepe, gökdelen gibi yükseltilerin yüksekliklerini hesaplayabiliyoruz. Projemizi bir aparat, açı ölçer, cetvel ve ayna kullanarak oluşturduk" dedi.

Matematik öğretmeni Kadir Köse ise Sivas'ta 700'den fazla projenin il değerlendirme kurulunca incelendiğini, yaklaşık 400 projenin uygun görülerek Kayseri'deki Bölge Bilim Kurulu'na gönderildiğini belirtti.

Bölge Bilim Kurulu'nun da 19 projeyi onaylayarak Kayseri'deki bölge sergisine davet ettiğini anlatan Köse, Ulaş Cumhuriyet YİBO'nun da TANDÜR Projesiyle bu sergide yer alacağını söyledi. Köse, sergi sonunda 7 ilden 8 projenin seçilerek Ankara'ya gönderileceğini ifade etti.

- SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Bu Benim Eserim Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement