Bu Bölgeye Kira Düzenlemesi - Son Dakika
Emlak

Bu Bölgeye Kira Düzenlemesi

Bu Bölgeye Kira Düzenlemesi

Yapılan ofislerin kiralarının metrekare başına 10-30 avro seviyesinde tutulmasına karar verildi.

21.05.2014 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atatürk Havalimanı'nda yapılan ofislerin kiralarının metrekare başına 10 ile 30 avro seviyelerinde tutulması gerektiği belirtildi.

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) Başkanı Turgut Erkeskin, Atatürk Havalimanı'nda yapılmakta olan yeni ofislerin kiralarının metrekare başına 10-30 avro seviyelerinde tutulması gerektiğini belirtti.

Erkeskin yaptığı yazılı açıklamada, hava kargo acentelerinin mevcut kargo terminalinde uzun yıllar yüksek kiralar ödemelerine rağmen son derece sağlıksız ve zor şartlar altında hizmet vermek zorunda kaldıklarını vurgulayarak, dernek olarak yeni ofislerin yapılmasından memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Acentelerin yeni ofislerde kiralama bedelinin yüksek olacağına yönelik kaygılarını da dile getiren Erkeskin, ofis kiralarının makul seviyelerde tutulması beklentisi içinde olduklarını bildirdi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nün (DHMİ), hava kargo acentelerine işlerinin doğası gereği, havalimanında uygun koşullarda ve maliyetlerde çalışma ofisi temin etmesi, bu ofisleri bir kazanç kapısı olarak görmemesi gerektiğini aktaran Erkeskin, hava kargo acentelerinin havalimanlarına gelen ve giden tüm yüklerin organize edilmesini sağladığını ve yolcu, ofis ve antrepo gibi diğer bölümlerde olduğu gibi nitelikli hizmet vermek zorunlulukları olduğunu anlattı.

Erkeskin, ofis kiralarının acentelerin hizmet kaliteleri açısından önem taşıdığını vurgulayarak, kira fiyatlarının seviyesi, hizmet üretim maliyeti ve dolayısıyla ihracat ve ithalat maliyetleri üzerinde de belirleyici bir unsur olduğunu kaydetti.

UTİKAD olarak yaptıkları araştırmalara göre, havalimanı çevresinde bulunan akıllı binalarda ofis kira fiyatlarının metrekare başına 10-30 avro arasında değişmekte olduğunu belirten Erkeskin. dolayısıyla Atatürk Havalimanı'nda yapılmakta olan yeni ofis kiralarının da bu seviyelerde tutulması gerektiğini ifade etti.

Kaynak: Milliyet.com.tr

Son Dakika Emlak Bu Bölgeye Kira Düzenlemesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement