Bu Camda Yürümek Yürek İstiyor - Son Dakika
Güncel

Bu Camda Yürümek Yürek İstiyor

Bu Camda Yürümek Yürek İstiyor

Karabük’ün Safranbolu ilçesindeki Tokatlı Kanyonu’na yapılan ve bir benzeri ABD’de Arizona’da bulunan cam teras, yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini çekiyor.

05.06.2014 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki Tokatlı Kanyonu'na yapılan ve bir benzeri ABD'de Arizona'da bulunan cam teras, yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini çekiyor.

7'de 70'e herkesin merak edip geldiği ve üzerine çıkmaya dahi korktuğu camdan teras, yerden 80 metre yükseklikte bulunuyor. Terasın 8 metrelik kısmı ise boşlukta duruyor. Roketatar mermisiyle dahi kırılmayan cam teras, her biri 750 kg taşıyabilecek kapasiteye sahip gözenekler, 3 cm kalınlığında 3 parça camdan oluşuyor. Yaklaşık 400 kişiyi taşıma kapasitesine sahip 100 metrekarelik terası, bir seferde sadece 30 kişi gezebiliyor. Teras 75 ton ağırlığı taşıyabiliyor.

Türkiye'nin çeşitli yerlerinde ve dünyanın farklı ülkelerinden tarihi ve turistik kent Safranbolu'ya gelenler, geçtiğimiz yıl hizmete açılan cam terası görmeden kentten ayrılamıyor. Hem heyecan hem de insana korku veren 80 metrelik yükseklikteki cam terasa çıkmaya çalışanlardan kimisi yanlarındaki yakınlarının ellerini tutuyor, kimisi ise can bağlantılarının olduğu çelik konstrüksiyon üzerinde yürüyor.

Karabük Valiliği ve İl Özel İdaresi Kanyonun turizm çıtasını yükseltmek için, cam terasın karşısına yapay şelale ile kanyona yapılan mağara kafe ile çeşitliliği arttırıcı projeler de uygulamaya başladı. - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bu Camda Yürümek Yürek İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement