Bu da duvardaki hamsi! Trabzonlu iş adamı satın aldı - Son Dakika
Yaşam

Bu da duvardaki hamsi! Trabzonlu iş adamı satın aldı

Amerika Miami'deki bir sanat fuarında duvara koli bandı ile yapıştırılan ve 120 bin dolara alıcı bulan muzdan esinlenen restoran sahibi, duvara hamsi yapıştırdı. Hamsiyi Trabzonlu bir iş adamı satın aldı.

09.12.2019 15:15  Güncelleme: 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haberler.com ÖZEL/ Olgun Kızıltepe

Sultanbeyli'de bir balık restoranı, "Duvardaki muz" eserinden esinlenerek duvara koli bandı ile hamsi yapıştırdı. Trabzonlu işadamı Ruşen Keleşoğlu da, "sanat eseri" olarak tanımladığı duvardaki hamsiyi satın aldı.

"RAKAM ARAMIZDA SIR"

"Duvardaki muz" eserinden etkilendiğini belirten Keleşoğlu, "sanat eseri" olarak nitelediği "duvardaki hamsi" eserini bu sebeple aldığını söyledi. Konuyla ilgili İzzet Aydın'a açıklamalarda bulunan Keleşoğlu, "İşin içinde hamsi olunca akan sular duruyor. Muz kadar pahalı olmasa da ona yakın bir paraya anlaştık. Satın aldım. Rakam aramızda sır, çok sansasyon olmasın diye" şeklinde konuştu.

"HALKIMIZI HAMSİYE DOYURACAĞIZ"

İş adamı Keleşoğlu, şöyle devam etti: "Restoran birkaç tane yapmış, bir kısmını martılar almış, bir kısmını birileri almış, pişirmiş. Bunun önlemek için de biz İstanbul Anadolu Yakası Trabzonlular Derneği olarak 10 ton hamsi aldık. Önümüzdeki günlerde Sultanbeyli halkını hamsi festivalinde hamsiye doyuracağız."

"GÜNEŞTE KURUTUP SAKLAYACAĞIZ"

"Hamsiyi yiyecek misiniz?" sorusuna ise, Keleşoğlu, "Yok, yenir mi? O kadar para verdik. Bu eseri koleksiyonumun en güzel yerinde saklayacağım. Koruma olarak da atalarımızdan kalan yöntemle herhalde güneşte kurutup saklayacağız. Muhafaza edebildiğimiz kadar edeceğiz" diye cevap verdi.

Duvardaki hamsiyi şimdilik garsonlar koruyor.

"DUVARDAKİ MUZ" ESERİNİ YEDİ

Miami'de performans sanatçısı David Datuna, İtalyan heykel sanatçısı Maurizio Cattelan'ın "Komedi" adını verdiği, Miami'deki uluslararası sanat galerisi ArtBasel'da sergilenen duvara bantlanmış muzu yemişti.

Sanatçı, duvardaki muzu küresel ticarete bir eleştiri olarak geliştirdi. Üç eserin 2 versiyonu sanat fuarında 120'şer bin dolara alıcı buldu. Çalışmanın üçüncü kopyasına 150 bin dolar fiyat biçildi.

Bu da duvardaki hamsi! Trabzonlu iş adamı satın aldı

Son Dakika Yaşam Bu da duvardaki hamsi! Trabzonlu iş adamı satın aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Van'ın Başkale ilçesinde kar nedeniyle kapalı olan mahallelerin yolu açıldı
    21:28 Van'ın Başkale ilçesinde kar nedeniyle kapalı olan mahallelerin yolu açıldı

    Van'ın Başkale ilçesine 40 kilometre mesafedeki Yukarı Dallı ile Doyum mahallelerinin yolunun açılması için karla mücadele ekipleri çalışma başlattı. Zorlu şartlarda 2 gün boyunca çalışan ekipler, 2 mahallenin yolunu açmayı başardı ve genişletme çalışmalarına devam ediyor.

  • Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi, 70 kişi tahliye edildi
    21:27 Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi, 70 kişi tahliye edildi

    Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Mahallesi Bahadır Sokak üzerinde akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması sonucunda 14 gecekondu etkilendi. Bu gecekondulardan 3'ü kullanılamaz hale gelirken, bölgede yaşayan 70 kişi tedbir amacıyla tahliye edildi. İstanbul Valiliği tarafından olay yerine çok sayıda AFAD ekibi sevk edildi.


Advertisement