Bu film festivalinde konserden tiyatroya her şey var - Son Dakika
Güncel

Bu film festivalinde konserden tiyatroya her şey var

Bu film festivalinde konserden tiyatroya her şey var

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da geçen yıl ilgiyle karşılanan, bu yıl ikincisi düzenlenecek Siirt Uluslararası Kısa Film Festivali'nde sanat şöleni yaşanacak.

09.11.2019 12:02  Güncelleme: 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da geçen yıl ilgiyle karşılanan, bu yıl ikincisi düzenlenecek Siirt Uluslararası Kısa Film Festivali'nde sanat şöleni yaşanacak.

Türkiye ve yurt dışından 435 kısa film arasından finale kalan 32'sinin derece için yarışacağı festival, 11 Kasım'da başlayacak, 15 Kasım'a kadar devam edecek.

Festivalin danışmanı AK Parti Genel Başkan Danışmanı Prof. Dr. Yasin Aktay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Siirt halkının festivale büyük ilgi gösterdiğini, bundan güç alarak katkı sunmak için çalıştıklarını söyledi.

Aktay, sinemanın sektörel açıdan zor bir alan olduğu algısını değiştirerek, insanların kolay sinema üretimi yapabileceklerini göstermek istediklerini dile getirdi.

Yasin Aktay, "Sanatın çağdaş, teknolojik imkanlarla seyirciye ulaştığı bu dönemde nasıl toplumsallaştığıyla ilgileniyorum. Bir şeyin üretimi çok olduğunda değeri de azalabiliyor. Böyle bir tehlike de var ama kısa film üretiminde o aşamada değiliz. Bu festivale katılanlardan bazıları sinemayla direkt uğraşmıyorlar. Bizim amacımız mesleği sinema olmayan kişilere, sanatlarını ortaya koymaları noktasında fırsat yaratmak." ifadesini kullandı.

Fatoş Güney de katılacak

Bu festival ile doğuda yeni sinemacıların ortaya çıkmasını arzu ettiklerini vurgulayan Aktay, bölgede sinemayı besleyebilecek hikayelerin bir hayli fazla olduğunu söyledi.

"Festivalde Yılmaz Güney'in Sürü filmini çektiği yerleri gezeceğiz. Eşi Fatoş Güney de katılacak. 40 yıl olmuş film çekileli ve o yerlerdeki değişim nasıl olmuş göreceğiz." diyen Aktay, 5 gün boyunca sinema üzerine söyleşiler, tiyatro gösterileri, konserlerin olacağını belirtti.

15 Kasım'da dereceye girenlere ödüllerin verileceğini kaydeden Aktay, "Festivalimiz uluslararası boyutta yapılıyor. Toplam 435 film başvurdu. Filmler değerlendirildi ve 32 film finale kaldı. 5 günlük festivalde dereceye girenler belli olacak. 15 Kasım'da ödülleri takdim edilecek." dedi.

Aktay, çok sayıda ünlü oyuncu, senarist, yönetmen ve yapımcıyı Siirtlilerle bir araya getirecek festivalde ödüllerin Siirt'in mütefekkir ve ilim insanı İbrahim Hakkı Hazretleri'ne ithaf edileceğini aktardı.

İbrahim Hakkı Hazretleri'nin 250 yıl önce yaşayan astronomi, edebiyat, felsefe gibi çok derin alanlarda bir ilim şahsiyeti olduğunu belirten Aktay, böyle büyük bir şahsiyeti genç nesillere aktarmak istediklerini kaydetti.

Sinema, tiyatro, konser

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü ve Dicle Kalkınma Ajansının (DİKA) katkısı ve himayesinde, AK Parti Genel Başkan Danışmanı Prof. Dr. Yasin Aktay, Siirt Valisi Ali Fuat Atik, DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ve Siirt Üniversitesi Rektörü Murat Erman'ın destekleriyle gerçekleştirilen festival, senaryo, yönetmenlik, oyunculuk ve kamera atölyelerini katılımcılarla buluşturacak.

Filmlerin, kurmaca, belgesel, animasyon ve deneysel olmak üzere farklı kategorilerde yarışacağı festivalde, sinema üzerine söyleşi ve paneller de düzenlenecek.

Festivalde 11 Kasım'da Burak Tamdoğan'ın "Bir Meddah Gösterisi: Kuka", 15 Kasım'da ise duayen tiyatro sanatçısı Salih Kalyon'un tek kişilik tiyatro gösterisi "Memleket Saat Ayarı" ile Manuş Baba konseri Siirtlilerle buluşacak.

Jüri başkanlığını yönetmen Ömer Uğur'un yaptığı festivalde, oyuncu ve müzisyen İlhan Şeşen, oyuncular Engin Öztürk, Bülent Bilgiç, Erkan Bektaş ve Sermin Hürmeriç, senarist Hakan Haksun, yönetmen Jale Atabey, yazar Vadullah Taş, reklamcı Çağlar Gözüaçık, gazeteci Canan Kaya jüri üyeleri arasında bulunuyor.

Festivalde, birinciye 10 bin, ikinciye 7 bin 500 ve üçüncüye 5 bin lira para ödülü verilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bu film festivalinde konserden tiyatroya her şey var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kara Yollarında Yapım ve Bakım Çalışmaları Devam Ediyor
    08:23 Kara Yollarında Yapım ve Bakım Çalışmaları Devam Ediyor

    Karayollarının yapım, bakım ve onarım çalışmaları sürdürülen kesimlerinde yavaş gidilmesi, trafik işaret ve işaretçilerine uyulması gerekiyor. TEM Otoyolu'nun Kınalı-Gümüşova kavşaklarında üstyapı onarım ve yenileme çalışmaları nedeniyle şerit daraltması yapılırken, Ankara-Niğde Otoyolu'nun Emirler Kavşağı bağlantı yolu ve Aydın-Denizli Otoyolu'nun belirli kesimlerinde trafiğe kapatmalar gerçekleştirildi. Ayrıca, Kızılcahamam-Kahramankazan-Ankara yolunda banket dışı ilave servis yolu yapım çalışmaları nedeniyle trafiğe kapatılan kavşaklar bulunuyor. Turgutlu-Salihli yolunda drenaj kanalı yapımı ve İzmit-Düzce yolunda fiber optik kablo haberleşme altyapı çalışmaları devam ederken, Bandırma-Biga yolunda kavşak düzenleme çalışmaları sürüyor. İnebolu-Abana-Çatalzeytin yolunda heyelan ıslah çalışmaları yapılırken, Taşova-Erbaa-Niksar yolunda köprü yapım çalışmaları devam ediyor. Arhavi-Hopa-Sarp yolunda ise şev temizliği ve çelik ağ uygulama çalışmaları gerçekleştiriliyor.

  • Galatasaraylı ve diğer taraftarlar Sındırgı'da toplu iftar yemeği düzenledi
    08:22 Galatasaraylı ve diğer taraftarlar Sındırgı'da toplu iftar yemeği düzenledi

    Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde Galatasaraylı taraftarlar, Sındırgı Belediyesi tarafından evlere dağıtılan iftar yemeklerinin bir gününü üstlenerek Cumhuriyet Meydanı'nda toplu iftar yemeği düzenledi. Yemeğe Galatasaray taraftarlarının yanı sıra diğer takımların taraftarları da katılarak dostluk sergiledi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    08:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • İzmir'de Kız Çocuğunu Taciz Eden Şüpheli Yakalandı
    08:15 İzmir'de Kız Çocuğunu Taciz Eden Şüpheli Yakalandı

    İzmir'in Karabağlar ilçesinde yaşayan 12 yaşındaki bir kız çocuğunu taciz ettiği iddia edilen şüpheli, polis ekiplerince saklandığı adreste gözaltına alındı. Ailenin suç duyurusu üzerine yapılan çalışmalar sonucunda şüpheli Bayraklı ilçesinde yakalandı ve emniyetteki işlemleri devam ediyor.

  • İstanbul'da uluslararası suç örgütü üyeleri yakalandı
    08:09 İstanbul'da uluslararası suç örgütü üyeleri yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' operasyonuyla uluslararası seviyede aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, suç örgütlerine ve zehir tacirlerine göz açtırmayacaklarını belirtti.

  • Bakan Yerlikaya: İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İstanbul'da yakalandı
    08:06 Bakan Yerlikaya: İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İstanbul'da yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla yakalandığını açıkladı. Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi.

  • İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov, İstanbul'da yakalandı
    08:05 İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov, İstanbul'da yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve uluslararası seviyede aranan Maxat Rakhishov'un İstanbul'da düzenlenen "Mahzen-23" operasyonuyla yakalandığını duyurdu.

  • İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası suçlular yakalandı
    08:04 İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası suçlular yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası seviyede aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını açıkladı. Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    08:02 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çevre ilçelerden çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre halı üretimi yapılan fabrikada içeride mahsur kalan işçiler olması muhtemel. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi devam ediyor.

  • Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü
    08:00 Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü

    Suriye'nin Halep kentinde gerçekleşen hava saldırısında 40'a yakın kişi hayatını kaybetti. Suriye hükümeti saldırıyı İsrail'e bağladı. Saldırıda sivillerin yanı sıra 5 Hizbullah üyesinin de öldüğü belirtiliyor. Uluslararası havalimanı yakınındaki silah depolarının hedef alındığı ifade ediliyor. İsrail ise saldırıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

  • İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı
    07:58 İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı

    İçişleri Bakanı Yerlikaya, İstanbul'da gerçekleştirilen 'Mahzen-23' Operasyonuyla, Interpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını duyurdu. Baisaov, 'Yasa Dışı Örgüt Faaliyetleri ve Kaçakçılık' suçundan, Rakhishov ise 'Dolandırıcılık' suçundan aranıyordu.


Advertisement