Bu Gelenek Hep Yaşasın - Son Dakika
Güncel

Bu Gelenek Hep Yaşasın

Balıkesir'in Burhaniye ilçesine bağlı Geriş Mahallesinde toplu iftar açma geleneği sürdürülüyor.

18.06.2017 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Burhaniye ilçesine bağlı Geriş Mahallesinde toplu iftar açma geleneği sürdürülüyor. Mahalledeki kadınların hazırladığı çeşit çeşit yemekler, sokağa serilen halı ve kilimlerin üzerinde kurulan yer soflarında yenirken, iftarlara çok sayıda davetli katılıyor.

İlçenin Geriş Mahallesinde, İvrindi ve Balya ile Çanakkale ilçelerine bağlı köylerden gelen vatandaşlar 10 yıldır toplu iftar yapma geleneklerini sürdürüyorlar. İftar yemeklerini her gün bir aile üstlenirken, iftara mahalledeki vatandaşların yanı sıra başka mahallelerden de insanlar katılıyor. Sokakta kurulan yer sofrasında yemekler yenirken, vatandaşlar bu geleneği devam ettirmeye kararlı görünüyor. Geriş mahallesindeki iftara Belediye Başkan Yardımcısı Cemal Akkılınç ile İlim Yayma Cemiyeti Burhaniye Şube Başkanı Sadrettin Küçükkaya ile yaklaşık 150 vatandaş katıldı.

"ÇOK GÜZEL BİR HAYIR ZİYAFETİ"

Toplu iftar geleneğinin birlik ve beraberliğe vesile olduğunu anlatan Başkan Yardımcısı Cemal Akkılınç, "Geriş mahallesinde, genellikle kırsal yörelerden gelen bu vatandaşlarımız yıllardır bu sokakta iftar yapmaktadırlar. Öz yaşamlarını yansıtan bu iftar sofraları, birlik beraberliğe vesile olmaktadır" dedi. İlim Yayma Cemiyeti Şube Başkanı Sadrettin Küçükkaya da,"Geriş mahallesinde köylerden gelen arkadaşlar köylerdeki geleneklerini yaşatıyorlar. Bizi de davet ettiler. Davete icabetten dolayı bizde katıldık" dedi. Halit Ceylan ise," Manyas'tan geldim. Dünürlerim davet etti. Eski adetler eski gelenekler aynen devam ediyor. Çok güzel bir hayır ziyafeti oluyor" dedi. Mukaddes Ceylan'da, "Kadınlar toplanıp el birliği ile yemekleri yapıyoruz. Akşam olduğu zamanda iftarda gelen misafirlere ikram ediyoruz. Bu bizim adetlerimizdendir. Böyle sürdürüp gidiyoruz" diye konuştu. Ramazan Avcı ise, "Bu akşam iftar sırası bendeydi. Biz bu adetleri devam ettiriyoruz. Komşularımıza ve akrabalarımızı davet ediyoruz. Gelenlerden Allah razı olsun" ifadelerini kullandı

(Fatma Talay/ İHA)

Bu Gelenek Hep Yaşasın
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bu Gelenek Hep Yaşasın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement