Bu Gelinliğin Başka Bir Benzeri Yok - Son Dakika
Güncel

Bu Gelinliğin Başka Bir Benzeri Yok

Gümüşhaneli tasarımcı ve iş insanı Ayşegül Öznur Parlak'ın tasarlayıp şehrin coğrafi işaretli ürünleri pestil ve kömeden yaptığı gelinlik büyük ilgi görüyor.

21.04.2019 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhaneli tasarımcı ve iş insanı Ayşegül Öznur Parlak'ın tasarlayıp şehrin coğrafi işaretli ürünleri pestil ve kömeden yaptığı gelinlik büyük ilgi görüyor. Kent merkezinde 6 yıldır tasarımcılıkla uğraşan ve kendi çizimleri de bulunan Parlak, 4. Ekoturizm Sempozyumu'nda pestil ve kömeden yaptığı, nazar boncukları ve boncuklarla ilmek ilmek süslediği gelinliğini sergiledi. Davetlilerin yoğun ilgisini çeken ve çok sayıda kişinin hatıra fotoğrafı çektirdiği gelinliği Gümüşhane'nin tanıtımı için tasarladığını kaydeden Parlak, "Böyle bir farklı tasarımla hem Gümüşhane'yi tanıtalım hem de kendimiz için bir farkındalık oluşturalım istedik" dedi. Gelinliğin imalatının 15 gün sürdüğünü, tasarımının yanında gelinlikte kullanılan doğal pestilini de kendi elleriyle yaptığını ifade eden Parlak, "Pestilini kendi ellerimizle yaptık. Eğer kimyasal karışsaydı pestile bu kadar uzun süre koruyamayacaktık. Onun için doğal olarak yaptık ve pestil ve kömemizle de süslemesini yaptık" diye konuştu. Lezzetiyle ünlü Gümüşhane pestil ve kömesiyle üretilen gelinliğin kemerini de kömeden yaptıklarını ifaden Parlak, "Çok güzel tepkiler aldık. İl dışından ve yurt dışından çok güzel tepkiler alıyoruz. Çok farklı bir tasarımın olduğundan bahsediyor görenler. Bende mutlu oluyorum bunları duyunca" ifadelerini kullandı.

(Recep Ergin/İHA)

Bu Gelinliğin Başka Bir Benzeri Yok
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bu Gelinliğin Başka Bir Benzeri Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adıyaman'da otomobilin çarptığı bisiklet sürücüsü yaralandı
    12:50 Adıyaman'da otomobilin çarptığı bisiklet sürücüsü yaralandı

    Adıyaman merkezinde, sürücüsü ve plakası belirlenemeyen bir otomobilin çarptığı bisiklet sürücüsü yaralandı. Kazada otomobil sürücüsü olay yerinden kaçarken, yaralı bisiklet sürücüsü hastaneye kaldırıldı. Soruşturma devam ediyor.

  • Kadıköy'de Bir Kişi 8 Yerinden Bıçaklandı
    12:50 Kadıköy'de Bir Kişi 8 Yerinden Bıçaklandı

    Kadıköy'de kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırıya uğrayan bir şahıs, 8 yerinden bıçaklandı. Ağır yaralanan şahıs, olay yerine yakın olan bir taksici tarafından hastaneye kaldırıldı. Saldırı anı ise güvenlik kamerasına yansıdı.

  • Samsun'da silahla havaya ateş eden 3 kişi gözaltına alındı
    12:49 Samsun'da silahla havaya ateş eden 3 kişi gözaltına alındı

    Samsun'un Vezirköprü ilçesinde düzenlenen nişan töreninde silahla havaya ateş eden M.G., B.K. ve R.A. isimli 3 kişi jandarma tarafından gözaltına alındı. İfadeleri alınan ve tabancalarına el konulan şüpheliler, idari para cezası verildikten sonra serbest bırakıldı.

  • Torbalı Öğretmenler Korosu Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü İçin Konser Verdi
    12:49 Torbalı Öğretmenler Korosu Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü İçin Konser Verdi

    Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı öğretmenlerin oluşturduğu 'Torbalı Öğretmenler Korosu', Türk Polis Teşkilatının 179. kuruluş yıl dönümü nedeniyle konser verdi. Torbalı Belediye Kültür Merkezi'ndeki konserde koro şefi Ayşe Demir Çavga, orkestra şefleri Hüseyin Dereli ve Seçkin Al yönetiminde sahne alan solistler ve koristler, sevilen türküleri seslendirdi. Kaymakam Ercan Öter, Belediye Başkanı Övünç Demir, İlçe Emniyet Müdürü Muhittin Murat Yener ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun da konsere katıldı.

  • CHP'de Burcu Köksal'ın yerine Murat Emir Grup Başkanvekili seçildi
    12:49 CHP'de Burcu Köksal'ın yerine Murat Emir Grup Başkanvekili seçildi

    CHP'de Burcu Köksal'ın Afyon Belediye Başkanı seçilmesiyle boşalan Grup Başkanvekilliğine Ankara Milletvekili Murat Emir seçildi. Ankara Milletvekili Murat Emir, yapılan seçimde 66 milletvekilinin oyunu alarak grup başkanvekili oldu.

  • Afyonkarahisar Emirdağ Kaymakamı, Yeni Seçilen Muhtarlarla Bir Araya Geldi
    12:48 Afyonkarahisar Emirdağ Kaymakamı, Yeni Seçilen Muhtarlarla Bir Araya Geldi

    Afyonkarahisar Emirdağ Kaymakamı Osman Bilici, seçimlerin ardından yeni seçilen muhtarlarla bir araya gelirken, vatandaşa hizmet noktasında el birliği ile çalışacaklarını söyledi. Kaymakam Bilici, seçilen muhtar ve ihtiyar heyeti üyelerini tek tek kutlarken, kendilerine çalışmalarında başarılar diledi.

  • Kırklareli Valisi Birol Ekici, Büyükkarıştıran OSB'yi inceledi
    12:48 Kırklareli Valisi Birol Ekici, Büyükkarıştıran OSB'yi inceledi

    Kırklareli Valisi Birol Ekici, Büyükkarıştıran Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) incelemede bulundu. Vali Ekici, Lüleburgaz Kaymakamı Salih Yüce'den bilgi aldıktan sonra bir ambalaj fabrikasını ziyaret etti. Ekici, kentin Avrupa'ya açılan sınır kapılarına yakınlığı nedeniyle yatırımcıların ilgisini çektiğini belirterek, tüm yatırımcıları bölgeye davet etti.

  • Kenan Eren Kahraman ve Türkiye Milli Takımı U15 Türk Devletleri Şampiyonası'nda şampiyon oldu
    12:46 Kenan Eren Kahraman ve Türkiye Milli Takımı U15 Türk Devletleri Şampiyonası'nda şampiyon oldu

    Kocasinan Belediyesi Spor Kulübü Masa Tenisi Sporcusu Kenan Eren Kahraman'ın yer aldığı Türkiye Milli Takımı, U15 Türk Devletleri Şampiyonası'nda şampiyon oldu. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kahraman'ı ve Milli Takımı tebrik ederek gurur duyduklarını belirtti.

  • Emet İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Ürün Hastalık ve Zararlı Kontrolleri Yaptı
    12:45 Emet İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Ürün Hastalık ve Zararlı Kontrolleri Yaptı

    Emet İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli, hububat ve haşhaş ekili araziler ile meyve bahçelerinde ürün hastalık ve zararlı kontrolleri gerçekleştirdi. Bu kontroller sırasında erken ve geç ekimi yapılan buğday, arpa, yulaf ekili arazilerde ürünlerin gelişimi ve fenolojik muayeneleri yapılarak yetiştiricilere bilgilendirme yapıldı. Ayrıca inceleme yapılan bölgelerdeki kiraz ağaçları da incelenerek eksiklikler ve çiçeklenme durumları yerinde görüldü.


Advertisement