Galaxy S23 vs iPhone 14: Hangisi daha iyi? - Son Dakika
Teknoloji

Galaxy S23 vs iPhone 14: Hangisi daha iyi?

Galaxy S23 vs iPhone 14: Hangisi daha iyi?

Bu haberimizde sizler için yurt dışında aynı fiyata satılan Galaxy S23 ile iPhone 14 modellerini kıyaslıyoruz.

03.02.2023 21:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsung, 1 Şubat akşamı düzenlediği Galaxy Unpacked etkinliğinde yeni akıllı telefonlarını tanıttı. Her biri amiral gemisi olan bu cihazlar yalnızca Android değil, iOS tarafındaki iPhone modelleriyle de rekabet halinde. Biz de Galaxy S23 vs iPhone 14 kıyaslamamızı sizlerle paylaşıyoruz.

Galaxy S23 vs iPhone 14: Özellikleri ve fiyatı!

Galaxy S23 vs iPhone 14 kıyaslamamıza ilk olarak tasarımdan başlıyoruz. Her iki cihaz da seleflerinin tasarımını ufak değişiklikler ile devam ettiriyor. Fakat Samsung çentik yerine delik ekran teknolojisini kullandığı için ekran-kasa oranında bir adım ilerde yer alıyor.

Galaxy S23 vs iPhone 14: Hangisi daha iyi?

Ayrıca bu modelde selefinden farklı olarak Gorilla Glass Victus 2 bulunuyor. Tabii Apple da Ceramic Shield korumasıyla birlikte en dayanıklı camları kullandığını söylüyor. Arka taraflarında ise skoru etkileyecek bir kamera tasarım farkı mevcut değil. Sonuç olarak tasarımların güzelliği göreceli olduğu için karşılaştırmanın bu kısmında kararı sizlere bıraktık.

Samsung Galaxy S23 Ultra tanıtıldı: Gelmiş geçmiş en iyi Android olabilir mi?

Cihazların ekranlarına bakacak olursak; Galaxy S23, 6.1 inç boyutunda, Dinamik AMOLED 2X teknolojini kullanıyor. 425 PPI olan bu panel 1080×2340 çözünürlüğe, 1.750 nit parlaklığa, HDR10 desteğine ve 48-120 Hz arası değişen yenileme hızına sahip.

iPhone 14'ün de ekran boyutu 6.1 inç. Fakat panel tarafında farklı teknolojiler kullanılıyor. Cihazda 1170×2532 çözünürlüğünde 460 PPI'lık Super Retina XDR 60 Hz destekli OLED panel yer alıyor. 1200 nit parlaklığa ve HDR 10 desteğine sahip olduğunu da belirtelim.

Ekran kıyaslamasında her iki cihazın avantajları olsa da ekran-kasa oranının daha iyi oluşu, 120 Hz'ye çıkabilen değişken yenileme hızı ve yüzde 45 daha yüksek parlak olması nedeniyle Galaxy S23'ün bir adım önde olduğunu söyleyebiliriz.

Gelelim performans karşılaştırmasına. Samsung Galaxy S23, Qualcomm'un Galaxy serisine özel geliştirmeler yaptığı Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisini kullanıyor. iPhone 14 ise Apple'ın ilk olarak iPhone 13 serisinde kullandığı A15 Bionic işlemcisinin GPU tarafında biraz daha geliştirilmiş versiyonuna sahip.

Ek olarak Galaxy S23'ün 8 GB, iPhone 14'ün 6 GB RAM ile geldiğini söyleyelim. Kağıt üstünde Samsung'un donanımı daha güncel olsa da performans ve uygulama optimizasyonu nedeniyle bu kıyaslamada kazanan Apple diyebiliriz. Tabii saatlerce sürecek video düzenleme veya 3D animasyon benzeri işlemlerle bu cihazların sınırlarını zorlamayacaksanız, her ikisi de uzun yıllar boyunca beklentilerinizi karşılayacaktır.

Birçok insanın akıllı telefon alırken dikkat ettiği en önemli donanım olan kameralara yakından bakalım. Samsung Galaxy S23, 50 Megapiksel ana, 12 Megapiksel ultra geniş ve 10 Megapiksel telefoto lenslerine sahip.

iPhone 14 ise 12 Megapiksel ana, 12 Megapiksel de ultra geniş açı kamerasına sahip. Ayrıca her iki cihazda da 12 Megapiksel ön kamera yer alıyor. Kağıt üzerinde Samsung'un hem yakınlaştırma yapabilen 3. kamerası hem 8K 30 FPS video desteği hem de yüksek çözünürlüklü ana kamerası nedeniyle önde olduğunu söyleyebiliriz.

Fakat günlük kullanımda fark bu kadar net olmayacaktır. Hatta çekimin yapıldığı sahneye göre hem video hem de fotoğraf tarafında iPhone 14'ün iyi olduğu birçok sonuç görüyoruz. Fakat verilen fiyatın karşılığı olarak Samsung'un daha fazla şey sunduğunu net bir şekilde söyleyebiliriz.

Batarya, şarj ve diğer bağlantı özelliklerine baktığımızda ise tek başına sonucu etkileyecek bir maddenin olmadığını söyleyelim. Örneğin, Galaxy S23 Wi-Fi 6, iPhone 14 ise daha iyi olan Wi-Fi 6E desteğine sahip. Buna karşılık iPhone 14 20W, Galaxy S23 ise 25W hızlı şarj sunuyor. Yani birbirlerine göre ufak farklarla avantajları ve dezavantajları mevcut.

Son olarak gelelim fiyat kıyaslamasına. Her iki cihazın da ABD başlangıç fiyatı 799 dolar. Bu da Türkiye'de vergiler dahil 29 bin 528 TL'ye karşılık geliyor. Fakat Apple cihazlar ilk çıktığında kur oranını yüksekten hesaplayarak getirdiği ve de geçtiğimiz ay zam yaptığı için iPhone 14'ü 32 bin 999 TL'ye satıyor.

Öte yandan Samsung, Türkiye'ye özel fiyatlandırma yaparak 799 dolarlık Galaxy S23'ü 677 dolardan, yani 24 bin 999 TL'den satışa sundu. Bu nedenle global pazarda aynı fiyata satılan bu iki cihaz arasında Türkiye'de 8 bin TL fiyat farkı mevcut. Dolayasıyla karşılaştırmanın kazananı Galaxy S23.

Not: Cihazların önümüzdeki yıllarda satılacağı olası fiyatlar ve 2. el piyasası göz önüne alınmamıştır.

Siz hangi cihazı tercih ederdiniz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Galaxy S23 vs iPhone 14: Hangisi daha iyi? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem
    01:09 Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Depremde can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

  • Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar
    01:09 Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyunlar vermeye devam ediyor. Bu hafta ise strateji ve macera türündeki The Big Con ve Town of Salem 2 oyunları ücretsiz olarak sunulacak. Town of Salem 2, arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir sosyal dedektiflik yapımı olarak öne çıkıyor. The Big Con ise Ali isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor. Oyunları ücretsiz olarak almak için Epic Games Store'un web sitesine veya masaüstü uygulamasına giriş yapmanız yeterli.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.

  • Togg T8X Tanıtım Tarihi Açıklandı
    23:10 Togg T8X Tanıtım Tarihi Açıklandı

    Togg CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş, Togg T8X modelinin tanıtım tarihini açıkladı. Karakaş, Mart 2025 - Nisan 2025 tarihleri arasında Togg T10F modelini satışa sunacaklarını ve bir süre sonra da Togg T8X'in tanıtımını yapacaklarını belirtti.

  • Steam'den en fazla gelir elde eden oyun yayımcıları belli oldu
    23:10 Steam'den en fazla gelir elde eden oyun yayımcıları belli oldu

    Valve, Steam üzerinden en fazla gelir elde eden oyun yayımcısı olarak öne çıkıyor. KRAFTON Inc. ikinci sırada yer alırken, Electronic Arts üçüncü sırayı aldı. Ubisoft ve SEGA da listede yer alan diğer firmalar arasında bulunuyor.

  • iQOO Neo 9s Pro: Performansıyla Rakiplerini Geride Bırakıyor
    23:10 iQOO Neo 9s Pro: Performansıyla Rakiplerini Geride Bırakıyor

    iQOO'nun yeni modeli iQOO Neo 9s Pro, sızıntılarla ortaya çıktı. Snapdragon 8 Gen 3 işlemci ve 16 GB RAM ile güçlendirilen cihaz, 144Hz ekran yenileme hızı ve 120W hızlı şarj desteği gibi özellikler sunuyor. Neo 9s Pro, orta sınıfa hitap etmesine rağmen amiral gemisi modellerine meydan okuyor.

  • Xiaomi Civi 4 Özellikleri Ortaya Çıktı: İşte Beklenenler
    23:10 Xiaomi Civi 4 Özellikleri Ortaya Çıktı: İşte Beklenenler

    Akıllı telefon pazarının önemli isimlerinden Xiaomi, yakında yeni Civi 4 modeliyle sahne alacak. Google veri tabanında görüntülenen telefonun özellikleri ortaya çıktı. Xiaomi Civi 4, kavisli bir ekran, Snapdragon 8s Gen 3 işlemci, 12 GB RAM ve Android 14 işletim sistemi gibi özelliklere sahip olacak.

  • HYTE, Gaming.Gen.TR iş birliğiyle Türkiye pazarına giriş yaptı
    23:09 HYTE, Gaming.Gen.TR iş birliğiyle Türkiye pazarına giriş yaptı

    Gaming.Gen.TR ve Beta Oyun Teknoloji A.Ş. iş birliğiyle HYTE markası Türkiye pazarına adım attı. HYTE, oyun ve performansı yeni zirvelere taşımanın yanı sıra, ekranda heyecan verici yeni deneyimler sunmayı hedefliyor. Ayrıca, PC kurma sürecini eğlenceli ve etkileşimli bir hale getirerek, oyun ve teknoloji ile etkileşimi tamamen yeniden şekillendiriyor. HYTE, sanatsal tasarımlar ile hem yeni başlayanlara hem de deneyimli kullanıcılara hitap ediyor. Gaming.Gen.TR'de HYTE ürünleri, başlangıç olarak LCD panelli oyuncu kasaları ve aksesuarları ile sunuluyor.

  • NVIDIA DLSS Destekleyen Yeni Oyunlar Duyuruldu
    21:10 NVIDIA DLSS Destekleyen Yeni Oyunlar Duyuruldu

    NVIDIA, yapay zeka destekli DLSS teknolojisinin üç yeni oyun tarafından benimsendiğini duyurdu. Bu güncelleme, Steam'de en çok istek alan bir oyun dahil olmak üzere sevilen yapımlara DLSS desteği sağlayacak. DLSS, GeForce RTX ekran kartlarıyla oyunların grafik performansını artırarak hem grafik kalitesinde iyileşme hem de performans artışı sağlıyor. Yeni oyunlar arasında Manor Lords, Oddsparks: An Automation Adventure ve Welcome to ParadiZe bulunuyor. NVIDIA, RTX teknolojilerini içeren 500'den fazla oyun olduğunu belirtiyor ve RTX ekran kartı sahiplerinin daha fazla oyunda performans artışı yaşayacağını vurguluyor.

  • Çinli otomobil üreticisi Dongfeng, İtalya'da üretim yapmak için pazarlık masasına oturdu
    21:09 Çinli otomobil üreticisi Dongfeng, İtalya'da üretim yapmak için pazarlık masasına oturdu

    Dongfeng, Avrupa'da üretim yapmak ve istihdam alanı oluşturmak için İtalya hükümetiyle görüşmelere başladı. Şirket, İtalya'da bir fabrika açarak üretim kapasitesini artırmayı ve Avrupa pazarına daha yakın olmayı hedefliyor. Görüşmelerin olumlu ilerlediği ve binlerce kişiye istihdam sağlayacak bir tesis kurulması planlandığı belirtiliyor.

  • Türk Telekom 2023 Yılı Finansal Verilerini Açıkladı
    21:09 Türk Telekom 2023 Yılı Finansal Verilerini Açıkladı

    Türk Telekom, 2023 yılında 25,8 milyar dolarlık yatırım yaparak sektörün en çok yatırım yapan şirketi oldu. Şirketin konsolide gelirleri yüzde 9,6 artarak 100,2 milyar TL'ye yükseldi. Mobil abone sayısı 26,2 milyona ulaşırken, toplam abone sayısı 52,9 milyona çıktı. Fiber altyapı uzunluğu 437 bin kilometreye ulaştı. Türk Telekom, 5G'de pazar lideri oldu ve siber güvenlik ürünlerinde yerlilik oranını artırdı.


Advertisement