Bu Hafta 9 Film Vizyona Giriyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Bu Hafta 9 Film Vizyona Giriyor

Bu Hafta 9 Film Vizyona Giriyor

Bu hafta 2'si yerli, 9 film vizyona girecek. Ünlü aktör Leonardo DiCaprio, "Muhteşem Gatsby" ile beyaz perdede izleyici karşısına çıkacak.

17.05.2013 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'li yazar F. Scott Fitzgerald'ın aynı adlı romanından uyarlanan filmin senaryosunu, Francis Ford Coppola, Baz Luhrmann ve Craig Pearce yazdı. Oyuncu kadrosunda DiCaprio'nun yanı sıra Tobey Maguire, Carey Mulligan,

Amitabh Bachchan ve Callan Mcauliffe'ın yer aldığı film, 3D olarak çekildi.Baz Luhrmann yönetmenliğinde izleyicilerle buluşan filmin konusu şöyle:"Yazar olma basamaklarını tırmanan Nick Carraway, 1920'lerde eğlence hayatının gözdesi konumuna yükselen New York'a gelir. Amerikan rüyasının

peşindeyken, tesadüf eseri milyoner Jay Gatsby ve onun çevresiyle yolları kesişen Carraway'in göz kamaştırıcı partilerle tanışması fazla zaman almaz. Öte yandan, bu büyülü Amerikan rüyasının çöküşü de yaklaşmaktadır. Dışarıdan görkemli görünen bu hayatın örtbas etmeye çalıştığı gerçekler, su yüzüne çıkacaktır."

-"Umut Üzümleri"-

Yönetmenliğini ve senaristliğini uzun bir aradan sonra sinemaya dönen Tunç Okan'ın yaptığı dram türündeki "Umut Üzümleri"nin başrollerinde Ahmet Mekin, Yetkin Dikinciler ve Altan Erkekli yer alıyor.Senaryosunu da Tunç Okan'ın yazdığı filmde, çorak topraklarını canlandırabilmek için planladıkları sulama projesi için topraklarını ipotek

ettirerek zengin tüccara borçlanan Rumen köylülerin, köy muhtarı ve köye yeni gelen öğretmenin önderliğinde verdikleri mücadele anlatılıyor.

-"Çılgın Doğum Günü"-

Scott Moore ve Jon Lucas'ın senaryosunu yazıp yönettiği komedi türündeki "Çılgın Doğum Günü"nün başrollerini, Justin Chon, Jonathan Keltz, François Chau, Sarah Wright ve Miles Teller üstleniyor.İyi başlayıp kötüye giden bir yetişkinliğe geçiş doğum günü partisini anlatan filmin konusu şu şekilde:

"Jeff Chang her zaman yapması gerekeni yapan çalışkan bir üniversite öğrencisidir. Fakat arkadaşları Casey ve Miller 21. yaş günü için onu ziyarete gelince her şey değişir. Jeff Chang , hayatını değiştirmek için yapmak istediği

her şeyi yapmaya başlar, hem de ertesi sabah onun için çok önemli bir işi olmasına rağmen..."

-"Korku Hikayeleri"-

Güney Kore yapımı "Korku Hikayeleri"nde, 4 farklı yönetmen ve 10 başrol oyuncu görev aldı.Genç bir kadının bir psikopat tarafından kaçırılmasının ardından anlatılan 4 ayrı hikayenin işlendiği film, korku sevenleri sinema salonlarına

çekmeyi hedefliyor.

-"Dörtlü"-

Usta aktör Dustin Hoffman'ın ilk kez yönetmen koltuğunda oturduğu "Dörtlü"nün senaryosunu, Ronald Harwood kendi tiyatro oyunundan uyarladı. Başrollerinde Michael Gambon, Maggie Smith, Billy Connolly, Michael Byrne ve Tom Courtenay'ın yer aldığı filmin konusu şöyle: "Cissy, Reginald ve Wilfred, emekli müzisyenler için tahsis edilen

konforlu bir evde yaşamaktadırlar. Her yılın 10 Ekim tarihinde Giuseppe Verdi'nin doğum gününü kutlamak için bir konser düzenlenir ve bağış toplanır. Üç müzisyen de bu etkinliğe katılmaktadır. Konser, senenin en önemli olayıdır ve herkes sabırsızlıkla bu günü beklemektedir. Fakat bu yıl bir değişiklik söz konusudur. Bir zamanlar Reginald ile evli olan Jean isimli müzisyen de bu eve taşınır ve böylece tüm dengeler altüst olur. Halen daha genç ve önemli olduğu zamanlardaki gibi davranan Jean, şarkı söylemeyi de ısrarla reddetmektedir. Geçmişteki güzel hatıralarının yerini alan üzücü ve hüzünlü anılar, senenin en önemli olayının

başarısını da gölgelemek üzeredir."

-"Koğuş Akademisi"-

Yönetmenliğini Tolga Baş'ın üstlendiği "Koğuş Akademisi"nin başrollerini, Salih Kalyon, Çetin Altay, Erdal Tosun, Umut Oğuz, Turgut Tunçalp ve Arzu Yanardağ paylaşıyor.

Senaryosunu Yücel Öztürk'ün yazdığı filmin kadrosunda, Erkan Can ve Pascal Nouma da konuk oyuncu olarak yer alıyor.

Filmde, farklı karakterlere sahip ve değişik suçlardan hapse düşen koğuş arkadaşlarının kendi düzenleri içerisinde yaşarken, hapishaneye atanan yeni müdirenin tiyatro oyunu sergilenmesini istemesiyle yaşananlar konu alınıyor.

-"Güzelliğin On Par' Etmez"-

Avusturya yapımı "Güzelliğin On Par' Etmez"i, "Kick-Off" adlı belgeseliyle yurt dışındaki festivallerde başarılar elde eden Hüseyin Tabak yönetti.

Başrollerinde Nazmi Kırık, Abdulkadir Tuncer, Lale Yavaş, Yüşa Durak ve Susi Stach'ın yer aldığı filmin konusu şöyle:

"12 yaşındaki Veysel ve ailesi ülkelerini terk etmek zorunda kalır. Yeni bir hayata başlayacakları Avusturya'ya göç eden aile, buradaki yaşama ayak uydurmakta bir hayli zorlanır. Bu yeni ülke, yeni dil ve yeni kültür, özellikle küçük Veysel için büyük sıkıntılar doğurur. Veysel'in hayattaki tek umudu ve hayali, sınıfındaki Ana'ya aşkını ilan edip ondan da aynı karşılığı görebilmektir. Sürekli Ana'nın hayalleriyle yaşayan çocuk, Cem isimli orta yaşlı komşusuyla tanışınca harekete geçecek, hayallerinin gerçek sonuçlarını en saf

haliyle tecrübe edecektir."

-"Herkes Ölecek"-

"Dehşet Treni"nin yönetmeni Ryuhei Kitamura'nın yeni filmi "Herkes Ölecek"in ilk gösterimi, Toronto Film Festivali'nde yapıldı. Senaryosunu David Cohen'in kaleme aldığı korku-gerilim türündeki filmde, Luke Evans, Adelaide Clemens ve Derek Magyar izleyici karşısına çıkıyor. Filmde, bir çetenin, seyahate çıkan zengin bir çifti kaçırmasıyla gelişen olaylar anlatılıyor.

-"Ben ve Sen"-

Yönetmenliğini ve senaristliğini Bernardo Bertolucci'nin üstlendiği İtalyan yapımı "Ben ve Sen"in başrollerinde Pippo Delbono, Tea Falco, Veronica Lazar, Sonia Bergamasco ve Jacopo Olmo Antinori seyirciyle buluşuyor. Filmde, ailesine arkadaşlarıyla kayak tatiline gideceğini söyleyen ama

bunun yerine zamanlarını evin bodrumunda geçiren iki kardeşten küçük olanının, ablasının eroin bağımlılığından kurtulması için verdiği çaba konu alınıyor.

Kaynak: Star

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beşiktaş Kültür Merkezi'nden 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi
    22:54 Beşiktaş Kültür Merkezi'nden 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi

    Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM) tarafından düzenlenen 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Maximum Uniq Hall'de seyirciyle buluştu. Yazar ve yönetmen Derek Bond'un mitolojik hikayelere yer verdiği gösteri, çocukların zihnindeki canavar algısını değiştirmeyi hedefliyor. Seyirciler arasından seçilen çocuklarla interaktif bir oyun oynanan gösteride, oyuncu Ata Dirilgen çocuklara hem hikaye anlatıcısı hem de kahraman yetiştiricisi olarak eşlik ediyor. Gösterinin amacı, çocukların hayal güçlerini geliştirmek ve onlara cesaret vermek. İngiltere tiyatrosunun önemli ödüllerinden Olivier Ödülü'ne aday olan kukla şovu, devasa taş trol, gizemli Indrik, görkemli Griffin, tek boynuzlu at, diş perisi ve ejderha gibi birçok kukla ile çocukları fantastik hikayelerle tanıştırıyor. Gösteri, 20-23 Nisan tarihleri arasında sahnelenmeye devam edecek.

  • Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi
    22:49 Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi

    Başkentte çeşitli meslek gruplarından gönüllülerin oluşturduğu Cumhuriyet Korosu, 'Yüzyılın Başkenti Ankara' adlı Türk halk müziği konseri verdi. Yenimahalle ilçesindeki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, Ankara'nın türkülerinin yanı sıra Rumeli, Kütahya, Burdur, Kırıkkale, Sivas, Erzincan, Artvin yöreleri ile Kıbrıs ve Azerbaycan'dan ezgiler dinleyicilerle buluştu. Başkentteki, Ulusal Mimarlık akımlarına örnek teşkil eden tarihi yapı ve binaların da tanıtıldığı konserde, çeşitli halk oyunu gösterileri yapıldı. Şef Serdar Yasun yönetiminde 30 eserin seslendirildiği konsere Ankaralılar yoğun ilgi gösterdi.

  • Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Tuğba Yurt konser verdi
    22:38 Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Tuğba Yurt konser verdi

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında şarkıcı Tuğba Yurt, Seyhan Nehri kıyısındaki Merkez Park'ta konser verdi. Konserde çok sayıda kişi şarkılara eşlik etti ve Yurt'un performansı büyük alkış aldı.

  • Güroymak'ta Çocuklar İçin Sinema Etkinliği Düzenlendi
    21:54 Güroymak'ta Çocuklar İçin Sinema Etkinliği Düzenlendi

    Bitlis'in Güroymak ilçesinde, Kaymakamlık tarafından başlatılan proje kapsamında Kaleli Köyü ve Köşk mezrasında yaşayan çocuklar için sinema etkinliği düzenlendi. Ahmet Mücteba Albayrak Bilgi Evi'ne getirilen çocuklar, yeni açılan sinema salonunda film izledi. Etkinlikle çocukların kültür ve sanatla buluşması hedeflendi.

  • Bingöl'de Hesarek Kayak Merkezi, turizm koruma ve gelişim bölgesi ilan edildi
    21:47 Bingöl'de Hesarek Kayak Merkezi, turizm koruma ve gelişim bölgesi ilan edildi

    Bingöl'de kış turizminin gözde tesislerinden biri olan Hesarek Kayak Merkezi, Cumhurbaşkanı kararı ile Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi ilan edildi. Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, bu kararın Bingöl'ün cazibe merkezi haline gelmesini sağlayacağını belirtti.

  • Van Kalesi'ndeki Süleyman Han Camisi restorasyon sonrası ibadete açıldı
    21:19 Van Kalesi'ndeki Süleyman Han Camisi restorasyon sonrası ibadete açıldı

    Van Kalesi'nin zirvesinde bulunan Süleyman Han Camisi, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından ibadete açıldı. Van Valisi Ozan Balcı, caminin açılışında yaptığı konuşmada, Van'ın imarı ve inşası konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını belirtti ve Van Kalesi'nin restorasyonunun tamamlanmasıyla birlikte Van'ın kültür, turizm ve ekonomisine büyük katkı sağlanacağını ifade etti.

  • Devrim Erbil'in Inspirations adlı sergisi sanatseverlerle buluştu
    21:18 Devrim Erbil'in Inspirations adlı sergisi sanatseverlerle buluştu

    Devlet sanatçısı Devrim Erbil'in 60. yılını kutlamak amacıyla düzenlenen Inspirations adlı karma sergi, İstanbul Sinema Müzesi'nde açıldı. Sergide, Erbil'in daha önce sergilenmemiş eserlerinin yanı sıra farklı sanatçıların da eserleri yer alıyor. Erbil, sergiyle birlikte sanat hayatının 60. yılını geride bıraktığını belirterek, sanata ve sanatın içinde olmaya doyamadığını ifade etti. Sergi, 30 Haziran'a kadar ziyaret edilebilecek.

  • Müjde Ar'a Münih Türk Film Günlerinde 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'
    21:10 Müjde Ar'a Münih Türk Film Günlerinde 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'

    Münih'te düzenlenen 35. Münih Türk Film Günlerinde Yeşilçam'ın usta oyuncusu Müjde Ar'a 50. Sanat Yılı dolayısıyla 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' verildi. Müjde Ar ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada kadınları desteklemeye adadığı hayatını anlattı ve kendisine verilen ödülün iki sahibi olduğunu belirtti. Ayrıca, Müjde Ar'ın Şener Şen ile başrolleri paylaştığı 'Şalvar Davası' adlı film restore edilerek festivalde gösterildi.


Advertisement