Bu İlçede Kadın Erkek Sayısı Eşit - Son Dakika
Güncel

Bu İlçede Kadın Erkek Sayısı Eşit

Bu İlçede Kadın Erkek Sayısı Eşit

Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde TÜİK'in son açıkladığı nüfus verilerine göre 23 bin 734 kişi yaşarken, kadın ve erkek sayısı ise eşit durumda.

05.04.2019 09:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde TÜİK'in son açıkladığı nüfus verilerine göre 23 bin 734 kişi yaşarken, kadın ve erkek sayısı ise eşit durumda. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından paylaşılan 2018 Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre 11 bin 867'şer kadın ile erkeğin yaşadığı ilçedeki bu şaşırtıcı durum vatandaşları da sevindirdi. 5 yıldır belediye başkanlığı yapan ve son seçimde güven tazeleyen Zehra Özyol daha önce kadın erkek sayısının eşit sayıda olduğu benzer bir ilçe duymadıklarını belirtti. Yöredeki kadın ve erkeklerin işte, tarlada, hayatın her alanında iş bölümü yaptıklarına değinen Özyol, "Hemşehrilerim eşitliğe inandıkları için kadın belediye başkanı seçtiler. Kadın ve erkeğin eşit olduğunu tescillemiş oldular" dedi. Şirin ilçedeki çoğu iş yerinde kadınlarla erkekler iş paylaşımı yaparak çalışıyor. Yufkacılık yapan evli ve 2 çocuk annesi Şerife Akdemir, "Benim oğlum da eşim de yardım eder. Dükkandan çıkmazlar. Burada patron yok. Hepimiz eşitiz" derken, kocası Hüseyin Akdemir ise, "Biz ailecek patronuz. İlçemizde zaten her yardımlaşma var. Karı, koca beraber çalışır" diye konuştu. Nüfusun eşit olmasını memnuniyetle karşılayıp birlikte yıllardır aynı yastığa baş koyduğu eşinin 1,5 yıl önce vefat ettiğini hatırlatan 3 çocuk babası Hasan Aslan da (86), "Kadın olmazsa dünyanın tadı olmaz" şeklinde konuştu.

(Murat Çelik/İHA)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bu İlçede Kadın Erkek Sayısı Eşit - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement