Bu Kadar Plan Proje Çöpe Gidemez" - Son Dakika
Güncel

Bu Kadar Plan Proje Çöpe Gidemez"

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin Malatya'daki 2. Ordu ve 7. Ana Jet Üs komutanlıklarında görevli 28'i tutuklu 76 sanığın yargılandığı davada tutuksuz erler savunma yaptı.

07.03.2017 17:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin Malatya'daki 2. Ordu ve 7. Ana Jet Üs komutanlıklarında görevli 28'i tutuklu 76 sanığın yargılandığı davada tutuksuz erler savunma yaptı.

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesince Yakınca Spor Salonu'nda görülen duruşmada tutuksuz yargılanan onbaşı Adem Can G, savunma yaptı.

Muhafız bölüğünde askerlik görevini yaptığını anlatan Adem Can G, darbe girişimi olmasaydı 16 Temmuz'da izne ayrılacağını söyledi.

Koğuşta bulunduğu sırada bir askerin yanlarına gelerek tatbikat olduğunu söylediğini öne süren Adem Can G, 10 asker istendiğini, kendisinin de bölüğü atışta olduğunu için gönüllü olarak gittiğini söyledi.

Adem Can G, 10 kişiyle nizamiyeye doğru yürüyerek ilerlediklerini aktararak, şöyle devam etti:

"Nizamiyeye vardığımız sırada 22.00-22.30 sıralarında orada bizi takım komutanı olan Hüseyin Çakıcı üsteğmen ile Kemal Keskin yüzbaşı karşıladı. Emir verilince silahları çapraz tutuş şeklinde bir süre bekledim. Daha sonra nizamiyeye Malatya Valisi geldi. Kemal Keskin ile diyalog içerisine girdiler ben bu sırada Kemal Keskin'in 3-5 adım gerisindeydim ve konuştuklarını duyabiliyordum. Vali içeri girmek istediğini söyleyince yüzbaşı Kemal Keskin 'emir gelmeden kendisini içeriye alamayacağını' söyledi. Hatta ordu komutanının içeride olduğunu kışlaya giriş çıkışların yasak olduğunu' da söyledi."

"Ben yıllardır bu anı bekliyordum"

Malatya valisinin Kemal Keskin yüzbaşı ile görüştükten sonra nizamiyeden ayrıldığını belirten Adem Can G, şunları kaydetti:

"Kemal Keskin'in 'mevzi alın' emri üzerine mevzi aldık. Bu sırada nizamiyeye doğru jandarmanın zırhlı aracı gelince Kemal Keskin ve Hüseyin Çakıcı iki şarjör mermiyle zırhlı araca doğru ateş etti. Daha sonra bir araçla Tuğgeneraller Serdar Paşa ve Zeki Paşa geldiler. 'Başaramayacağız' şeklinde sözler söyledi. Kemal yüzbaşı ise 'Bu kadar plan, proje çöpe gidemez, dışarıdaki herkesi paket edelim. Ben yıllardır bu anı bekliyordum, ben ve askerlerimiz teslim olmayacağız, bu kahpe düzeni bozacağız, bu kadar emek verilerek yapılan plan program boşa gidemez, dışarıdakiler hep mi AKP'nin polisi, hiç mi bizden biri yok?' şeklinde cevap verdi. Daha sonra tuğgeneraller oradan ayrıldılar."

Adem Can G, iki arkadaşının yaralandığını da anlatarak, "Süpürgeye beyaz bez bağlayarak 70 askeri teslim ettik. Kalan 80 askeri de teslim ettik. En son biz teslim olduk. Bir kez asfalta doğru korkumdan ateş ettim. Dışarıdan içeriye jandarma ve polis zırhlı aracından ateş edildiğini gördüm." diye konuştu.

Duruşma, sanık savunmalarıyla devam ediyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bu Kadar Plan Proje Çöpe Gidemez' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement