Bu kadarına da pes! Kaçak kullanımı tespit için havalanan droneyi taşladılar - Son Dakika
3.Sayfa

Bu kadarına da pes! Kaçak kullanımı tespit için havalanan droneyi taşladılar

Dicle Elektrik, tarımsal sulama mevsiminde artan kaçak trafo kullanımını dronelerle tespit ediyor. Şanlıurfa'da 5 kaçak trafo bu yöntemle ortaya çıkarılırken, Diyarbakır'da droneye taşlı saldırı yapıldı.

28.04.2021 10:21  Güncelleme: 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dicle Elektrik tarımsal sulama mevsiminde artan kaçak trafo kullanımına karşı drone teknolojisini kullanarak mücadele ediyor. Son olarak havadan yapılan taramalarda Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesi kırsalında 5 adet kaçak trafo tespit edildi. Diyarbakır'ın Çınar ilçesindeki tarımsal sulama bölgelerinde gerçekleştirilen rutin tarama sırasında ise kaçak trafo kullanan kişiler tarafından kendilerini tespit eden droneye taşlı saldırı yapıldı.

HAVADAN GÖRÜLMESİN DİYE TOPRAĞA GÖMDÜLER

Dicle Elektrik Dağıtım AŞ Şanlıurfa İl Müdürlüğüne bağlı Enerji Kayıpları Yöneticiliği, yapılan teknik çalışmalar ve gelen bazı ihbarlar üzerine Viranşehir ilçesi kırsalında bulunan tarımsal sulama alanlarında drone ile havadan kontrol gerçekleştirdi. Kontroller sırasında ilçeye bağlı kırsal Alakonak Mahallesi'nde 5 adet kayıt dışı kullanılan trafo tespit edildi. Görüntülerde havadan tespit edilmesini önlemek için trafoların açılan çukurlara gömülerek üzerlerinin brandayla örtüldüğü dikkat çekti.

Bu kadarına da pes! Kaçak kullanımı tespit için havalanan droneyi taşladılar

Verilen bilgiye göre toplam kapasitesi bin 150 Kilovolt amper olan kaçak trafoların yüzlerce konutun elektrik ihtiyacını karşılayabilecek güçte olduğu belirlendi. Buğday ve arpa ekili tarım arazilerinin sulanmasında kullanıldığı belirlenen kaçak trafolarla ilgili cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Bu kadarına da pes! Kaçak kullanımı tespit için havalanan droneyi taşladılar

DİYARBAKIR'DA DRONEYİ TAŞLADILAR

Diyarbakır'da ise yine drone ile havadan yapılan taramalarda Çınar ilçesine bağlı Ortaşar Mahallesi'nde şüpheli bir alana odaklanma yapıldı. Kaçak trafonun tespit edilmeye çalışıldığı sırada alanda bulunan bir kişinin koşarak gelip droneye doğru taşla saldırdığı görüntülere yansıdı. Dicle Elektrik ekiplerinin durumu fark edip hemen droneyi bölgeden uzaklaştırmasıyla cihazın hasar görmesi engellendi.

"KAÇAKLA MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRMEKTE KARARLIYIZ"

Dicle Elektrik Enerji Kayıpları Müdürü Hakan Özcan, kaçak trafo ve hat tespitlerinde en son teknolojik imkanlardan yararlandıklarını belirterek, "Bu çerçevede ihtiyaç duyduğumuz zaman sorumluluk bölgemizde havadan droneler ile kontroller yapıyoruz. Şanlıurfa ve Diyarbakır'daki son çalışmalarımız bu çerçevede gerçekleştirildi. Droneler ile yer altına gömülen, çevresi duvarla örülen kaçak trafoları bile tespit etme imkanımız var. Zaman zaman engellemelerle karşılaşsak da kaçakla mücadelemizi sürdürmekte kararlıyız" dedi.

Bu kadarına da pes! Kaçak kullanımı tespit için havalanan droneyi taşladılar
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Bu kadarına da pes! Kaçak kullanımı tespit için havalanan droneyi taşladılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • Erol Mehmet YILDIZ: Dronea da silah takın da kendini savunsun. Bu ciğeri 5 para etmezler ölse de sorun olmaz 70 5 Yanıtla
  • osman: Allah varsa hakkım hem bu dünyada hem öbür dünyada gqni gani alsın merhametini bu insanlardan esirgesin inşallah 19 1 Yanıtla
  • kızgın: bu doğuda yaşayan bu tip insanların,bu kaçakcılığından bıktık usandık ya siz nebiçim bir insansınız 16 2 Yanıtla
  • ***: Selçuk Bey şu drone' a bir taş atar mı taksanız? Güdümlüsünden... 18 0 Yanıtla
  • mossi: önemli olan tespit değil sonrası... herks biliyor yıllardır kaçak parasını bizlerin ödediğini. yıllardır diyorum cünkü kimse biyşey yapmıyor. tespit etmişlermiş. bildiğimiz şeyleri tespit etmeyin 16 0 Yanıtla
  • Cafer: Doğruluktan bahsederler oruc tutuyoruz derler devlete büyük hırsızlık bu yaptıkları 13 1 Yanıtla
  • Ahsen : Cennet, Cehennem Arasında Araf,da kalan bazı insanlar varmış. Öylece duruyorlarmış..Birgül hareketlenmeye başlamışlar. Bakmışlarki kaçakçılık yapıyorlar..İşte bu insanlar onlar kaçakçılıkla kul hakkına girenler.. 11 0 Yanıtla
  • ATSIZ: Komple kesin elektriklerini kansızların...Onların çaldığını bizler ödüyoruz... 10 0 Yanıtla
  • BE NE YA: BÖYLE İNSANLIKTAN ÇIKMIŞ YARATIKLARIN ELEKTİRK PARASINI DA BİZ ÖDÜYORUZ YA. 8 1 Yanıtla
  • kul hakkı: alıştılar beleşe şimdi zorlarına gidiyor hem ceza hem hapis tabi kul hakkını unutmayın 6 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı
    22:01 Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı

    Mersin'in Mezitli ilçesinde bir sürücü, güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edilerek drift attığı için 50 bin 541 TL ceza kesildi. Polis, sürücünün ehliyetsiz, aracın sigortasız ve muayenesiz olduğunu belirledi. Araç 2 ay trafikten men edildi.

  • Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi
    21:37 Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi

    Van'ın İpekyolu ilçesinde define avcılarının kazı yaptığı ihbarı üzerine olay yerine giden jandarma ve emniyet personeli, mühimmat ele geçirdi. Jandarma ve emniyet ekipleri, kazı alanında güvenlik önlemi alarak çalışma başlattı ve mühimmatı ele geçirdi. Olaya ilişkin soruşturma devam ediyor.

  • Hatay'da Denetimlerde Ruhsatsız Silah ve Mühimmat Ele Geçirildi
    21:29 Hatay'da Denetimlerde Ruhsatsız Silah ve Mühimmat Ele Geçirildi

    Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yapılan denetimlerde İ.O. ve M.Y. isimli şüphelilerin üzerinden 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet kurusıkı tabanca ve 60 adet 9mm fişek ele geçirildi. Şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Kars'ın Kağızman ilçesinde sulama suyu kavgası: Yaralanan kişi hayatını kaybetti
    21:29 Kars'ın Kağızman ilçesinde sulama suyu kavgası: Yaralanan kişi hayatını kaybetti

    Kars'ın Kağızman ilçesinde, sulama suyu nedeniyle çıkan tartışmada A.Ö, Adnan T'yi bıçaklayarak ağır yaraladı. Hastaneye kaldırılan Adnan T, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Polis, A.Ö'yü gözaltına aldı.

  • Ormana götürdüğü ortağını öldüren şahıs tutuklandı
    21:28 Ormana götürdüğü ortağını öldüren şahıs tutuklandı

    Samsun'da bir şahıs, konuşmak için ormanlık alana götürdüğü iş ortağını tabancayla vurarak öldürdü. Polis tarafından gözaltına alınan şahıs, olayı itiraf etti ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olayın sebebi ise alacak-verecek anlaşmazlığı olarak belirlendi.


Advertisement