Bu Kadarına Şaşıracaksınız: Robot Buzdolabı - Son Dakika
Emlak

Bu Kadarına Şaşıracaksınız: Robot Buzdolabı

Bu Kadarına Şaşıracaksınız: Robot Buzdolabı

Her geçen yıl gelişen elektronik teknolojisi sayesinde akıllı ev konseptli ürünler hayatımıza daha fazla giriyor ve işlerimiz daha da kolaylaşıyor. Bunlardan biri yakın zamanda çıkan, mutfaktaki işlerimize pratik ve hızlı çözümler sunan Panasonic’in yeni konseptli cihazı, diğeri ise robot buzdolabı. Berlin’deki elektronik tüketicileri fuarında Panasonic; zarif, minimalist ve çağdaş içki soğutma cihazını ve IKEA mobilyalarını andıran fütüristik fonksiyonlu akıllı buzdolabını tanıttı. Bu buzdolabı çağırdığınızda ayağınıza geliyor. İçki eksperi niteliğinde Akıllı içki soğutma cihazı sadece içeceğinizi soğutmakla kalmıyor.

10.11.2017 20:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Her geçen yıl gelişen elektronik teknolojisi sayesinde akıllı ev konseptli ürünler hayatımıza daha fazla giriyor ve işlerimiz daha da kolaylaşıyor. Bunlardan biri yakın zamanda çıkan, mutfaktaki işlerimize pratik ve hızlı çözümler sunan Panasonic'in yeni konseptli cihazı, diğeri ise robot buzdolabı.

Berlin'deki elektronik tüketicileri fuarında Panasonic; zarif, minimalist ve çağdaş içki soğutma cihazını ve IKEA mobilyalarını andıran fütüristik fonksiyonlu akıllı buzdolabını tanıttı. Bu buzdolabı çağırdığınızda ayağınıza geliyor.

İçki eksperi niteliğinde

Akıllı içki soğutma cihazı sadece içeceğinizi soğutmakla kalmıyor. Ürünün bünyesindeki database ile o içki hakkında her şeyi öğrenebiliyorsunuz. Mesela etiketindeki dili bilmediğiniz bir şarabı cihazın içine yerleştirdiğinizde içerisindeki kamerayla önce etiketi tarıyor, sonra içkinin kaç yıllık olduğunu, adını ve alkol oranını öğrenebiliyorsunuz.

Cihazın marifetleri bununla da sınırlı değil. Ayrıca cihaz, o içkinin yanında hangi mezeleri yemenin uygun olacağını da yazıyor. İçki eksperi niteliğindeki bu cihaz lüks, konfor ve yemek kültürünü önemseyen insanlar için ideal bir ürün olarak yorumlanıyor.

Hasta ve yaşlılar için ideal: Robot buzdolabı

Robot buzdolabı ise seslere duyarlı olup çağırdığınızda harekete geçerek etrafındaki canlılara çarpmadan yanınıza ulaşıyor. Bu ürün dışardan bakıldığında tüketicileri tembelliğe alıştıran gereksiz bir cihaz gibi görünse de temel hedefi bu değil. Bu aletin özellikle yaşlı ya da hareket edemeyecek kadar hasta ya da yatalak tüketiciler için kullanılması bekleniyor.

Dışarda geçirdiğiniz bir kaza sonrası ayağınızı kırdığınızı farz edin. Evde teksiniz ve buzdolabından bir bardak su içmek istiyorsunuz. İşte bu noktada robot buzdolabınız devreye girer, su ve buzdolabından ihtiyaç duyacağınız diğer yiyecek ve içecekleri ayağınıza getirir. Cihazın harekete geçmesi için yüksek sesle komut vermeniz yeterli.

Yine Japon teknolojisi

Bu akıllı buzdolabı şu an için yürüme problemi yaşayanlar tarafından daha çok tercih edilecek olsa da gelecekte mevcut beyaz eşyaların yerini alacak gibi görünüyor. Teknolojiyi her ne kadar takip etmeseniz bile bu akıllı cihazlar eninde sonunda hayatınıza giriyor. Firmalar belli bir süre sonra eski tip ürünlerini piyasadan çekiyor ve tüketicilerine en kullanışlı ürünlerini sunuyorlar. Dolayısıyla gelecek nesillerin hayatında bu akıllı cihazlar kesinlikle yer alacak.

Teknolojik gelişmelerdeki başarısı tüm dünyada kabul gören Japonlar, Panasonic tarafından geliştirilen bu iki ürünle de teknoloji medyasında sık sık yer almaya başladı. Altı kişilik bir ekibin geliştirdiği ürünün arkasında Yasuhiro Yuki, Mitsuhiro Aso, Masahiro Ishii, Akira Kataoka, Tomoko Katayama, Rinako Kamei ve Takayuki Hayami'den oluşan bilim insanları bulunuyor.

Kaynak: Milliyetemlak.com

Son Dakika Emlak Bu Kadarına Şaşıracaksınız: Robot Buzdolabı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Antalya'da eski elektrik santrali restore edilecek
    11:18 Antalya'da eski elektrik santrali restore edilecek

    Antalya'nın Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Antalya Şubesi'ni ziyaretinde, eski elektrik santralini de restore ederek Antalya'ya kazandıracaklarını aktardı.

  • Tarihi Tuzhisar Kilisesi 16 Milyon TL'ye Satışa Çıkarıldı
    10:49 Tarihi Tuzhisar Kilisesi 16 Milyon TL'ye Satışa Çıkarıldı

    Sivas'ın Hafik ilçesinde bulunan ve bir zamanlar Ermeniler tarafından kullanılan Tarihi Tuzhisar Kilisesi, sahibi Hatice Akay tarafından 16 milyon TL bedelle satışa çıkarıldı. Kilise, 1. derecede sit alanı ve koruma altında olup, tapusu bulunmaktadır. Kilisenin içerisinde ve dış yüzeyinde haç işaretinin işlendiği taşlar bulunmaktadır. Kilisenin satış süreci başlamış olup, yeni sahibine hayırlı olsun denilmiştir.

  • Bakan Özhaseki: 'Bittiğinde Zonguldak'ımızın en güzel yerlerinden birisi haline gelecek'
    15:07 Bakan Özhaseki: 'Bittiğinde Zonguldak'ımızın en güzel yerlerinden birisi haline gelecek'

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Lavuar Alanı'nda incelemelerde bulundu. Terakki Mahallesi'nde TOKİ tarafından başlatılan müze ve sosyal tesis inşaatlarının Zonguldak'a yakışacağını belirten Bakan Özhaseki, projenin Zonguldak'ın uğrak yeri olacağını söyledi. Ayrıca, esnafın işlerini sürdürebilmeleri için modern iş yerleri yapılacağını ve kısa sürede projenin tamamlanacağını ifade etti.

  • Hasankeyf Özel İdare binasının yer tespit çalışmaları tamamlandı
    13:27 Hasankeyf Özel İdare binasının yer tespit çalışmaları tamamlandı

    Batman'ın Hasankeyf ilçesinde ihalesi yapılan Hasankeyf Özel İdare binasının yer tespit çalışmaları tamamlandı. Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp'in destekleriyle ihalesi yapılan binanın en kısa sürede yapımına başlanacak. İlçeye kazandırılacak binanın yapımında emeği geçen herkese teşekkür edildi.

  • Gaziantep'te Sanayi İşçileri İçin Konut Projesi İmzalandı
    13:26 Gaziantep'te Sanayi İşçileri İçin Konut Projesi İmzalandı

    Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı arasında sanayide çalışan işçilerin konut ihtiyacını karşılamak için protokol imzalandı. Protokolle, işçilerin uygun bedel ve ödeme koşullarıyla ev sahibi olmaları hedefleniyor. Ayrıca, proje kapsamında günlük ulaşım için servis trafiği şehir merkezinden kaldırılarak ulaşım rahatlatılacak. Projenin hayata geçirilmesiyle yaklaşık 300 bin işçinin konut sorunu çözülecek.

  • Ümraniye Hekimbaşı Mahallesi'nde Konut Projesi Tamamlanıyor
    13:02 Ümraniye Hekimbaşı Mahallesi'nde Konut Projesi Tamamlanıyor

    Ümraniye Hekimbaşı Mahallesi'nde 2 bin 500 kişinin yaşayacağı konutlarda çalışmaların yarısı tamamlandı. Yapımı tamamlanan daireleri ve örnek daireyi hak sahipleri Başkan Yıldırım ile yerinde inceledi.

  • Keşan'da TOKİ Konutlarının Temeli Atılıyor
    12:57 Keşan'da TOKİ Konutlarının Temeli Atılıyor

    Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, TOKİ konutlarının temelinin yarın atılacağını duyurdu. 293 daire ve 10 iş yerinin yapımına başlanacak olan konutlar, 1 yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

  • Ümraniye Belediyesi, Hekimbaşı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin örnek dairelerini tanıttı
    12:55 Ümraniye Belediyesi, Hekimbaşı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin örnek dairelerini tanıttı

    Ümraniye Belediyesi, Hekimbaşı Mahallesi'nde başlatılan ve tamamlandığında 2 bin 500 kişinin yeni yaşam alanı olacak Hekimbaşı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin örnek dairelerini tanıttı. Proje alanındaki örnek daireleri gezdiren Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, projenin yaklaşık 1 yıl içinde tamamlanarak hak sahiplerine teslim edileceğini belirtti. Hak sahipleri ise örnek daireleri beğendiklerini ve bir an önce teslim almayı beklediklerini ifade etti.


Advertisement