Bu Kitap Nefesleri Kesecek! "Cinayet Sınıfı Başkanı" Geliyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Bu Kitap Nefesleri Kesecek! "Cinayet Sınıfı Başkanı" Geliyor

Bu Kitap Nefesleri Kesecek! "Cinayet Sınıfı Başkanı" Geliyor

Tiyatro oyuncusu ve polisiye roman türünde Türkiye'nin en başarılı kadın yazarı Ayşe Erbulak, yine çok ses getirecek bir roman ile okuyucularıyla buluşmaya hazırlanıyor. Erbulak'ın merakla beklenen yeni romanında okuyucuyu; nefes kesen, gerilim yüklü bir hikaye bekliyor.

21.07.2017 12:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin "Yerli Agatha Christie" si olarak anılan Ayşe Erbulak, gerilim türünde yazdığı ve soluk soluğa okunacak bir roman ile kitapseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Yazar, "Cinayet Sınıfı Başkanı" adını verdiği gerilim yüklü yeni kitabında, kurban-suçlu-polis üçgeninin dışına çıkarak, bu kez söz konusu dengelere farklı bir açıdan bakılmasını sağlıyor.

Sevgi görmemiş, yapayalnız ve vahşi iki gencin aynı üniversiteye kayıt olmasıyla başlayan olay zinciri, okuru soluk soluğa bırakacak bir hızla, İstanbul'dan Adana'nın ücra bir köyüne kadar uzanıyor.

Kitap, diğer gerilim romanlarının aksine, katilin kim olduğunu daha en başından gösteriyor; ancak sonrasında yaşanan olaylar okuru bambaşka ve şoke eden bir finalle buluşturuyor.

"Biz katil doğmadık, siz bizi canavara dönüştürdünüz" temasıyla yola çıkan "Cinayet Sınıfı Başkanı" hem konusunun sertliği, hem de kahramanlarının özgünlüğü ile yerli gerilim tutkunlarını nefes kesen bir maceraya davet ediyor.

Polisiye- gerilim türünde roman yazmak için "kurgu ustası" olmak gerektiğini belirten Ayşe Erbulak " Bu romanın daha öncekilerden farkı, polisiye değil gerilim olması. Konusu oldukça sert ve kurgusu ayrıntılarla örülü . Romanı aklımda bitirdiğim günün üzerinden aylar geçtikten sonra yazıya dökebildim. Hem kurgu hem yazım süreci bir hayli sancılı oldu. Ama gerilim tutkunu kitapseverlerin okurken mutlu olacağını düşünüyorum." dedi.

Mona Kitap etiketiyle kitapseverlerle buluşacak olan "Cinayet Sınıfı Başkanı" önümüzdeki günlerde raflardaki yerini alacak.

KİTAPTAN ALINTILAR:

"Bu gibi çaresizlikler ilk kez başına gelmiyordu. İlla bir yolunu bulacağını biliyordu. Bunlar için cebinde sakladığı çeşitli numaraları vardı. Tıpkı buraya gelirken bedava metroya binmesi gibi. Ama şu anda sıkıntısı bambaşkaydı. Kadının hakaretleri içinde hep bastırdığı öfkesini uyandırmıştı. Koridorlarda kameralar olmasa hızla geri döner, odadan içeri girer, kadının gırtlağını oracıkta sıkar, yanında kim varsa çıkmasını engelleyip onu da öldürürdü. Ama okulu bitirip dünyada geçerli olacak diplomasını alana kadar belaya bulaşmayacağına dair kendine söz vermişti. Bu hayattan tek kurtuluşu buydu çünkü."

"Kırk kişilik öğrenci kafilesi, havaalanında toplanmaya başlamıştı. Hepsi de aynı üniversitenin Gastronomi Bölümü'nün farklı sınıflarından öğrencilerdi. Kafilenin başkanı ise okulun sevgili hocası Levent Şef'ti. Okulun düzenlediği Baharat Gezisi'ne kafile başkanlığı etmesi, hem ziyaret edilecek şehir olan Adana'da büyümesinden hem de kendi alanında sahip olduğu akademik bilgilerden kaynaklanıyordu. Tabii "Başkan"ın ayak işlerini yapacak köleleri de vardı: Öğrencilerinden Ali ve Ela, bir de idarede çalışan Gizem... Gerçi ekibine ne isterse yaptıracak etkisi vardı, o ayrı…"

AYŞE ERBULAK

İstanbul Çengelköy'de doğdu. Günaydın, Güneş ve Sabah gazetelerinde çalıştıktan sonra, İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları ve Ali Poyrazoğlu Tiyatrosunda oynadı. Kanal 6, Kanal D ve Show TV kanallarının mutfağında çalıştığı gibi bir çok televizyon dizisinde de rol aldı. Kariyerinin doruğundayken, Norveç'e göç ederek bambaşka bir iş dalında yüksek eğitim alarak bir kafe işletti. Skatval ve Stjørdal tiyatrolarında 11 yıl boyunca sahneye çıktı. Norveç'ten döndükten sonra TRT'de Anne-Çocuk adlı programı sundu, Pis 7'li ve Aşkın Halleri dizilerinde rol aldı. Kadınların da stand-up yapabileceğini ispatlayabilmek için yurt içinde ve dışında tek kişilik gösteriler yaptı. Duru Tiyatro'da Nafile Dünya ve Tiyatro Kedi'de Sersem Kocanın Kurnaz Karısı oyunlarında oynadı. Halen Tiyatro Kedi'nin Müfettiş adlı oyununda rol almaktadır.

Yazarlığının yanı sıra Norveçce–Türkçe çeviri yapmaktadır. Erbulak Oyunculuk ve Yazarlık Evi ve Ajans Ayşe Erbulak'ın kurucusu ve yöneticisidir. Sanatçı bir ailenin mensubu olan Erbulak, yitirdiğimiz sanatçı Altan Erbulak'ın kızı, oyuncu Dağhan Külegeç'in annesi, sanatçı Özden Özgürdal'ın eşidir.

Yayınlanmış Kitapları:

2012, Çok Şekerli Ölüm
2013, Limoni Ölüm
2013, Ödüllü Ölüm
2014, Dokuz Oda Cinayetleri
2015, Anne Bak Kim Geldi?

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Kültür Sanat Bu Kitap Nefesleri Kesecek! 'Cinayet Sınıfı Başkanı' Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement