Donald Trump Teknoloji Liderleriyle Bir Araya Geldi - Son Dakika
Ekonomi

Donald Trump Teknoloji Liderleriyle Bir Araya Geldi

ABD'nin yeni başkanı Donald Trump teknoloji liderleriyle bir araya geldi. Trump liderlere "yanınızdayım" dedi. Toplantıdaki şirketlerin toplam değeri 3 trilyon doları geçiyor.

16.12.2016 10:00  Güncelleme: 10:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'nin seçilmiş başkanı Donald Trump, ABD'li teknoloji devlerinin liderleriyle bir araya geldi. Trump, dev şirketleri yönetenlere, "Dünyada sizin gibi hiç kimse yok. Yanınızdayım ve size yardımcı olmak için buradayım" dedi. Toplantıya katılan yöneticilerin şirketlerinin toplam değeri ise 3 trilyon doları geçiyordu.

ULUSLARARASI TİCARETİ KOLAYLAŞTIRMA SÖZÜ VERDİ

ABD Başkanlığına seçilen işadamı Donald Trump, Beyaz Saray'da birlikte çalışacağı kabinesinin elemanlarını belirledikten sonra Amerikalı dev teknoloji şirketlerinin liderleri ile bir araya geldi. ABD başkanlığına oturmak için 20 Ocak 2017 tarihini bekleyen Donald Trump'un New York'taki ofisinde düzenlendiği toplantıyla ABD'nin teknoloji merkezi kabul edilen California eyaleti ile Beyaz Saray arasındaki ilişkileri geliştirmeyi amaçladığı bildirildi. Seçim kampanyası sırasında üretimlerini ABD'den yurtdışına taşıyan Amerikalı teknoloji şirketlerini eleştiren Trump, toplantıda uluslararası ticaret anlaşmalarını geliştirme ve Amerikalı teknoloji şirketleri için ticareti daha kolay hale getirme sözü verdi.

"DÜNYADA SİZİN GİBİ KİMSE YOK"

Toplantının başında medya mensuplarına açıklamalarda bulunan Donald Trump, Amerikalı teknoloji şirketlerinin liderlerini işaret ederek, "Bu gerçekten şaşırtıcı bir grup" ifadesini kullandı. Trump daha sonra misafirlerine dönerek, "Dünyada sizin gibi hiç kimse yok.İnovasyonlara devam etmenizi istiyoruz. Bunun için sizin yanınızda olacağız. Size yardımcı olmak için buradayım. Beni ve personelimi istediğiniz zaman arayabilirsiniz. Burada resmi bir emir komuta zinciri yok" diye konuştu.

"YÜZLERCE TELEFON AÇTIK"

Amazon CEO'su Jeff Bezos, Tesla CEO'su Elon Musk, Apple CEO'su Tim Cook, Facebook COO'su Sheryl Sandberg, Google'ı çatısı altına alan Alphabet'in CEO'su Larry Page, Alphabet Yönetim Kurulu Başkanı Eric Schmidt, ve Microsoft CEO'su Satya Nadella gibi teknoloji dünyasındaki önemli isimlere seslenen Trump, hükümetin kendilerine yardımcı olması için yapabileceği her şeyi yapacakları sözünü verdi. Trump, toplantı basına kapatılmadan önce "Size bu toplantıya gelmeniz için açtığımız yüzlerce telefonu anlatmayacağım" ifadesi sonrasında masadaki herkesin güldüğü gözlendi.


DÜNYADA İLK 5

Trump'un davetiyle New York'taki Trump Tower'daki toplantıya katılan 13 firmanın toplam büyüklüğü 3 trilyon doları geçiyor. İlk defa bir masa etrafında bir araya gelen ABD'nin teknoloji devleri ekonomik büyüklükleriyle dünyanın beşinci büyük ekonomisini oluşturuyorlar. Büyüklükleriyle Türkiye'nin bütçesini de 4'e katlayan masadaki konuklar, İngiltere, Fransa ve hatta Hindistan gibi ülkeleri bile geride bırakıyorlar. Trump Tower'ın 25'inci katındaki ofiste gerçekleştirilen toplantıya ABD Başkan Yardımcısı seçilen Mike Pence'in yanı sıra ekibine kattığı Steve Bannon, Reince Priebus Wilbur Ross, Gary Cohn gibi isimler katılırken çocukları Ivanka Trump, Eric Trump ve Donald Jr. Trump masanın bir ucunda yer aldı. Beyaz Saray'da Trump ile çalışması kesinleşen damadı Jared Kushner ise Ivanka'da ayrı olarak Trump'ın karşısında oturdu.

TWİTTER NEDEN YOKTU

TRUMP'ın çok yoğun şekilde kullandığı Twitter'ın CEO'su Jack Dorsey'in toplantıda bulunmaması dikkat çekti. Trump'ın sözcüsü yeterince büyük bir şirket olmamasını gerekçe gösterirken, asıl sebep Dorsey'in Clinton'a destek vermesi gösteriliyor.

BILL GATES İLE ÖZEL GÖRÜŞTÜ

Toplantıda PayPal'ın kurucusu ve şu anda ise Silikon Vadisi'nin en büyük yatırımcılarından biri olan Peter Theil ile Trump'ın samimiyeti dikkat çekti. Theil, seçim döneminde sık sık Trump'a destek verdiğini açıklamıştı. Ayrıca Microsoft'un kurucusu Bill Gates ise bu toplantıya katılmamasına rağmen, Trump ile toplantının birkaç saat öncesinde baş başa özel görüşme yaptı. Görüşme sonrasında lobide bekleyen gazetecilere konuşan Gates, "Donald Trump'ın başkanlığı döneminde John F. Kennedy gibi olma şansı var. Kennedy'nin uzay çalışmalarına yaptığı yatırımlar gibi inovasyon yolu ile Amerikan liderliğini kurma fırsatı var" diye konuştu.

MUSK VE KALANICK DANIŞMANI OLDU

Donald Trump, toplantıda özel araç sahiplerinin mobil uygulama aracılığıyla taksicilik yapmasına imkan tanıyan Uber'in CEO'su Travis Kalanick ile uzay taşımacılığı şirketi SpaceX ve elektrikli otomobil üreticisi Tesla Motors'un kurucusu ve CEO'su Elon Musk'ın kendisine idari danışmanlık yapacağı bilgisini de paylaştı. Cumhuriyetçi Parti Ulusal Komite Başkanı olarak görevini sürdüren ve 20 Ocak'tan sonra Trump'ın Beyaz Saray Özel Kalem Müdürlüğüne atanması beklenen Reince Priebus da toplantıda yeni iş alanları oluşturma ve ekonomik büyümeyle ilgili yapıcı görüşmeler sağlandığını aktardı.

Donald Trump Teknoloji Liderleriyle Bir Araya Geldi
Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Ekonomi Donald Trump Teknoloji Liderleriyle Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement