Bu Modeller Saça Zarar Veriyor! - Son Dakika
Kadın

Bu Modeller Saça Zarar Veriyor!

Bu Modeller Saça Zarar Veriyor!

Saçlarınıza bu modelleri yaptırırken iki kere düşünün.

17.04.2017 14:12  Güncelleme: 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Postiş

Artan sayıda kuaför salonunun müşterilerine ucuz fiyatlarla bu postişleri taktığını ve bazı kuaförlerin de bunları uygun şekilde takma becerisine sahip olmadığını unutmayın. Bu durum daha fazla genç kadının kellik ve saç kıran gibi saç sorunlarına sebep oluyor.

Örgü

Örgülü modeller de yazın favorileri arasında olmasına rağmen göründükleri kadar masum değiller. Örgülerini çok sıkı yaptığında fark etmeden saçlarının kırılmasına neden oluyorsun. Bu yüzden örgülerini biraz gevşek bırakmaya özen göster.

Balerin Topuzu

Saçlarınızı sıkı bir şekilde balerin topuzu yapmak sizi çok şık gösterebilir ancak saçlarınıza ciddi zararlar verir. Sıkı topuzlar yerine salaş, dağınız topuzları tercih edin.

Maşa

Saçlarınızın dalgalı olmasını istiyorsanız bu işlemi bigudi yada salaş örgülerle deneyebilirsiniz. Maşa gibi elektronik saç şekillendiricilerindeki yüksek ısı saçlarınızın yanmasına sebep olabilir.

Arkaya Yatırılmış

Son zamanlarda kırmızı halıda sıkça görmeye alışkın olduğumuz arkaya yatırılmış saçlar çok moda. Ancak saçları arkaya yapıştırmak için kullandığımız ürünlerde bulunan kimyasallar foliküllerimize zarar verebilir. Bu nedenle bu saç modelini kullandığın günler eve döner dönmez saçlarını yıkamalısın.

Kazıtılmış Saç

Son dönemlerin trendlerinden olan kazıtılmış saç modelleri yaptıranlardansanız dikkat etmeniz gereken şeyler var. Kazıma işlemi sırasında kullanılan cihazların temiz olmasına dikkat etmelisiniz. İşlem esnasında deri hastalıklarının bulaşmasına sebep olabilir. Bu yüzden tanıdığınız kuaförlere gitmeyi tercih edin.

At Kuyruğu

Parlak atkuyrukları vazgeçemediğimiz saç modellerinden. Ancak saçları bu kadar sıkı bir şekilde toplamak saçların zayıflayıp kırılmasına neden oluyor. Özellikle lastikle tutturduğunda iki kat daha fazla zarar veriyorsun. Bu yüzden atkuyruğunu biraz daha aşağıdan yapın.

Fön

Her gün ısı uygulamak saçlarınıza yapabileceğin en büyük kötülüklerden bir tanesi. Bu yüzden bazı günler doğal saç modellerini tercih edin.

Kaynak:


Kaynak: mahmure.hurriyet.com.tr

Son Dakika Kadın Bu Modeller Saça Zarar Veriyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement