Bu Müzikaller Kaçmaz! - Son Dakika
Kültür Sanat

Bu Müzikaller Kaçmaz!

Bu Müzikaller Kaçmaz!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Sinematek gösterimleri, "Müzik ve Dansın Büyüsü" kuşağı ile devam ediyor.

30.01.2012 09:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Sinematek gösterimleri, müzikal film tarihine damgasını vuran "Müzik ve Dansın Büyüsü" kuşağı ile devam ediyor. İlk gösterim Cuma akşamı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 3 yıldan bu yana sürdürdüğü ve gelenekselleşen, "Yeniden Sinematek" etkinliklerine "Müzikal filmler (Müzik ve Dansın Büyüsü)" ile devam ediyor. Ekim -Kasım ayında "Komedi Filmleri", Aralık ayında "Fantastik Filmler", son olarak Ocak ayında "Japon Sineması" ile buluşan İzmirliler, Şubat ayında ise "Müzik ve Dansın Büyüsü"nü izleme şansı bulacak. Gösterimler her ay farklı bir tema ile halkın karşısına çıkmaya devam edecek. İzmir Sanat'ta ücretsiz olarak gösterilecek tüm filmlerin başlama saati 20:00.

İlk olarak 3 Şubat Cuma akşamı, 1952 yılı ABD yapımı romantik müzikal "Yağmur Altında" gösterilecek. Sinema tarihinin önde gelen müzikal filmlerinin başında yer alan yapımda, Gene Kelly ve Debbie Reynolds gibi önemli isimler yer alıyor.

10 Şubat Cuma akşamı "Silindir Şapka" isimli müzikal İzmirli sinemaseverlerle buluşacak. 1935 yılı ABD yapımı olan ve Mark Sandrich tarafından yönetilen müzikalde, başrolleri Fred Astaire ve Ginger Rogers paylaşıyor. Bir dizi yanlış anlamalarla örülü olaylar ağından yola çıkarak romantik komedi tadında sahneler içeren film, vizyona girdiği dönemde büyük ses getirmişti.

17 Şubat Cuma akşamı "Batı Yakası Hikayesi" isimli ABD müzikali beyaz perdeye yansıyacak. Stanley Donen ve Gene Kelly tarafından yönetilen 1952 yapımı bu müzikalde, Natalie Wood, Richard Beymer, Russ Tamblyn gibi ünlü oyuncular yer alıyor. New York'ta sokaklardaki çete savaşları ekseninde yaşanan bir aşk hikayesinin anlatıldığı film, oyunculuklarıyla dikkat çekiyor.

24 Şubat Cuma akşamı Sinematek gösterimleri "A Hard Day's Night" ile sona eriyor. 1964 İngiltere yapımı müzikalde başrolleri dünyaca ünlü müzik grubu The Beatles'ın üyeleri John Lennon, Paul McCartney, George Harrison ve Ringo Starr paylaşıyor. Liverpool'lu dört gencin müzikleriyle dünyayı değiştirmek için verdikleri mücadele, hayranları ve yapımcıları arasında yaşadıkları olaylar "rock'n roll komedisi" tadında izleyicilere sunuluyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Bu Müzikaller Kaçmaz! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement