Bu Sempozyum Kocaeli'nin 5 Bin Yıllık Tarihine Işık Tutacak - Son Dakika
Güncel

Bu Sempozyum Kocaeli'nin 5 Bin Yıllık Tarihine Işık Tutacak

Bu Sempozyum Kocaeli\'nin 5 Bin Yıllık Tarihine Işık Tutacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Üniversitesi ortaklığında bu yıl 5. düzenlenen ‘Uluslararası Orhan Gazi ve Kocaeli Tarihi-Kültürü Sempozyumu’n açılışı gerçekleştirildi.

09.03.2018 18:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Üniversitesi ortaklığında bu yıl 5. düzenlenen 'Uluslararası Orhan Gazi ve Kocaeli Tarihi-Kültürü Sempozyumu'n açılışı gerçekleştirildi. Sempozyumda Kocaeli'nin 5 bin yıllık tarihine ışık tutulacak.

Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde gerçekleştirilen Uluslararası Orhan Gazi ve Kocaeli Tarihi-Kültürü Sempozyumu'na Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Büyükşehir Genel Sekreter İlhan Bayram, KOÜ Rektörü Sadettin Hülagü ve çok sayıda kişi katıldı. Sempozyumun ilk açılış oturumunu Atatürk Üniversitesi Prof. Dr. Enver Konukçu, 29 Mayıs Üniversitesi Prof. Dr. Feridun Ecmen, Hacettepe Üniversitesi Prof. Dr. Mehmet Öz ve Bahçeşehir Üniversitesi Prof. Dr. Necdet Öztürk yaptı.

"Tarihi yazmak, yapmak kadar önemlidir"

Sempozyumun açılışında konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Geçmişi 5 bin yılı aşan Kocaeli'nin tarihine yön veren, geleceği şekillendiren, bizlere eşsiz bir miras bırakan abide şahsiyetlerimiz var. Her biri ayrı bir değer. İşte bu sempozyumlar şehrimizin tarihini detaylı ve doğru bir şekilde öğrenme fırsatı sunuyor, hem de atalarımızla varisi olduğumuz bu muhteşem kültürü inşa edenlerle adeta hasbıhal etme imkanı buluyoruz. Bu iki imkan yarınlarını inşa etmeye çalıştığımız şehrimiz ve ülkemiz için çok değerlidir. Unutulmamalıdır ki tarihi yazmak, yapmak kadar önemlidir. Biz burada tarihimizi kayıt altına alıyoruz" dedi.

"Kocaeli'nin 5 bin yıllık tarihinin bir bölümüne daha ışık tutmuş olacağız"

"Sempozyumumuza bu yıl 32'si yurtdışından 320 başvuru oldu" diyen Başkan Karaosmanoğlu, "10'u yabancı 208 akademisyenin 160 tebliğ sunacağı sempozyuma, 65 profesör hocamız, 25 doçent ünvanlı akademisyen katılıyor. Hocalarımızın bu titiz çalışmaları ile doğru kaynaklar, uzman isimlerle Orhan Gazi Han'ı ve Kocaeli tarihini her yönü ile ele alıp birlikte konuşacağız. Bir yıllık bir çalışmanın nihayetinde gerçekleştirilen sempozyumumuzda Osmanlı İmparatorluğu'nun ikinci Orhan Bey'in adeta bir portresini çizeceğiz. Kocaeli'nin 5 bin yıllık tarihinin bir bölümüne daha ışık tutmuş olacağız" ifadelerini kullandı.

"Tarihimizi iyi bilmezsek, geleceğe güvenle yürümemiz mümkün değildir"

Başkan Karaosmanoğlu'nun ardından konuşan Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, "Tarihimizi iyi bilmezsek, geleceğe güvenle yürümemiz mümkün değildir. Bu bakımdan tarihimizi en iyi şekilde bilmek ve bunu genç kuşaklara aktarmak büyük önem taşımaktadır. Genç kuşakların tarihini iyi bilmesi ve öğrenmesi geçmiş değerlerine ulaşabilmesi büyük önem taşımaktadır. Bu yönüyle bu sempozyumu da bilimsel süzgeçlerden geçen belirli bildirilen sunulduğu ve bir kitap haline dönüşecek çalışmayı ortaya koyacak. Bu çalışmada bundan sonra Kocaeli tarihine ilgili bilgi edinmek isteyenlere rehber bir kaynak olarak kütüphanelerde yerini alacak" dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin kent tarihini aydınlatmayı amaçlayan "Uluslararası Orhan Gazi ve Kocaeli Tarihi-Kültürü Sempozyumu" düzenlenen açılış oturumuyla başladı. 9-11 Mart tarihleri arasında Başiskele bir otelde yapılacak sempozyumda 208 akademisyen 160 tebliğ sunacak. Sempozyum öncesinde İzmit Orhan Gazi Camii'ndeki Cuma namazı öncesinde Orhan Gazi ve şehitlerimiz için mevlit okundu. Namaz çıkışında ise Orhan Gazi Camii ve Fevziye Camii'nde lokma ikram edildi. Orhan Gazi ve tüm şehitlerimiz için dualar edildi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bu Sempozyum Kocaeli'nin 5 Bin Yıllık Tarihine Işık Tutacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement