Bu Senenin Trend Duvar Renkleri Neler? - Son Dakika
Emlak

Bu Senenin Trend Duvar Renkleri Neler?

Bu Senenin Trend Duvar Renkleri Neler?

Pek çoğumuz gündelik hayatın içinde farkında olmasak da renkler hayatımızda büyük bir yer işgal ederler. Üstelik bu yerin ana unsurları da aslında hiç görmediğimiz ya da görmediğimizi sandığımız alanlardadır. Örneğin bir cep telefonu ya da bir araba satın alırken rengi üzerine uzun süre düşünürüz ve güçlükle karar veririz. Oysa telefonunuzun ya da arabanızın rengi aslında hayatınıza fazlaca etki etmez. Yaşam kalitenizi etkileyen renkler özellikle evinizde ve iş yerinizde sıkça karşınıza

30.03.2018 20:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pek çoğumuz gündelik hayatın içinde farkında olmasak da renkler hayatımızda büyük bir yer işgal ederler. Üstelik bu yerin ana unsurları da aslında hiç görmediğimiz ya da görmediğimizi sandığımız alanlardadır. Örneğin bir cep telefonu ya da bir araba satın alırken rengi üzerine uzun süre düşünürüz ve güçlükle karar veririz. Oysa telefonunuzun ya da arabanızın rengi aslında hayatınıza fazlaca etki etmez.

Yaşam kalitenizi etkileyen renkler özellikle evinizde ve iş yerinizde sıkça karşınıza çıkan, bir başka şekilde ifade edersek kaçınılmaz olarak maruz kaldığınız renklerdir. İşte tam da bu yüzden duvar renkleri çok önemlidir.

Renklerin insan psikolojisi üzerinde etkileri olduğu yaygın olarak kabul ediliyor. Ancak duvar rengimizi yalnızca bu şekilde belirleyemeyiz. Aynı zamanda beğeneceğimiz, seveceğimiz bir renk olmalı. Bu yazımızda sizler için bu senenin en trend duvar renklerini belirledik. Hepsi de son derece şık ve iddialı olan bu seçenekler arasında mutlaka kendinize uygun bir tane bulacaksınız.

Vizon

Bejin biraz daha grimsi bir tonu olan vizon rengi, nötr renk kullanımlarında farklı ve şık bir etki yaratan modern renk tonlarından biri olarak bugünlerde sık sık karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda toprak tonlarındaki mobilya ya da perdelerinizle de uyum gösterme potansiyeli taşıyan vizon, hemen her oda için oldukça cazip bir renk alternatifi. Özellikle oturma odalarında harikalar yaratabiliyor.

Fildişi

Duvar renkleri arasında dönem dönem karşımıza çıkan fildişi, bu sene tekrar gündemde ve hemen her tür dekorasyonla uyum gösterecek bir renk olarak oldukça da işlevsel. Açık renklerden fazlaca uzaklaşmak istemeyen ama kolayca kirlenecek duvarlardan kaçınmak isteyen kullanıcılar için fildişinin iyi bir seçenek olacağını söylemek yanlış olmaz.

Mint yeşili

Daha önceden bildiğimiz ve alıştığımız yeşil tonlarından hiçbirine benzemeyen mint yeşili de bu senenin moda duvar renkleri arasında yer alıyor. Kullanıldığı alanlarda sakin, hoş, ılımlı ve uyumlu bir hava yaratan mint yeşili aynı zamanda 60lı yılları andıran bir nostaljik hava da taşıyor.

Bal köpüğü

Toprak tonlarından hoşlanıyorsanız ve evinizde bu tür renkler ağırlıktaysa, duvar renklerinde modayı bir ucundan yakalarken aynı zamanda eşyalarınızla olan uyumu korumanız için bal köpüğü harika bir alternatif olabilir. Ahşap ve doğal taşlarla uyumu da bal köpüğünü özellikle oturma odaları için iyi bir seçenek haline getiriyor.

Nar çiçeği

Nar çiçeği de zaman zaman unutulan ama er geç geri dönüp karşımıza çıkan renklerden biri. Çok güçlü bir bahar esintisi ve canlılık taşıyan bu renk, evlerinde her mevsim sıcak bir bahar havası yaşamak isteyenler için tek kelimeyle mükemmel bir duvar rengi. Bununla birlikte kırmızının ağırlıkta olduğu renkler kimi insanlar üzerinde beklenmedik etkiler yaratabilir. Bu yüzden tamamen emin olmadan evinizin duvarlarında bu rengi kullanmanız iyi bir fikir olmayabilir.

Tek duvarda siyah

Kimilerine göre duvarda kullanmak için bir hayli sert bir renk olsa da, siyahın doğru uygulamalarda ne kadar şık ve iddialı sonuçlar verebildiğine pek çoğumuz şahit olmuşuzdur. Bu yıl tek duvarda siyah renk kullanımı da ev dekorasyonunda yükselen trendler arasında yerini aldı. Özellikle yatak odalarında harikalar yaratabilen bu uygulama, iyi bir aydınlatmayla bütünleştiği takdirde muhteşem bir hale gelebiliyor.

Daha fazla fotoğraf ve seçenek için:

Kaynak: Milliyetemlak.com

Son Dakika Emlak Bu Senenin Trend Duvar Renkleri Neler? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement