Bu Ses Kavaldan Değil Kağıttan Çıkıyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Bu Ses Kavaldan Değil Kağıttan Çıkıyor

Elazığ'ın Palu ilçesinde yaşayan Hacı Yamanoğlu, kağıdı rulo yaparak çıkardığı kaval sesiyle görenlerin ilgisini çekiyor.

29.12.2014 11:49  Güncelleme: 13:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ'ın Palu ilçesinde kağıdı rulo yaparak kaval sesi çıkaran 40 yaşındaki Hacı Yamanoğlu, görenlerin ilgisini çekiyor.

Palu ilçesine bağlı Beyhan beldesinde yaşayan ve belediyede mevsimlik işçi olarak çalışan Yamanoğlu, geriye kalan zamanlarında meralarda küçükbaş hayvanlarını otlatıyor.
Kaval çalan diğer çobanların aksine hayvanlarını otlatırken A4 kağıdı rulo yaparak çalan Yamanoğlu, çıkardığı kaval sesiyle görenlerin dikkatini çekiyor.

'BANA KAVAL VERSELER ÇALAMAM'

Yamanoğlu, yaptığı açıklamada, "Kağıtla çaldığım kavala alıştım. Bana kaval verseler çalamam ve çalmam da bunun sesi bana daha güzel geliyor" dedi.


Çocukluğundan bu yana "kağıt kaval" çaldığını anlatan Yamanoğlu, "Küçüklüğümüzde okula gittiğimiz zamanlar maddi durumumuz iyi değildi. Arkadaşlarımızla sürü başına gittiğimizde onların kavalı vardı. Ben de A4 kağıdını rulo şekline getirip çalmaya başladım" diye konuştu. Zamanla kendini geliştirdiğini belirten Yamanoğlu, "kağıt kavala" alıştığını ifade etti.

ÇEVRESİNDEKİLER İZZET ALTINMEŞE'NİN SESİNE BENZETİYOR

Hacı Yamanoğlu, sesinin çevresindekiler tarafından beğenildiğini ve sanatçı İzzet Altınmeşe'nin sesine benzetildiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Bu Ses Kavaldan Değil Kağıttan Çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement