"Bu Sınırları Düşmanlarımız Çizdi" - Son Dakika
Yerel

"Bu Sınırları Düşmanlarımız Çizdi"

Saadet Partisi Genel Başkanı ilginç açıklamalarda bulundu.

15.12.2012 22:39  Güncelleme: 08:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Hiç bir İslam ülkesi, kendi sınırlarını çizmiş değildir. Bu sınırları, düşmanlarımız çizmiştir. Birinci dünya savaşında Sakaryamızı, Kocaelimizi işgal edenler çizmiştir" dedi.

Partisinin Sapanca İlçe Teşkilatı'nın divan kurulu toplantısında konuşan Kamalak, milli görüş olarak söylemleri kadar ne yapmak istediklerinin de gayet açık olduğunu belirterek, bir cümle ile hakkı hakim kılmak istediklerini söyledi.

Kamalak, terör nedeniyle kaybedilen insan sayısının Kurtuluş Savaşı'nda kaybedilen insan sayının 6 katı olduğunu savunarak, resmi kayıtlara göre son 3 yıl içinde kaybolan çocuk sayısının 27 bin olduğunu kaydetti.

Milli görüşçülerin ilk hedefinin bu ülkeyi yaşanılabilir bir ülke yapmak olduğunu vurgulayan Kamalak, "İkinci olarak ülkeyi Amerika'dan, Avrupa'dan talimat alan bir ülke değil, lider ülke yapmaktır amacımız. Üçüncü olarak tüm İslam alemini birleştirmek, yani İslam birliğini tesis etmektir. Dünyanın neresinden kesik kesik bir duman yükseliyorsa orası bir İslam ülkesidir. Orası Filistin'dir, Gazze'dir, Irak'tır, Libya'dır, Suriye'dir, Bosna Hersek'tir, Afganistan, orası Pakistan'dır" diye konuştu.

Kamalak, dünyada şu an 60 civarında İslam ülkesi olduğuna dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hiç bir İslam ülkesi, kendi sınırlarını çizmiş değildir. Peki kim çizmiş bu sınırları, düşmanlarımız çizmiştir. Birinci dünya savaşında Sakaryamızı, Kocaelimizi işgal edenler çizmiştir. Türkiye de dahil buna. 60 İslam ülkesi parça parça mezar taşları gibi birbirinden ayrılmış durumda."

Kamalak, 2010 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nin sattığı silahların tutarının 21 milyar 300 milyon dolar olduğunu belirterek, "Hani bizim 'Arap Baharı' cereyan etti. Dünyada da o tarihlerde bir ekonomik kriz var, daralma var.

'O büyük dostumuzun' Arap Baharı'nın alevlendiği dönemde bir yıl içinde satmış olduğu silahların tutarı 3'e katlanmıştır. 66 milyar 400 milyon dolar tutarındadır. Bu oyunu bozmak mecburiyetindeyiz. Bu oyunu, ancak ve ancak mili görüşçüler bozar."

Milli görüş partilerinin bu ülkede 3 defa kapatıldığını belirten Kamalak,

"Neden, tarifi tanımı belli olmayan laikliği ihlal ettiği gerekçesiyle. Laiklik bu milletin öz değeri midir- Nasıl oluyor da Avrupa'dakine hiç benzemeyen, tarifi belli olmayan bir kavram münasebetiyle bu ülkenin partileri kapatılabiliyor. Bu oyunu bozmamız lazım" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Bu Sınırları Düşmanlarımız Çizdi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement