Bu Temizlik Malzemesi Tamamen Ücretsiz! - Son Dakika
Dekorasyon

Bu Temizlik Malzemesi Tamamen Ücretsiz!

Bu Temizlik Malzemesi Tamamen Ücretsiz!

Günlük hayatınızda maruz kaldığınız kimyasal oranını azaltmak mı istiyorsunuz? Belki de evinizde kullanabileceğiniz basit ama etkili yeni tasarruf yöntemleri arıyorsunuz. Aslında hepimizin evinde bu iki sorunu da çözebilecek bir temizlik malzemesi var: Sıcak su.

23.10.2018 20:19  Güncelleme: 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu Temizlik Malzemesi Tamamen Ücretsiz!

Evet, sıcak suyu herkes en azından çamaşır ve bulaşık yıkarken temizlikte kullanıyor. Ama sıcak su, aslında düşündüğünüzden çok daha etkili bir temizlik maddesi.

Sağlıklı ve Etkili Bir Temizlik Malzemesi

Bu Temizlik Malzemesi Tamamen Ücretsiz!

Sıcak ya da kaynar su için bilinen en eski temizlik malzemesi desek yanlış olmaz. Ne var ki temizliğe ayırabildiğimiz vaktin azalmasıyla birlikte, çıkarılması zor lekeler ve hijyen konusundaki endişelerimiz bizi sürekli daha etkili, daha güçlü ve daha hızlı temizlik ürünleri aramaya yöneltiyor. Bu sırada hemen elimizin altında olan, dilediğimiz an ulaşabileceğimiz ulaşabileceğimiz pratik çözümleri gözden kaçırabiliyoruz. İşte sıcak su da (bulunduğunuz yerde o an için bir su kesintisi yoksa tabii) bu çözümlerden biri.

Neredeyse Bedava

Bu Temizlik Malzemesi Tamamen Ücretsiz!

Sıcak su, doğru kullanıldığında en zorlu lekeleri bile çıkarmakta etkili. Eğer sıcak sıcak suyla yapılan temizliğin yeterince hijyenik olup olmayacağını merak ediyorsanız, sıcak suyun dezenfektan etkisi olduğunu da hatırlatalım. Üstelik, marketten satın aldığımız temizlik malzemelerine kıyasla, bedava diyebileceğimiz kadar ucuz. Size fikir vermesi açısından, sıcak suyu ev temizliğinde kullanabileceğiniz alanlardan bazılarını aşağıda sıraladık.

Çamaşır ve Bulaşık Temizliği

Bu Temizlik Malzemesi Tamamen Ücretsiz!

Özellikle yağlı ve salçalı yemekler hazırladıktan sonra lekelerin kurumaması için bulaşıkları yıkayana kadar suda bırakmak, çoğumuzun aldığı bir önlem. Ama bazen bunu yapmayı unutabiliyoruz. İşte bu durumda, kurumuş lekeleri çıkarmak için en büyük yardımcımız yine sıcak su.

Biraz deterjan ekleyip, bir süngerle ovarak, tavalardaki tüm yanmış yapışmış yemek artıklarını temizleyebilirsiniz. Bunun dışında, sıcak suyu bulaşıklarınızı, özellikle de bebeklerin biberonlarını dezenfekte etmek için kullanabilirsiniz. Sıcak su, çamaşır temizliğinde de son derece etkili. Kıyafetlerinize bulaşan kiraz ve vişne gibi inatçı meyve lekelerinin üzerine sıcak su dökerek lekelerden kurtulabilirsiniz.

Ev Temizliği

Bu Temizlik Malzemesi Tamamen Ücretsiz!

Sıcak suyun genel ev temizliğinde de kullanılabileceği pek çok alan var. Örneğin, yer temizliği. Parkeleri, karoları ve muşamba döşemelerin hepsi sıcak suyla temizlemek için uygun. Kimyasal temizlik malzemeleri kullanmadan daha etkili bir temizlik istiyorsanız, sıcak suyun içine biraz sirke ekleyebilirsiniz. Evdeki tıkanmış boruları açmak için içlerine sıcak su dökebilirsiniz. Hatta daha etkili olması için kaynar su da kullanabilirsiniz.

Bunlar, sıcak suyu bir temizlik malzemesi olarak kullanabileceğiniz alanlardan sadece bazıları. Evinizde sıcak suyun gücünden yararlanabileceğiniz pek çok yer var. Tek dikkat etmeniz gereken nokta, ellerinizi yakmamak için eldiven giymek ve sıcak suyu kolaylıkla zarar görebilecek ya da eriyebilecek yüzeylerde kullanmamak.




Kaynak: Milliyetemlak.com

Son Dakika Dekorasyon Bu Temizlik Malzemesi Tamamen Ücretsiz! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'un Kalbindeki Vadi İstanbul: Skyland Home ve CoFounder Workspace
    27 Mar İstanbul'un Kalbindeki Vadi İstanbul: Skyland Home ve CoFounder Workspace

    İstanbul'un merkezinde yer alan Vadi İstanbul, Skyland Home ve CoFounder Workspace ile iş dünyasının ve ev dekorasyonunun merkezi haline geliyor. Skyland Home, ev dekorasyonu ve mobilya alışverişi için zengin bir ürün yelpazesi sunarken, CoFounder Workspace tasarımcılar ve iç mimarlar için özel bir çalışma alanıdır. İş ve yaşamı bir araya getiren bu merkez, inovasyon ve estetik arasındaki dengeyi bulmayı mümkün kılıyor.


Advertisement