Bu Yaza Damgasını Vuran Soğan Tam Bir Şifa Deposu - Son Dakika
Ekonomi

Bu Yaza Damgasını Vuran Soğan Tam Bir Şifa Deposu

Bu yaza damgasını vuran soğan tam bir şifa deposuAMASYA - Bu yaz market ve pazarlarda kilosu 6 liraya kadar yükselen fiyatıyla en çok konuşulan mahsullerin başında gelen soğan tam bir şifa deposu olarak gösteriliyor.

18.07.2018 10:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yaza damgasını vuran soğan tam bir şifa deposu

AMASYA - Bu yaz market ve pazarlarda kilosu 6 liraya kadar yükselen fiyatıyla en çok konuşulan mahsullerin başında gelen soğan tam bir şifa deposu olarak gösteriliyor. Değerlenen soğan laboratuvara girdi ve uzmanlar faydaları ile ilgili açıklama yaptı.

'MUTFAKLARIN KRALI'

Amasya Üniversitesi Suluova Meslek Yüksekokulunda bitki koruma bölümünde görev yapan Dr. Öğretim Üyesi İdris Bektaş, içerisinde A,B ve C vitaminlerinin bulunmasının yanı sıra karbonhidrat, yağ ile protein bakımından da çok zengin bir ürün olan soğanın halkın temel besin kaynağı olarak gösterildiği için 'mutfakların kralı' olarak adlandırıldığını söyledi.

GELENELSEL TIPTA DA KULLANILIYOR

Soğanın zengin miktarda antioksidan barındırdığını vurgulayan İdris Bektaş, "Geleneksel tıpta, bronşit tedavisinde, mide ağrılarının tedavisinde boğaz iltihabında kullanılan bir bitkidir. Antibiyotik özelliği göstermesinin nedeni içerisinde bulunan kükürtten kaynaklanmaktadır. Hem tıbbi öneme sahip hem de en temel besin maddesi olduğu için son derece önemlidir" dedi.

DOĞRARKEN GÖZLERİN YAŞARMASI ÇOK FAYDALI

Soğan doğrarken gözlerin yaşarmasının çok faydalı olduğuna değinen Bektaş, "İçerisinden çıkan gazlar göze ulaştığı zaman gözyaşı ile beraber asitik özellik göstermektedir. Salgılanan gözyaşı göz için son derece faydalıdır. Gözyaşı bezlerinin çalışmasını sağlayarak gözün bir nevi kendi kendini dezenfekte etmesini sağlamaktadır" diye konuştu konuştu.

Bu Yaza Damgasını Vuran Soğan Tam Bir Şifa Deposu
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Bu Yaza Damgasını Vuran Soğan Tam Bir Şifa Deposu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement