Bubi'nin 'Kafes' Adlı Çalışması Görücüye Çıkıyor - Son Dakika
Güncel

Bubi'nin 'Kafes' Adlı Çalışması Görücüye Çıkıyor

Bubi\'nin \'Kafes\' Adlı Çalışması Görücüye Çıkıyor

Şişli Belediyesi, öncü çalışmalarıyla dikkat çeken GÖRSAV ile birlikte bu yıl 13'üncüsü düzenlenen sanat fuarı Contemporary Istanbul'a katılıyor.

13.09.2018 10:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İki kurum İstanbul'u ve Türk sanatını dünyayla buluşturan fuara alanının en başarılı isimlerinden Bubi, Hüsamettin Koçan, Erdinç Bakla ve Devrim Erbil'in eserlerinin yer aldığı bir seçkiyle katılıyor.

Gotik sanatın Türkiye'deki ender temsilcilerinden Bubi'nin Şişli Belediyesi ve GÖRSAV işbirliğiyle yer alacağı Contemporary Istanbul için özel olarak hazırladığı 'Kafes' adlı çalışması, seçkinin en dikkat çeken eserleri arasında yer alıyor. Baksı Müzesi'ne hayat veren sanatçı Hüsamettin Koçan da İstanbul'da ilk kez sergilenecek iki eseriyle fuarda yer alıyor. Seramik sanatçısı ve heykeltıraş Erdinç Bakla'nın 'Anadolu Medeniyetleri' ve 'Kadın' adlı serilerinden iki; ressam Devrim Erbil'in İstanbul serisine ait üç eserin sergileneceği fuar, 20 Eylül Perşembe günü ziyarete açılıyor.

Bubi

1956'da İstanbul'da dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi'nde Psikoloji ve Antropoloji eğitimi aldı. İlk sergisini 1986 yılında açan sanatçı, 1990 yılında kurduğu eğitim atölyesinde genç sanatçılarla çalışmalar yaptı. Kafes olarak adlandırdığı birbirine geçmiş sarmallardan oluşan serisinde ağırlıklı olarak baskı ve bastırılmışlığı işleyen sanatçı kariyeri boyunca çok sayıda kişisel sergi açtı. Eserleri yurt içinde ve dışında birçok özel koleksiyonda ve müzelerde yer alan Bubi, özgün çalışmalarıyla sanat hayatına devam ediyor.

Devrim Erbil

1937'de Uşak'ta doğdu. Orta öğrenimini Balıkesir'de tamamladıktan sonra 1955'te İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü'nü kazandı. Galeride Halil Dikmen'in, atölyede Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun öğrencisi olarak çalışan ressam, 1959'da bitirdiği Akademi'ye, 1962'de asistan olarak atandı. 1970'te doçent, 1981'de profesör olan Erbil, yurtdışında pek çok karma sergi açtı. Türk Sanatını tanıtan sergilerin komiserliğini de yapan sanatçının eserleri, yurtiçi ve yurtdışında resmi kurumlarda ve özel koleksiyonlarda bulunmaktadır.

Hüsamettin Koçan

1946 yılında Bayburt'da doğdu. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde uzun yıllar öğretim üyesi olarak görev yaptı ve 1997-2005 yılları arasında fakültenin dekanlığını üstlendi. 1980 yılında "Türk Halk Resimleri" konulu araştırmasını tamamladı. Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği'nin kurucuları arasında yer alan sanatçı 1990 ve 1995 yılları arasında Derneğin başkanlığını da üstlendi. 1991'de İstanbul Sanat Fuarı'nı kurdu. 2005 yılında kurduğu vakıfla 2010 Temmuz ayında Baksı Müze'sine hayat verdi. 2014 yılında T.B.M.M. Onur Ödülü'nün sahibi olan Koçan, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi 2014 Yılın Müzesi Ödülü'ne de layık görüldü Avusturya Salzburg Şehir Onur Ödülü ve Asya Sanat Bienali - Resim Büyük Ödülü'nün içinde olduğu 35 ödüle sahip olan Koçan, 45 kişisel sergi açtı ve çok sayıda ulusal ve uluslararası grup sergisine katıldı.

Erdinç Bakla

1939'da Erzurum'da doğdu. 1962'de Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Okulu Seramik Bölümü'nü bitirdi ve daha sonra aynı okulda asistanlığa başladı. Yurt içinde birçok kişisel sergi açan ve çeşitli karma sergilere katılan sanatçı, 1967'de Uluslararası Seramik Akademisi'nin İstanbul'da düzenlenen V. sergisinde onur diploması kazandı. Şimdiye kadar yurt içinde 24, yurt dışında 9 olmak üzere toplam 31 sergi açan Bakla, eserlerinde cam, mermer, polyester, bronz, plegsiglos ve fiberglas gibi malzemeler kullanıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bubi'nin 'Kafes' Adlı Çalışması Görücüye Çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement