Buca Belediye Başkanı Kılıç'tan Buca İlçe Stadı meydan yapılsın önerisi - Son Dakika
Güncel

Buca Belediye Başkanı Kılıç'tan Buca İlçe Stadı meydan yapılsın önerisi

Buca Belediye Başkanı Kılıç\'tan Buca İlçe Stadı meydan yapılsın önerisi

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Çevik Bir Meydanı yanındaki Buca İlçe Stadı'nın meydan haline getirilmesi gerektiğini söyledi.

05.12.2020 10:46  Güncelleme: 11:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Çevik Bir Meydanı yanındaki Buca İlçe Stadı'nın meydan haline getirilmesi gerektiğini söyledi.

Buca Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Buca Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısı, Belediye Başkanı Erhan Kılıç başkanlığında gerçekleştirildi.

Kılıç, yaptığı konuşmada İzmir'deki depreminin ardından ilçede 1 acil yıkılması gereken, 20 de ağır hasarlı bina tespit edildiğini kaydetti.

Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ile koordineli çalışma yürüttüklerini bildiren Kılıç, "Acil yıkılması gereken binamız yıkıldı. 20 tane ağır hasarlı binanın yasal tebligat süresi devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Kılıç, deprem sırasında trafik sıkıntısının yaşandığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Özellikle Buca'da bir toplanma alanı eksikliği olduğunu görüyoruz. Dumlupınar Mahallesi'nde toplanma alanı olabilecek bir yer olmadığını görüyoruz. Çevik Bir Meydanı'mız var ama yetersiz kalıyor. Bu sebepten dolayı mümkün olduğunca hep birlikte toplanma alanlarımızı artırmak için çalışma yürütmemiz gerektiğini düşünüyorum. Eski Buca Stadyumu'nun olduğunu alanı imar planlarında da geçtiği gibi bir meydana, parka çevirelim. Hem kentimiz bir park, bir meydan kazandırmış olur; hem de bir toplanma alanımız olur. O yüzden ben özellikle iktidar partisindeki meclis üyelerimizden de destek bekliyorum. Orayı bir meydan haline getirelim."

Öte yandan vefat eden gazeteci yazar Bekir Coşkun'un adının Menderes Mahallesi'nde yapımı devam eden parka verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Buca Belediye Başkanı Kılıç'tan Buca İlçe Stadı meydan yapılsın önerisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement