Buca'da Kurdele Kesme Dönemi Başlıyor - Son Dakika
Güncel

Buca'da Kurdele Kesme Dönemi Başlıyor

Buca\'da Kurdele Kesme Dönemi Başlıyor

İzmir'in nüfus bakımından en büyük ilçesi Buca, yatırım performansı ve projeleriyle rekora koşuyor.

04.07.2018 10:04  Güncelleme: 10:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

YATIRIM BAŞKENTİ BUCA

Buca Belediyesi'nin eğitimden sanata, kültürden spora hayatın her alanında yaptığı yatırımları ve sayıları 80'i aşan etkin projesi ile çağdaş modern kimliğe kavuşan Buca, 2018'in ikinci yarısında muhteşem tesislerin açılışıyla şahlanacak. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, "Temel atma dönemini atlattık. Şimdi kurdele kesme dönemimiz başlıyor" sözleriyle göz kamaştıran projelerin açılış takvimini gururla açıkladı.

Buca Belediyesi birbirinden muhteşem projelerle kentin kimliğini değiştirmeye devam ediyor. 4 yıllık süreçte 80'in üzerinde etkin proje hayata geçiren Buca Belediyesi, yatırım performansı ile tüm dikkatleri üzerine çekiyor. 4 yıllık süreçte öz kaynaklarıyla 100 milyon TL'lik yatırım yaparak kentin vizyonunu değiştiren Buca Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin toplam rakamı 618 milyon 241 bin TL'yi bulan güçlü yatırım desteğiyle de yatırımların başkenti oldu. Yatırımlarıyla kentte değer yaratıp, kentlinin yaşam kalitesini arttıran ve arttırmaya da devam eden Buca Belediyesi, 2018'in ikinci 6 aylık döneminde muhteşem açılışlara imza atacak.

ŞİMDİ KURDELE KESME DÖNEMİMİZ

"Hızlı bir temel atma dönemi atlattık, şimdi kurdele kesme dönemimiz başlıyor" sözleriyle Buca'da yaşanacak renkli ve heyecanlı günleri müjdeleyen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Buca'ya estetik ve tasarımda çağ atlatıp, işlevsellikte çığır açacak dev kent merkezi Buca Alışveriş ve Yaşam Kompleksi "Buca Çarşı" dan, Buca'yı sanatın başkenti yapacak Buca Belediyesi Gösteri Sanatları Merkezi'ne, Çok Amaçlı Kapalı Pazaryerlerinden 2. Gençlik Merkezi'ne uzanan gurur yatırımlarının açılış takvimini açıkladı.

5 AYDA 5 KAPALI PAZARYERİ

Açılış serisine 'Bir günü değil her gün yaşayan Pazaryerleri' sloganıyla hayata geçirilen çok amaçlı kapalı pazaryerleri projeleriyle başlayacaklarını ifade eden Başkan Piriştina, devamında 2. Gençlik Merkezi, Buca Çarşı, Gösteri Sanatları Merkezi ve Buca Belediyesi Spor Kompleksi'nin geleceğini açıkladı. Başkan Piriştina, " Ufuk pazaryerimiz tamamlanmak üzere. Temmuz ayı içinde önce Ufuk Pazaryeri'nin açılışını yapacağız. Ufuk pazaryerini takiben 1-2 hafta içinde Buca Çarşı, Adatepe Pazaryeri ve Ova pazaryeri gelecek. 5 ay içinde 5 adet çağdaş modern pazaryerlerimizin açılışını gerçekleştireceğiz. Bunun akabinde Buca'nın heyecanla beklediği Gösteri Sanatları Merkezi açılışımız olacak. Adnan Saygun Sanat Merkezi'nden sonra İzmir'in en donanımlı gösteri sanatları merkezi olacak iddiasında olduğumuz Buca Belediyesi Gösteri Sanatları Merkezi'ni Aralık ayının ikinci haftası sanatseverlerle buluşturacağız. Bir de Gençlik Merkezimiz var. Tınaztepe'de kurduğumuz Tarık Akan Gençlik Merkezi'miz yoğun ilgi görüyor. 10 yılda 10 bin öğrenci hedeflerken, 1 yıl içinde 15 bin öğrenciye ulaştık. Bu kadarını beklemiyorduk. Bunu görünce bir gençlik merkezine daha ihtiyacımız var dedik ve Eğitim Fakültesi karşısında 2. Gençlik Merkezi'ni yaptık. Muhteşem bir tesis oldu, Temmuzun ikinci haftası da onun açılışını yapacağız" dedi.

SPORCUYA TESİS, ENGELLİYE İSTİHDAM

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, engelli bireylerin istihdamıyla Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyan, Buca ve çevre ilçelerin kaliteli gübre ihtiyacını karşılayacak Solucan ve Kompost Gübre Tesisi'ni Eylül ayında,Buca'daki 26 amatör spor kulübüne ev sahipliği yapıp geleceğin sporcularını yetiştirecek Buca Belediyesi Spor Kompleksi'niise 2018'in son aylarında hizmete açacaklarını müjdeledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Buca'da Kurdele Kesme Dönemi Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Aydın'da Uyuşturucu Operasyonu: 3 Kişi Tutuklandı
    19:57 Aydın'da Uyuşturucu Operasyonu: 3 Kişi Tutuklandı

    Aydın'ın Germencik ilçesinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 4 kişiden 3'ü çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 3 mahallede düzenlediği operasyonda uyuşturucu madde ve para ele geçirdi. Şüpheliler adliyeye sevk edildi ve 3 kişi tutuklandı, 1 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Akkuyu NGS'de gerginlik: İşçiler, firma yetkililerinin araçlarını taşladı
    19:55 Akkuyu NGS'de gerginlik: İşçiler, firma yetkililerinin araçlarını taşladı

    Mersin'de yapımı devam eden Akkuyu NGS inşaatında çalışan işçiler, taşeron firmanın maaş ödemediğini ileri sürerek eyleme başladı. İşçiler bugün de iş bırakma eylemlerine devam etti ve firma yetkililerinin de olduğu bazı araçları taşladı.

  • VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yendi
    19:54 VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yendi

    Voleybolda Vodafone Sultanlar Ligi 18. hafta erteleme maçında VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yenerek galibiyet elde etti. Maçın setleri 17-25, 25-21, 31-29, 14-25 ve 5-15 şeklinde sonuçlandı.

  • TEİS Genel Başkanı: Mide ilaçlarına ilişkin karar eşdeğer ilaç kavramını ve yerli ilaç üretimine olan güveni sarsacak
    19:51 TEİS Genel Başkanı: Mide ilaçlarına ilişkin karar eşdeğer ilaç kavramını ve yerli ilaç üretimine olan güveni sarsacak

    Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun mide ilaçlarına ilişkin kararıyla ilgili, 'Tasarruf amacı ile yapıldığı iddia edilen bu uygulamalar, eşdeğer ilaç uygulamasını, dolayısıyla da eşdeğer ilaç kavramını ve yerli ilaç üretimine olan güveni sarsacak yanlış uygulamalardır' dedi.

  • CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, İzmir Esnaf Buluşması'na katıldı
    19:49 CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, İzmir Esnaf Buluşması'na katıldı

    CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) tarafından düzenlenen 'Esnaf Buluşması'na katıldı. Tugay, İzmir'in su ihtiyacı ile ilgili projelerini anlattı ve musluktan rahatça içilebilecek, tadı güzel suyun akacağını söyledi.

  • TTSO Mart Ayı Meclis Toplantısında Trabzon'un Gelişimi Konuşuldu
    19:47 TTSO Mart Ayı Meclis Toplantısında Trabzon'un Gelişimi Konuşuldu

    Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) mart ayı Meclis Toplantısı'nda, Trabzon'un gelişimi için talepler ve beklentiler dile getirildi. TTSO Meclis Başkanı Şadan Eren, istihdamı artırıcı projelerin desteklenmesi, turizme yeni destinasyonlar kazandırılması, gastronomi turizmine katkı sunulması gibi konuların önemine vurgu yaptı. TTSO Başkanı Erkut Çelebi ise seçim kampanyası süresince belediye başkan adaylarıyla görüşerek taleplerini ilettiklerini ve bu vaatlerin takipçisi olacaklarını belirtti.

  • Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Güllük ve Çomakdağ mahallesini ziyaret etti
    19:35 Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Güllük ve Çomakdağ mahallesini ziyaret etti

    Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Güllük ve Çomakdağ mahallesini ziyaret etti. Ayaydın, ziyaretlerinde mahalle sakinlerinin ihtiyaçlarını dinledi ve seçilmesi durumunda yapacağı hizmetleri anlattı. Ayrıca, balıkçılar için modern bir barınak yapılacağı ve yöresel kıyafetli çocukların okul masraflarının karşılanacağı sözü verildi.


Advertisement