Bucak Aşireti'nden Çözüm Sürecine Destek - Son Dakika
Güncel

Bucak Aşireti'nden Çözüm Sürecine Destek

Bucak Aşireti\'nden Çözüm Sürecine Destek

Bucak aşiretinin liderlerinden Ahmet Ersin Bucak, çözüm sürecini desteklediklerini açıkladı.

16.05.2013 17:12  Güncelleme: 10:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde yoğun olarak yaşayan ve ismi terörle mücadele eden aşiretler arasında yer alan Bucak aşiretinin liderlerinden Ahmet Ersin Bucak, çözüm sürecini desteklediklerini açıkladı.

DYP eski milletvekili ve Susurluk kazasından yaralı kurtulan Sedat Edip Bucak'ın kardeşi olan Ahmet Ersin Bucak, çözüm sürecini önemsediklerini ve barışın gelmesini istediklerini söyledi. Terörün en basit yaklaşımla eğitim hayatına mal olduğunu ve liseden sonra üniversiteye bu nedenle gidemediğini söyleyen Bucak, "Terör yüzünden vatandaşlar uzun yıllar köylerindeki arazileri ekip biçemedi, bu bölgeye gelen memurlar güvenlik nedeniyle işlerini bıraktı. Çözüm süreci ile Türkiye bir şans yakaladı. Temennimiz devletin terör meselesini çözmesi. Umarız; terör sorunu tarihe gömülür, biz de kurtuluruz devlet de kurtulur. Böyle bir şans varsa bunu değerlendirmek lazım. Şu anda süreci seyrediyoruz, bitmesini istiyoruz ve yapılacak bir şey varsa yapılsın istiyoruz" dedi.

Bölgenin terör yüzünden eğitimde geri kaldığını ve yeterli hizmet alamadığını da ifade eden Bucak, sorunun çözümü ile eksiklerin de bir an önce giderilmesi gerektiğini ifade etti. Bucak, başarıya ulaşması için sürece Türkiye'de yaşayan herkesin destek vermesini isteyerek, "Bucak ailesi olarak biz çözüm sürecine destek veriyor ve bir an önce sonuçlanmasını istiyoruz" diye konuştu. - Şanlıurfa/ Siverek

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bucak Aşireti'nden Çözüm Sürecine Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Leylekler yuvaya döndü, fabrikada üretime ara verildi
    12:30 Leylekler yuvaya döndü, fabrikada üretime ara verildi

    Sivas'ta faaliyet gösteren ESTAŞ, leyleklerin bacasında yuva yapması nedeniyle üretimi durdurdu. Leyleklerin zarar görmemesi için fabrika yönetimi, göç edene kadar üretime ara verdi. Fabrika, leyleklere ev sahipliği yaparak doğaya ve çevreye saygılı bir firma olduğunu gösteriyor.

  • Samsun Gastronomisi Tanıtım ve Tadım Etkinliği
    12:29 Samsun Gastronomisi Tanıtım ve Tadım Etkinliği

    Samsun Gastronomisi Tanıtın ve Tadım Ekinliği'nde şehrin lezzetleri protokol ve davetlilere sunuldu. Samsun'un yöresel lezzetleri ve coğrafi işaret tescilli tatları tanıtıldı.


Advertisement