Bucak'ta Kitap Fuarı Açıldı - Son Dakika
Yerel

Bucak'ta Kitap Fuarı Açıldı

Bucak\'ta Kitap Fuarı Açıldı

urdur'un Bucak İlçe Kaymakamlığı, Bucak Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kaynak Yayınları katkıları ile 'Kitap Fuarı' açıldı.

25.02.2013 16:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

urdur'un Bucak İlçe Kaymakamlığı, Bucak Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kaynak Yayınları katkıları ile 'Kitap Fuarı' açıldı.

Ahmet-Kadriye Öztürk Öğretmen Evi'ndeki Kitap Fuarı'nı Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, öğrenciler ile birlikte açtı. Açılışa Bucak Kaymakamı Osman Hacıbektaşoğlu, Ak Parti Milletvekili Hasan Hami Yıldırım, Bucak Belediye Başkan Vekili Şaban Kutbay, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Ekici, resmi daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Dinç açılışta yaptığı konuşmada, öğrenmenin en iyi yolunun okumak olduğunu, en iyi yatırımın ise kitaba yapılan yatırım olduğunu vurguladı.

Bucak Belediye Başkan Vekili Şaban Kutbay ise, her zaman tüm okullarımızın yanında olduklarını belirterek, "Kitap Fuarı ile eğitime bir nebze katkıda bulunmak istiyoruz.Yetişkinlere de kitap okuma alışkanlığı kazandırabilmek için katkımızın olacağını düşünüyorum" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin ise Burdur ve Bucak'ın eğitimde başarı grafiğinin en üst seviyede olduğunu belirterek, "Bucak'ın eğitim ve eğitime yapılan yatırımlarda bir anlamda yerinden fırlayan füze gibi harekete geçmiştir" şeklinde konuştu.

Ak Parti Milletvekili Hasan Hami Yıldırım da yaptığı konuşmada, "Bir milletin geleceği gençliğine bağlıdır. Gençliğe yapılan yatırım gelecekteki en sağlam temelleri oluşturur. Bunun başında da eğitim ve okumaktan geçmektedir" dedi. Yıldırım Bucak'taki hayırseverler seslenerek Bucak'ta İmam Hatip Lisesi binasına ihtiyaç olduğunu ve binanın yapımını hayırseverlerimizin üstleneceğini beklediğini söyledi.

Bucak Kaymakamı Osman Hacıbektaşoğlu ise Bucak'a yapılan yatırımlara katkı ve destek veren herkese teşekkür ederek, ilçedeki pek çoğunu hayırseverlerin yaptırdığını belirtti. Hacıbektaşoğlu, "Bucak'taki okullarımızın hemen hemen hepsini hayırseverler yaptırmıştır. Burdur ve Bucak'ın eğitimde en üst seviyelerde olduğunu biliyoruz. Bu başarıyı daha da arttırabilmek için okutmaya ve okumaya önem vermeliyiz. Okumayı yemek yeme, içecek içme gibi çocuklarımıza alışkanlık hale getirmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Burdur Valisi Nurettin Yılmaz ise, "Toplum olarak okumayı sevmiyoruz, sormayı seviyoruz. Halkımızın geneli gününün büyük bir bölümünü televizyonlar başında geçiriyor. Televizyon kanalları da okuma alışkanlığı olmayan halkımıza yönelik soru sorma ve açıklama programları yapıyor. Hal bu ki sormaya alışacağımıza okumaya alışsak soracağımız sorulardan alacağımız cevabı kitaplarda daha fazlasını bulabiliriz" dedi. Vali Yılmaz, kitap okumayan ya da az okuyan çocukların sınavlardaki soruları ya hızlı okuyamadıkları, ya da hızlı okusalar bile okuduğunu anlayamadıkları için başarı oranını düşürdüğünü dile getirdi.

Konuşmasının ardından Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, öğrencilerle birlikte Kitap Fuarı'nın açılış kurdelesini kesti.

Ahmet - Kadriye Öztürk Öğretmen Evi'nde 1 Mart tarihine kadar açık kalacak Kitap Fuar'ında her yaşa ve sınıfa uygun eğitim kitapları, roman, boyama, dergi gibi yayınları düşük ücretle satışları yapılacak. Kitap Fuarı'nı çoğunluğunu öğrenciler olmak üzere yetişkinler ile birlikte yaklaşık 12 bin kişinin gezmesi bekleniyor.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bucak'ta Kitap Fuarı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement