Bucak'ta Orman Yangını - Son Dakika
Güncel

Bucak'ta Orman Yangını

Bucak\'ta Orman Yangını

Burdur'un Bucak ilçesine bağlı Çamlık beldesinde çıkan yangında 5 hektar kızılçam ormanı ve bir çiftlik yandı.

12.09.2012 22:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur'un Bucak ilçesine bağlı Çamlık beldesinde çıkan yangında 5 hektar kızılçam ormanı ve bir çiftlik yandı.

Alınan bilgiye göre, bugün saat 13.30 sıralarında Çamlık beldesinin Sahil Mahallesi Yemişli Kuyu mevkiinde başlayan orman yangını, rüzgarın da etkisi ile kısa sürede büyüdü. Alevler, yakın bir noktada bulunan Yunus Emre Çiftliği'ne de yayıldı. Yangına Antalya'dan gelen iki yangın söndürme helikopteri, çok sayıda arozöz, itfaiye ekipleri ve vatandaşlar müdahale etti. Müdahale sonucu bir süre sonra yangın söndürüldü.

Olay yerine gelen Bucak Kaymakamı Osman Hacıbektaşoğlu, Isparta Orman Bölge Müdürü Mehmet Sait Yorulmaz, Müdür Yardımcısı İsmet Erol, yangın ve söndürme çalışması hakkında bilgi aldı. Kaymakam Hacıbektaşoğlu, yangının büyük bir ihtimal ile gölet çalışması yapılan şantiyede kaynak çalışmalarından çıktığını, konunun çok yönlü olarak araştırıldığını söyledi.

Isparta Orman Bölge Müdür Yardımcısı İsmet Erol, "Yangın söndürme helikopterlerinin zamanında müdahalesi ile büyük bir facia önlenmiş oldu" dedi. Erol, yangında 5 hektara yakın alandaki yetişmiş kızılçam ağaçlarının yandığını belirtti.

Olay yerine gelen Yunus Emre Çiftliği'nin sahibi Fransız asıllı Isabelle Bacquenois, şoke oldu. Yoga Ekoloji Çiftliği olarak da bilinen mekanın sahibi Isabelle Bacquenois, "Tüm emeklerim kül oldu" dedi. Bacquenois'i Kaymakam Osman Hacıbektaşoğlu teselli etti. - BURDUR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bucak'ta Orman Yangını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement