Budapeşte'de Dönere Olan İlgi Her Geçen Gün Artıyor - Son Dakika
Dünya

Budapeşte'de Dönere Olan İlgi Her Geçen Gün Artıyor

Budapeşte\'de Dönere Olan İlgi Her Geçen Gün Artıyor

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de dönere olan ilgi her geçen gün artıyor.70'den fazla döner dükkanının olduğu başkentte nedereyse her köşe başında bir döner dükkanı bulunuyor.

25.08.2013 11:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de dönere olan ilgi her geçen gün artıyor. 70'den fazla döner dükkanının olduğu başkentte nedereyse her köşe başında bir döner dükkanı bulunuyor.

Budapeşte'de sadece 70'in üzerinde Türk dönercisinin bulunduğu ifade edilirken Arapların işlettiği dönercilerle birlikte sayının 100'ü geçtiği belirtildi. Budapeşte'de 8 şubesi bulunan ve Türk döneri markası olmayı başaran Star Kebab yetkilileri günde 200 kilo döner sattıklarını ifade etti. Budapeşte'nin 13. bölgesinde hizmet veren Antalya Kebab ise, bilhassa öğle ve akşam vakitlerinde yoğunluk yaşadıklarını kaydetti. Antalya Kebab'ın Türk aşçısı Mehmet Fatih Alkan İHA'ya yaptığı açıklamada, 8 yıldan bu yana Budapeşte'de dönerci ustası olarak çalıştığını, bu şehirde 70'in üzerinde dönerci olduğunu, Macarların döneri çok sevdiğini söyledi. İstanbul Restoran'ın sahibi Özkan Çelik ise 13 sene önce Zonguldak'tan Macaristan'a geldiğini, Budapeşte halkının genellikle tavuk dönerini sevdiğini, Budapeşte'de McDonalds'tan çok daha fazla Türk dönercisinin olduğunu kaydetti.

Budapeşte'nin ilk dönercilerinden olduğunu belirten Şampiyon Dönercisi sahibi Mehmet Kayalı, 1999'da dönerci açtığını, Macar halkının döneri sevmesi nedeniyle MCDonalds'tan çok daha fazla iş yaptıklarını söyledi. Kayalı, ancak Türk dönercilerin rekabet nedeniyle fiyatları çok düşürdüklerini, bunun da kendilerini olumsuz bir şekilde etkilediğini, 70 dönercinin bir araya gelerek bu konuda tek fiyat üzerinde anlaşması gerektiğinin kaçınılmaz olduğunu kaydetti. Kayalı, daha önce Budapeşte'de tekstil işi yapan Türklerin dönere gösterilen ilgiden dolayı dönerci olduğunu, tek dileğinin fiyatların kırılmaması olduğunu söyledi.

Blaha Meydanı'nda hizmet veren Babam dönercisi Erol Abdik ise, 16 yıldır Budapeşte'de yaşadığını, Macaristan'ın döner memleketi olduğunu, Macar halkının hamburger yerine döner yediğini, mekanlarının sabaha kadar açık olduğunu, McDonalds'ların dönerciler kadar iş yapamadığını kaydetti.

Döner sevdalısı Macar Erzsi ise, Türk dönerinin çok sevdiklerini, McDonalds'a gitmediklerini sadece Türk döneri yediklerini söylerken, Geza ise, yıllardır döner yediklerini, hem fiyat olarak hem de lezzet olarak hamburgerden çok daha kaliteli olduğunu ifade etti. - BUDAPEŞTE

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Budapeşte'de Dönere Olan İlgi Her Geçen Gün Artıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement