Buenos Aires Türkiye Filmleri Festivali'ne Doğru - Son Dakika
Kültür Sanat

Buenos Aires Türkiye Filmleri Festivali'ne Doğru

BUENOS AİRES (AA) – Arjantin'de Buenos Aires Türkiye Filmleri Festivali'nin üçüncüsü "Festival de Cine Turco" adıyla 24-30 Eylül'de düzenlencek. Ülkenin en ünlü sinema salonlarından Cine Gaumont'ta gerçekleştirilecek festival için başkent Buenos Aires'te düzenlenen basın toplantısında organizasyona dair ayrıntılar medya mensupları ile paylaşıldı.

16.09.2015 10:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BUENOS AİRES (AA) – Arjantin'de Buenos Aires Türkiye Filmleri Festivali'nin üçüncüsü "Festival de Cine Turco" adıyla 24-30 Eylül'de düzenlencek.

Ülkenin en ünlü sinema salonlarından Cine Gaumont'ta gerçekleştirilecek festival için başkent Buenos Aires'te düzenlenen basın toplantısında organizasyona dair ayrıntılar medya mensupları ile paylaşıldı.

Buna göre, festival kapsamında 7'si resmi seçki olmak üzere bu sene programa dahil edilen Türkiye-Avrupa Sineması Penceresi'nden 4 film dahil 11 uzun metraj film sinemaseverlerle buluşacak.

Resmi seçkilerde Nuri Bilge Ceylan'ın "Kış Uykusu", Hüseyin Karabey'in "Sesime Gel", Kaan Müjdeci'nin "Sivas", Emine Emel Balcı'nın "Nefesim Kesilene Kadar", Murat Düzgünoğlu'nun "Neden Tarkovski Olamıyorum" ve Erol Mintaş'ın "Annemin Şarkısı" adlı kurmaca filmlerinin yanı sıra Yusuf Kenan Beysülen'in "Gavur Mahallesi" adlı belgeseli gösterilecek.

Türkiye-Avrupa Filmleri Penceresi'nde ise Cem Kaya'dan "Remake Remix Rip-off", Bora Dağtekin'den "Fack Ju Göhte", Cüneyt Kaya'dan "Ummah-Arkadaşlar Arasında" adlı uzun metraj kurmaca filmlerinin yanı sıra Tuna Kaptan'dan "Sınırdakiler" ve "Bordo Mavi" isimli orta metraj belgesel filmleri gösterilecek.

Bu sene festivale katılan filmler arasında yarışma düzenlenecek.

Yarışmada seyirci ödülü olarak 16 bin dolarlık post prodüksiyon hizmetinin Lahaye ve Pomeranec Musica y Sonido tarafından verileceği açıklandı.

Böylece kazanan filmin yönetmeni ve prodüktörünün bir sonraki projelerinin görüntü ve ses prodüksiyonunu Arjantin'de yapabilme imkanına kavuşacağı vurgulandı.

Türk dizileri festivale ilgiyi arttırdı

Festivalin organizatörü Serdar Vardar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen sene gerçekleştirilen organizasyona gösterilen yoğun ilgi nedeniyle festivali başka şehirlere de taşıdıklarını belirtti.

Vardar, özellikle Türk dizilerinin Arjantin'de gösterime girmesinden sonra Türkiye'ye yönelik ilginin "inanılmaz" şekilde arttığını, bu nedenle de festivale katılımın bu yıl daha da artacağını beklediklerini ifade etti.

Festivale Türkiye'den 5 davetli var

Festivale bu yıl Türkiye'den "Neden Tarkovski Olamıyorum" filminin yönetmeni Murat Düzgünoğlu, "Nefesim Kesilene Kadar" filminin başrol oyuncusu Esme Madra ve prodüktörü Nadir Öperli, "Sesime Gel" filminin oyuncusu Abdülkadir İlter ve "Remake Remix Rip-off" belgeselinin görüntü yönetmeni Tan Kurttekin davet edildi.

Festival kapsamında Nadir Öperli ve Tan Kurttekin, Yeşilçam'da düşük bütçeli projelerin nasıl başarıya ulaştığı ve bu tecrübenin genç sinemacılara ne gibi dersler verdiğine ilişkin "Sabundan Dolly Yapmak" başlıklı konferans verecek.

Nadir Öperli'nin "Türk sinemasına giriş" başlıklı vereceği ayrı bir konferans da organizasyon bünyesinde farklı üniversitelerin sinema fakültelerinde gerçekleştirilecek konferanslar arasında bulunuyor.

Ayrıca festivalin açılış gününde, biri sema gösterisi iki farklı etkinlik düzenlenecek. Arjantin'in son dönemdeki ünlü müzik gruplarından Douglas Felis ve la Orquesta Oriental da bir konser verecek.

Buenos Aires Türkiye Filmleri Festivali, Türkiye ve Almanya'nın Buenos Aires Büyükelçilikleri ile Goethe Enstitüsü'nün yanı sıra Arjantin Kültür Bakanlığı ve Sinema Genel Müdürlüğü'nün de katkılarıyla düzenleniyor.

Festivalin ana sponsorlarından birinin de Türk Hava Yolları olduğu açıklandı

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Buenos Aires Türkiye Filmleri Festivali'ne Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement