Bulanık'ta Nevruz Kutlaması - Son Dakika
Yerel

Bulanık'ta Nevruz Kutlaması

Bulanık\'ta Nevruz Kutlaması

Muş’un Bulanık ilçesinde Nevruz Bayramı büyük bir kalabalık tarafından kutlandı.

18.03.2014 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş'un Bulanık ilçesinde Nevruz Bayramı büyük bir kalabalık tarafından kutlandı.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Bulanık İlçe Teşkilatı tarafından organize edilen program, terminal mevkiinde düzenlendi.

Programda bir konuşma yapan BDP Muş Milletvekili Demir Çelik, bu günün Kürdistan ve Kürtlerin direniş bayramı, bir kibrit çöpüyle cezaevinde bedenini yakan Mazlum Doğan'ın ışık günü olduğunu belirterek, " Kemal Pir, Hayri Durmuş, Sakine, Beritan ve Berivanların bize armağan ettiği gündür bu gün" dedi. Çelik, "AK Parti umudumuzu geleceğimizi, satın alamaya çalıştı. Geldiğimiz yer onun tükeniş noktasıdır. Erdoğan 12 yıl önce halkımızı kandırarak yoksulluğu bitireceğini söylemişti. Hep birlikte özgür Özerk Kürdistan'ı inşa edeceğiz. BDP'ye değil de sarı ampullere oyumuzu verdiğimizde savaş, yokluk gelecek. Bizler 30 Mart'ta Bulanık'ta özgür kaleyi bir kez daha inşa edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından belediye eş başkan adayları Yaşar ve Çelik tarafından Nevruz ateşi yakıldı. Son olarak sahneye çıkan yerel sanatçılar Mesut Gever ve Heme Heci'nin seslendirdiği şarkılar eşliğinde kalabalık halaylar çekti. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bulanık'ta Nevruz Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement