Bülent Arınç, Berat Albayrak'ın "Ekonomide sıkıntı yok" sözlerine itiraz etti: Ekonomide sıkıntılar mutlaka var - Son Dakika
Ekonomi

Bülent Arınç, Berat Albayrak'ın "Ekonomide sıkıntı yok" sözlerine itiraz etti: Ekonomide sıkıntılar mutlaka var

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, "Ekonomide sıkıntı yok, bu psikolojik" diyen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın sözlerini eleştirdi. Arınç, "Ekonomide sıkıntılar mutlaka var. Hatta bakanımız ekonomide sıkıntı yok, bu psikolojik dediği zaman kendisine itiraz ettim" diye konuştu.

07.11.2020 16:59  Güncelleme: 00:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Bülent Arınç, Konya'nın yerel televizyonu Kanal 42'de Sümen 6 programının konuğu oldu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın 'ekonomide sıkıntı yok' sözlerine itiraz ettiğini dile getiren Arınç, "Ekonomide sıkıntılar mutlaka var. Hatta sayın Bakanımız, 'yok canım ekonomide sıkıntı yok, bu psikolojik' dediği zaman hem kendisine itiraz ettim hem de kamuoyuna ne psikolojik hepimiz elimizde görüyoruz bu ekonomik sıkıntıyı." dedi.

"ÖNEMLİ OLAN SIKINTIYI İNKÂR ETMEK DEĞİL"

"Önemli olan sıkıntının varlığını inkâr etmek değil, kabul ederek bunu gidermek için yapılacak çalışmalardır" diyen Arınç sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu konuda da Sayın Cumhurbaşkanımızın, ekonomiden sorumlu olan bakanlarımızın büyük bir çaba içerisinde olduklarını görüyorum. Bu çabalar mutlaka başarıya ulaşacaktır."

"SIKINTI BÜYÜKTÜR AMA KRİZE DÖNÜŞMEMİŞTİR"

"Ama sıkıntı küçük müdür, büyük müdür derseniz. Elbette büyüktür ama krize dönüşmemiştir. Bunlar atlatılabilir. Benim yaşım müsait. Eskiden de 70'li, 80'li, 90'lı yıllarda dakrizleri gördük biz. AK Parti dönemlerinde 2008'de Erdoğan'ın 'teğet geçecek' dediği ve teğet geçtiği dönemlerdeki gibi sıkıntı yaşamadık değil. Şu anda da bütün dünyanın içerisinde bulunduğu bir sıkıntı var. Türkiye bundan dünyadaki diğer ülkelere göre biraz daha fazla belki etkileniyor."

"CHP HERKESİN OY VEREBİLECEĞİ PARTİ OLURSA İTTİFAKIN İŞİ ZOR"

CHP'nin 31 Mart yerel seçimlerinde uyguladığı taktiği devam ettirmesi durumunda Cumhur İttifak'ının işinin zor olduğunu belirten Arınç şöyle devam etti:

"İstanbul ve Ankara'da başarısızlıkta büyük bir payımız olduğunu söyledim. Tabi ittifak halinde girilmişti. İttifak karşı ittifaka göre yeterli çalışmayı gösteremedi. Bazı taktik yanlışlıklar da yaptık. O defterleri aynı hataları tekrar etmemek üzere kapattık."

"NASIL ANKARA'DA KAZANAMAYIZ"

Adana'da bizde değildi ama ittifak gereği kazanmamız gerekiyordu. Mersin bizde değildi ama kazanmamız gerekiyordu. Bunun gibi pek çok vilayet. İzmir'i saymıyorum. İzmir'de ittifakında çok fazla bir ümidi yoktu. Ama biz nasıl Ankara'da kazanamayız. Bakanlık yapmış, yıllarca Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış bir insanın ittifak ile seçilmesi mümkündü ama olmadı."

"İSTANBUL'DA KAZANMAMIZ LAZIMDI AMA KAYBETTİK"

"İstanbul'da 25 yılda bu yana belediye başkanlığı yapıyoruz. Tayyip Bey öylesine güçlü öylesine kuvvetli bir icraat yaptı ki 25 yıl sonra meclis başkanlığı ve başbakanlık yapmış birsiyle orayı kazanmamız lazımdı ama kaybettik. Kaybetmemizin sebeplerini de bu işi bilmesi gereken herkesle konuştum. CHP aynı taktiği bundan sonrada uygularsa yani herkesin rahatlıkla oy verebileceği parti olursa bizim ittifakın işi zor. Bizim ittifakında buna karşı bir strateji geliştirmesi lazım. Bu da herkesi kucaklayacak bir strateji olmalı"

Bülent Arınç, Berat Albayrak\'ın "Ekonomide sıkıntı yok" sözlerine itiraz etti: Ekonomide sıkıntılar mutlaka var

Son Dakika Ekonomi Bülent Arınç, Berat Albayrak'ın 'Ekonomide sıkıntı yok' sözlerine itiraz etti: Ekonomide sıkıntılar mutlaka var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement