Bülent Arınç, KCK'yı Kürt Partilerine Şikayet Etti - Son Dakika
Güncel

Bülent Arınç, KCK'yı Kürt Partilerine Şikayet Etti

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın görüştüğü Hak-Par yetkililerine, KCK ve PKK'yı şikayet ederek, sürekli politika değiştirdikleri ve tutarlı olmadıkları yönünde serzenişte bulunduğu öğrenildi.

18.12.2014 21:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hak ve Özgürlükler Partisi (Hak-Par) Onursal Genel Başkanı Kemal Burkay, "Türkiye Hükümeti'nini Hak-Par'ın siyaset sahnesinde olmasının çözüm sürecine olumlu bir etkisi olduğuna inandığını" belirterek, "Elbette siyaset güç üzerinden yürür ama güç dengeleri hep böyle gidecek değil" dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİ KONUŞULDU

Hükümet çözüm süreci kapsamında, Halkların Demokratik Partisi (HDP) dışındaki Kürt partileriyle de temas kurma kararı aldı. Bu kapsamda ilk olarak Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bugün Hak-Par Genel Merkezi'ni ziyaret etti.

Hak-Par Genel Başkanı Fehmi Demir ve Onursal Genel Başkanı Kemal Burkay'la bir araya gelen Arınç'ın, başta "çözüm süreci" olmak üzere Kürt siyasetine ilişkin değerlendirmede bulunduğu öğrenildi.

Arınç, yarın da Hür Dava Partisi'ni (Hüda-Par) ziyaret edecek.

"KÜRT SORUNUNDA BİZİM DE SÖYLEYECEKLERİMİZ VAR"

Rûdaw internet sitesine Arınç'la yaptıkları görüşmeyi değerlendiren Kemal Burkay, silahların bırakılması konusunda PKK ile görüşülmesinin çok normal olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Kürt sorunu konusunda bizim de söyleyeceklerimiz var. Görüşlerimizi aktardık. Kamuoyuna söylediğimiz şeyleri söyledik. Hükümet'in elinde elbette sihirli bir değnek yok ama bütün her şeye karşın süreci yürütüyorlar. Bizi ve taleplerimizi biliyorlar bundan da memnuniyet duyuyorlar. Bizim siyaset sahnesinde olmamızın sürece olumlu etki yapacağı düşüncesi içindeler. Elbette siyaset güç üzerinden yürür ama güç dengeleri hep böyle gidecek değil."

"TEK MUHATAP PKK DEĞİL"

Fehmi Demir ise, kendilerinin de muhatap alınmasının memnuniyet verici olduğunu belirterek, "Silahların bırakılması konusunda muhatap PKK ama Kürt sorununun çözümünde tek muhatap PKK değil" dedi.

"KCK SÜREKLİ POLİTİKA DEĞİŞTİRİYOR" SERZENİŞİ

Rudaw'ın haberine göre, Başbakan Yardımcısı Arınç, görüşmede Kürt sorununun çözümü için samimi ve iyi niyetli olduklarını belirtti. İyi niyetlerinin suistimal edildiğini ifade eden Arınç, KCK'nin sürekli politika değiştirdiği, tutarlı olmadığı eleştirisinde bulundu.

Bülent Arınç'ın, 6-8 Ekim olaylarına ilişkin olarak da görüşmede değerlendirmede bulunduğu ve olaylar sırasında saldırılan yerlerin önceden belirlendiğini söylediği öğrenildi.

Süreç kapsamında yaşanan şiddet olaylarına da değinen Arınç'ın, "PKK'nin sık sık siyaset değiştirdiği, her tıkanma durumunda şiddeti öne çıkardığı" eleştirisinde bulunduğu belirtildi. (Kaynak: Rudaw)

Bülent Arınç, KCK\'yı Kürt Partilerine Şikayet Etti
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Bülent Arınç, KCK'yı Kürt Partilerine Şikayet Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • sevr boyle uygulatildi: A K P YE OY VEREREK BU ULKENIN PARCALANMASINDA PAYIM OLDUGUNDAN ULKEMDEM, TARIHIMDEN, TUM AHLAKI DEGERLERDEN OZUR DILERIM. 2 0 Yanıtla
  • Mirza: Adam pkk için tutarsız diyor.aynaya bakıp adını takmış. 2 0 Yanıtla
  • pera palas: ne oo arınc bey zoruna mı gıttı tutarsızlıkları bunlarla masaya oturan başkalarımı yoksa sız degılmısınız şimdi elinızı verdınız koluda aldılar daha bakalımm neler neler bu mılletın basına corabı ordunuz şimdi de tutarsız dıyorsunuz kımden tutarlı olmalarını istıyorsunuz onlarrı daha tanımadınız herhalde iş şten gecınce nabalı gunahı allah sorar 2 0 Yanıtla
  • Serwan: Yıne bu ne şeytanlık cevırmeye Çalışıyor kendılerını satmış sahsıyetsızlerle görüşmeler yapıyor Senler ılk kendınızı Sözünde ondan sonra tarıhı derınlıklı Kürt sorunu sözümüzü ne OLDUĞUNU ögrenırsınız su an sizin gıbılerının haddi değil eleştirmek 1 1 Yanıtla

Advertisement