Bülent Arınç "Seçimler Medyamız İçin Hasat Mevsimidir" - Son Dakika
Güncel

Bülent Arınç "Seçimler Medyamız İçin Hasat Mevsimidir"

Bülent Arınç "Seçimler Medyamız İçin Hasat Mevsimidir"

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç: "Özellikle seçimler, medyamız için hasat mevsimidir; size bol hasatlar diliyorum"

09.01.2011 18:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DEVLET BAKANI VE BAŞBAKAN YARDIMCISI BÜLENT ARINÇ:

Alanya'dan Antalya'ya geçmeden önce basın mensuplarının sorularına yanıt veren Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun Tasarısı'nın 45 maddesinin TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildiğini, kalan 12-13 maddesinin görüşmelerinin de gelecek hafta tamamlanarak kanunun çıkarılacağını söyledi. Yasada RTÜK'ün reklam payının yüzde 5'ten 3'e düşürüldüğünü belirten Arınç, yeni kanunla radyo ve televizyonlarda daha çok reklam yapılması konusunda düzenlemeler olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Özellikle seçimler, medyamız için hasat mevsimidir; size bol hasatlar diliyorum. Sokaklarda siyasi reklamlar yapılmaya devam edecek ama bunun en kolayı, en temizi, televizyon ekranlarında hazırlanacak programların verilmesi suretiyle televizyon ve radyolarımız çok daha iyi bir gelire kavuşmuş olacaklar."

İNTERNET HABERCİLİĞİNE DÜZENLEME

Arınç, bir gazetecinin internet haber siteleriyle ilgili sorusu üzerine de 1 yıldır yasal düzenleme çalışması içinde olduklarını söyledi. İnternet haberciliğinin de Basın Kanunu'nun içerisine alınacağını kaydeden Bakan Arınç, "İnternet haber portallarını da koymak suretiyle yani onları da bir basın kartı sahibi, bir basın mensubu olarak kabul etmek üzere çalışmamızı tamamladık. Basın Kanunu'nun 5-6 maddesinde değişiklik yapacağız" dedi.

GAZİPAŞA HAVALİMANI'NIN DURUMU

Arınç, konuşmasında Gazipaşa Havalimanı konusunun önemine değinerek, hükümetin bu konudaki kararlılığının altını çizdi. Arınç, "Bu iş burada olacak diye hükümet karar verdi. Ulaştırma Bakanlığımız bir taraftan, onun birimleri bir taraftan. Sayın Başbakanımızın talimatları var. Ben bunun şahidiyim" dedi. Arınç, Anadolu Jet'in Gazipaşa Havalimanı'ndan uluslararası seferler yapması için çalışma yapıldığını da belirterek, Gazipaşa'daki yerel siyasetçilerin bu konuda kafaları karıştıran sözlerine itibar edilmemesini istedi.

ARINÇ, ÖZEL HASTANE TEMELİ ATTI

Alanya'daki toplantının ardından Antalya'ya geler Bülent Arınç, bir süre önce yaşamını yitiren AK Parti 22'nci Dönem Milletvekili Fikret Badazlı'nın Konyaaltı Caddesi Park Apartmanı numara 78'deki ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Vali Ahmet Altıparmak ve milletvekillerinin eşlik ettiği ziyaret sonrası 7 Mehmet Restaurant'ta öğle yemeği yiyen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç, Dokuma Semti'ndeki Özçelik A.Ş tarafından yaptırılan özel hastane inşaatına geçti.

Arınç, Özçelik A.Ş.'nin kurucularından eniştesi Hamit Özçelik'in yanına oturdu ve bir süre sohbet etti. Şirketin yönetim kurulu başkanı Osman Özçelik, 2700 metrekare üzerine kurulacak hastanenin 41'i yoğun bakım olmak üzere 103 yataklı, 3'ü bodrum olmak üzere toplam 8 katlı olacağını söyledi. Özçelik, "Babamın 1940'lı yıllarda temelini attığı hizmet sektöründeki bayrağı dalgalandırıyoruz" dedi. Özçelik'in bu sözleri baba Hidayet Özçelik'i ağlattı.

Törende konuşan Kepez Belediye Başkanı Ak Partili Hakan Tütüncü, bölgenin yeni şehirleştiğini, son 2 yılda 3 özel hastane açıldığını, bugün de 4'üncüsünün temelinin atıldığını söyledi. Devletin yanı sıra, özel sektörün de yatırım yaptığını belirten Başkan Tütüncü, "Sağlık Bakanımız 22 Ekim'de Sütçüler'de 300 yataklı hastane sözü verdi, çalışmalarımız sürüyor" dedi. Tütüncü, bölgeye diş hastanesinin de yapılacağını vurguladı. Antalya Valisi Ahmet Altıparmak da Türkiye'nin hızla değiştiğini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ve hükümetin Ankara'da, valilerin taşrada hizmet ürettiğini belirtti, Antalya'nın önemini vurguladı. 1200 takımın Antalya'da kamp yaptığını söyleyen Vali Altıparmak, "Sağlığın da başkenti olmaya aday bunu da hakediyor. Üniversite ve sağlık kuruluşları fevkalede batılı hizmet veriyor. Bir sıkıntımız var sağlık turizmi açısından bir mevzuat çalışması var. Bir an önce bitirilmesi sizin ağzınızdan müjdenizi bekliyoruz" dedi.

Alkışlarla kürsüye gelen Bülent Arınç, Kepez Bölgesi'ne hayırlı bir işin başlangıcını yaptıklarını, en kısa zamanda açılışının kısmet olmasını diledi. Başbakan Erdoğan'ın defalarca Antalya'ya geldiğini, Başkan Menderes Türel döneminde büyük yatırımlar yapıldığını söyleyen Arınç, seçimde büyükşehir belediyesini kaybetmeyi de "Demokrasiye saygılıyız" diye yorumladı ve konuşmasına şöyle devam etti;

"8 yıllık hükümetimiz döneminde güzel gelişmeler oldu bunların başında sağlık geliyor. Her ay anket yapılır, biz bunları takip ederiz. 'Hükümete artı puan kazandıran' diye sorulur. Bunların başında sağlık gelir. Özellikle yaşı bizim gibi olanlar bunu iyi bilir. Ben de avukat biri olarak sağlık hizmetlerinden mahrumduk. O günlerde tanınan, bilinen biri olarak kuyrukta beklediğimizi, iyi bir sağlık muayenesinden geçemediğimizi biliyorum. Eskiden öyleydi. Milattan önce değil, 10 sene öncesine kadar."

Hastane kapılarında farklı sosyal güvencesi olanlara 'Münker Nekir' gibi sorular yöneltilip alınmadığının altını çizen Arınç, koridorlarda yatan hastalar olduğunu da vurguladı. Kendisine TRT ve Anadolu Ajansı'nın bağlı olduğunu belirten Arınç, "Sağlık alanında yaptığımız işler hükümetimize artı kazanadıran işlerdir. Sağlık bakanını kıskanıyorum. Hastaneler ona bağlı ama helal olsun. 8 yılda düşünülemeyen, hayal edilemeyenler gerçekleşti" dedi. Arınç bunun karşılığının seçimlerde kendini gösterdiğini belirtti.

Annesinin Alanya'ya taşınmadan önce bir süre Antalya'nın Şarampol Semti'nde kaldığını belirten Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı, Antalyalı olduğunu belirtti, temeli atılan hastaneyi yapan Hamit Özçelik'in eniştesi olduğunu, bir süre önce de eşi Nurten Özçelik'i kaybettiğini söyledi.

Daha sonra hastanenin temel atma törenine geçildi. Arınç, temel atma butonuna basmadan önce, "Dua okunsun da öyle açalım" dedi. Bunun üzerine imam dua okuduktan sonra temel atıldı. Arınç, Altınkum Mahallesi'nde bir yakınını ziyaret ettikten sonra saat 15.45'de Antalya'dan ayrıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bülent Arınç 'Seçimler Medyamız İçin Hasat Mevsimidir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement