Bülent Evcil & Raffaele Trevisani & Philip Moll & Paola Girardi "Taşta" - Son Dakika
Kültür Sanat

Bülent Evcil & Raffaele Trevisani & Philip Moll & Paola Girardi "Taşta"

Bülent Evcil & Raffaele Trevisani & Philip Moll & Paola Girardi "Taşta"

13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali 8 Temmuz - 11 Ağustos tarihleri arasında Bodrum'un sanat yaşamına renk katmaya hazırlanıyor.

03.08.2016 19:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali 8 Temmuz - 11 Ağustos tarihleri arasında Bodrum'un sanat yaşamına renk katmaya hazırlanıyor.

Gümüşlük'te festival, klasikten caza, etnik müzikten alternatif müziğe, workshop'lara ve Jam  Session'lara kadar geniş bir yelpazede tam bir festival havası estirecek. Yeni bir konsept ile farklı mekanlarda da gerçekleşecek olan festivalde, konserler 5 hafta sürecek ve tarihi Koyunbaba Antik Taş Ocağı başta olmak üzere, Gümüşlük'teki çeşitli mekanlarda müzikseverlerle buluşacak.

Festivalde bu yıl, "Suda Caz", "Kumda Gitar" ve "Taşta Klasik" başlığı altında 3 ayrı konsept; toprak ev konserleri; 5 masterclass; 4 farklı sahne ve toplam 28 konserle, çok dinamik ve dikkat çekecek bir program hazırlandı. Devlet Sanatçısı piyanist Gülsin Onay'ın sanat danışmanlığında ve piyanist Eren Levendoğlu'nun sanat yönetmenliğinde gerçekleştirilen 13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali'nde bu yıl Brisa, Kumda Gitar konserlerinin; Bosch ise Taşta Klasik konserlerinin ana sponsorluğunu üstleniyor. Norveç Büyükelçiliği etkinlik sponsoru olarak festivale destek veriyor.

T.C. Başbakanlık Tanıtma Fonu, Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum Belediyesi ve BODTO, festivalin kurumsal sponsorları arasında yer alırken; THY, festivalin resmi ulaşım sponsorluğunu; Roots of Highlife ise konaklama sponsorluğunu üstleniyor. Uludağ, Türkmen Çiçekçilik, Sibel Senna Landscape Design ve Mas Matbaa festivalin hizmet sponsorları arasında yer alıyor.

2016'da yeni projelere yelken açan Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, farklı müzik disiplinleriyle de dikkat çekecek. Bu yıl, "Taşta Klasik", "Suda Caz" ve "Kumda Gitar" başlığı altında sunulacak konserler serisinde, kendi ekolünde isim yapmış müzisyenler, festival sahnesinde yer alacak.

Geleneksel olarak süre gelen klasik müzik konserleri "Taşta Klasik" başlığı altında 2500 yıllık tarihi taş ocağında gerçekleşirken; festivalin Gümüşlük sahilindeki merkezinde denize ve kumsala kurulacak sahnede gün batımlarında düzenlenecek caz konserleri "Suda Caz" başlığı altında cazseverlerle buluşacak. Yine bu mekanda gerçekleşecek "Kumda Gitar" serisi ise 70'lerin, 80'lerin Bodrum'unu aratmayacak.

Taşta Klasik Konserleri

Bosch'un ana sponsorluğunda gerçekleşecek Taşta Klasik konserlerinde, Gülsin Onay, Jean Muller, Bülent Evcil, Rafael Trevisani gibi isimler, festivalin ana konsepti olan Taşta Klasik sahnesinde yer alacak. Bu yıl müzikseverler, Ayla Erduran'ı tekrar festival sahnesinde görecek. Erduran, Fransız müzisyen Stephane Blet'le birlikte sahne alarak en sevilen keman piyano sonatlarını seslendirecek.

Piyanist Gülsin Onay, 2000. konserini 13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinin açılışında verecek. 8 Temmuz akşamı Saygun Quartet'le sahneye çıkacak olan Gülsin Onay'ın 2000. konserini veriyor olması, açılış konserini çok daha özel bir yere taşıyacak. Gülsin Onay, hocası Mithat Fenmen'in 100. doğum gününde, birlikte çalıştıkları Chopin Konçertosunun quartet versiyonunu, bu yıl Ulvi Yücelen Oda Müziği Yarışması birincisi Saygun Quartet ve konsere misafir olarak katılacak olan kontrbas sanatçısı Cemre Burhan Çetin'le birlikte çalacak. Programda ayrıca Ulvi Cemal Erkin ve Dvorak'ın eserlerine de yer verilecek. Geçen yıl kurulan Muğla Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası, yöremizin halk türkülerinin, Nail Yavuzoğlu tarafından klasiğe uyarlanmış eserleriyle halka açık seslendirecekleri konserde izleyici karşısında olacak. Ayrıca Jean Muller; Ilya Kondratiev & Emre Yavuz; Bülent Evcil, Raffaele Trevisani & Philip Moll, Taşta klasiğin dikkat çeken isimleri arasında. Bu yıl festival, yaratıcılarının düetiyle son bulacak. Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay, Piyanist Eren Levendoğlu ile tarihi taş ocağından klasik müzikseverlere veda edecekler.

Toprak Ev'de Piyano Serisi

Bu sene piyano ile başlayacak olan, önümüzdeki yıllarda farklı enstrümanlarla devam edecek olan butik konserler serisi, festivalin Gümüşlük sahilinde yer alan Toprak Ev'de gerçekleşecek. 9 Temmuz'da Emre Yavuz'la başlayacak seride Ilya Kondratiev, Gülsin Onay ve Stephane Blet yer alacak.

Suda Caz

Suda Caz konserleriyle, önceki yıllarda da festival kapsamında gerçekleşen caz konserleri güçlü bir programla festival sahnesine dönüyor. Caza emek vermiş, ismini cazla özdeşleştirmiş müzisyenler, cazseverlerle Gümüşlük'te buluşuyor. ENKA Enka Kültür Sanat işbirliğiyle Türkiye'ye davet edilen dünyaca ünlü Norveçli caz trompetçisi Nils Petter Molvær, festival sahnesinin merakla beklenen isimleri arasında. Nils Petter Molvær'i Gümüşlük'te kaçıranlar, 12 Temmuz akşamı İstanbul'da ENKA Eşref Denizhan Açıkhava Tiyatrosu'nda izleyebilecek.

Ardından Gümüşlük'te Simin Tander, izleyiciyi Norveç'ten Afganistan'a bir müzik yolculuğuna çıkaracak. Norveç Büyükelçiliğinin etkinlik sponsorluğunda festivale davet edilen ve tek kişilik bir orkestra olarak anılan Hakon Kornstad'ın ardından Muğla'nın caz elçileri Muğla Büyükşehir Belediyesi Caz Orkestrası, Gümüşlük İskelesinde yer alacak. Festivalde suda caz konserleri, bir ustayı ağırlayacak. Emin Fındıkoğlu + 12, bir "big band" konseri ile sahnede olacak. Norveç'in en seçkin sanatçılarından biri olarak gösterilen Kristin Asbjørnsen ve gitarıyla parlayan bir yıldız, Olav Torget, serinin son konserinde, Norveç büyükelçiliğinin etkinlik sponsorluğunda sahnede olacaklar.

Kumda Gitar

Brisa ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek olan Kumda Gitar konserleri ise tam Bodrum'u yansıtacak nitelikte. 70'lerin, 80'lerin Bodrum'unda olduğu gibi çok sıcak bir atmosferde, gün batarken yine çok tanınmış gitaristler, müzikseverlere unutulmaz konserler sunacak. Sadece ülkemizin değil, dünyanın en başarılı gitaristleri Gümüşlük sahilinde yer alacak.

Festivalin önceki yıllardaki misafirlerinden ve müzik otoritelerinin "Genç Capetown'lı gitarist dünyanın en iyileri arasında dikkat çekiyor" şeklinde yorumladığı Derek Gripper, Afrika müziğini Gümüşlük'e getirecek. Güney Amerika ve caz müziğinin ülkemizdeki iki önemli yorumcusu Hasan Meten & Erdem Sökmen ikilisinin ardından, İrlandalı gitarist Redmond O'Toole, özgün tekniğiyle dikkat çekecek. Sayısız kompozisyonun yaratıcısı genç Polonyalı Marek Pasieczny'i, geleneksel Pers müziğini, çağdaş müzik, caz ve doğaçlamalarla zengin bir perspektiften, müzikal duyarlılıklarıyla birlikte sunan gitarist Golfam Khayam ve klarnetçi Mona Matbou Riahi'den oluşan Naqsh Duo izleyecek. Ayrıca seri konserlerin sonunda antik taş ocağında bir de Kumda Gitar Final Konseri düzenlenecek.

Gümüşlük Festival Akademisi

Festivalin eğitim yuvası GFA'da gerçekleşecek programların çapı önümüzdeki dönemlerde genişliyor. Avrupa Birliğinin festivaller organizasyonu olan EFFE ile başlatılan diyalog sayesinde yıl boyunca; İtalya'da ve Bulgaristan'da iki festival/ kurum ile çalışma fırsatı yaratıldı. Avrupa Birliği'nden geçeceği öngörülen Erasmus Öğrenci Değişim Programı kapsamındaki projede, Türkiye'den 8 öğrenciyi ağustos ayında İtalya'da, şubat ayında Bulgaristan'da ve önümüzdeki yıl, GFA masterclassslarında, AB'nin fonlayacağı maddi katkıyla, bedelsiz masterclass programlarında yer alması hedefleniyor. Festival bünyesinde gerçekleştirilen Gümüşlük Festival Akademisi'nde bu yıl piyano, keman, flüt ve gitar masterclassları düzenlenecek. Genç yetenekler bu yıl festival kapsamında 5 konser verecek.

Halen devam eden GFA masterclass öğrenci kayıtları 30 Haziran tarihine kadar uzatıldı.

Kaynak: Etkinlik.io

Son Dakika Kültür Sanat Bülent Evcil & Raffaele Trevisani & Philip Moll & Paola Girardi 'Taşta' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Afyonkarahisar Zafer Müzesi Restorasyonu Tamamlanıyor
    16:07 Afyonkarahisar Zafer Müzesi Restorasyonu Tamamlanıyor

    Afyonkarahisar Valiliği, Kurtuluş Savaşı döneminde kullanılan Zafer Müzesi'nin restorasyon çalışmalarının sona geldiğini ve projeye 7 milyon 130 bin 487 TL bütçe ayrıldığını duyurdu. Restorasyon sürecinde zarar veren betonarme kolon ve kirişlerin kaldırıldığı belirtilen açıklamada, müzenin yaz aylarında ziyarete açılması planlandığı ve orijinal mimari yapısına kavuşacağı ifade edildi.

  • Edirne Valiliği Semazen Grubu Üç Şerefeli Cami'de Sema Gösterisi Yaptı
    15:31 Edirne Valiliği Semazen Grubu Üç Şerefeli Cami'de Sema Gösterisi Yaptı

    Edirne'de lise öğrencilerinden oluşan Edirne Valiliği Semazen Grubu, Turizm Haftası kapsamında Üç Şerefeli Cami avlusunda sema gösterisi gerçekleştirdi. Gösteriyi cami cemaati izledi. Grup daha önce Bulgaristan ve Yunanistan'da da gösteri yapmıştı.

  • Gaziosmanpaşa Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Kutluyor
    15:13 Gaziosmanpaşa Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Kutluyor

    Gaziosmanpaşa Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı birbirinden renkli etkinliklerle festival havasında kutlamaya hazırlanıyor. Konserler, atölye etkinlikleri ve kortej yürüyüşü gibi etkinliklerle coşku doruğa çıkacak.

  • Oldboy Dizisi Yolda
    15:10 Oldboy Dizisi Yolda

    2003 yılında seyirciye sunulan Oldboy filmi, yapımcısı Park Chan-wook tarafından dizi versiyonu için hazırlanıyor. Lionsgate Television firmasıyla anlaşma yapılan dizi, İngilizce dilinde olacak ve yoğun duygusal derinlik taşıyacak. Çekimlerin ne zaman başlayacağı ve yayın tarihi henüz belirsiz.

  • Berlin'de Dimitri Kantemir'in Müziğiyle Doğuyla Batı Buluştu
    14:19 Berlin'de Dimitri Kantemir'in Müziğiyle Doğuyla Batı Buluştu

    Almanya'nın başkenti Berlin'de Rumen asıllı tarihçi, yazar ve müzisyen Dimitri Kantemir'in bestelediği eserlerden oluşan bir konser programı gerçekleştirildi. Konserde, 17. yüzyıl Moldova bölgesinin türkülerini ve halk müziğini içeren zengin bir repertuvar sunuldu. Konsere katılanlar arasında Alman tarih ve müzik severlerin yanı sıra Türkiye'nin Berlin Başkonsolosu İlker Okan Şanlı da yer aldı. Kantemir'in Osmanlı dönemindeki önemi ve bestelerinin notaya dökülmesi vurgulandı.

  • Ayşenur Karadibek ve Sevgi Akgül'ün küratörlüğünde 'Sanata Dair' karma sergisi Büyük Çamlıca Camisi'nde açıldı
    13:48 Ayşenur Karadibek ve Sevgi Akgül'ün küratörlüğünde 'Sanata Dair' karma sergisi Büyük Çamlıca Camisi'nde açıldı

    Ayşenur Karadibek ve Sevgi Akgül'ün küratörlüğünü yaptığı 'Sanata Dair' karma sergisi, Büyük Çamlıca Camisi sergi salonunda sanatseverlerle buluştu. Sergide, ev hanımı sanatçılar tarafından yapılan modern çalışmaların yanı sıra klasik suluboya, hat, minyatür, çini, gravür, yağlıboya ve kolajların da yer aldığı 300'den fazla eser sergileniyor. Sergi, 27 Nisan'a kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.

  • Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik, Bahar Konseri'nde bin kişilik salon müjdesi verdi
    11:47 Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik, Bahar Konseri'nde bin kişilik salon müjdesi verdi

    Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik, Türk Sanat Müziği Korosu'nun Bahar Konseri'nde kente bin kişilik konferans ve tiyatro salonu kazandıracaklarının müjdesini verdi.

  • 100 Yılın 100 Sinema Eseri İstanbul Dijital Sanat Festivali'nde Sergilenecek
    11:30 100 Yılın 100 Sinema Eseri İstanbul Dijital Sanat Festivali'nde Sergilenecek

    Cumhuriyetin birinci asrında üretilen sinema eserlerinden hazırlanan '100 Yılın 100 Sinema Eseri' adlı çalışma, İstanbul Dijital Sanat Festivali'nde ziyaretçilerle buluşacak. Festivalde, Anadolu Ajansı'nın yayımladığı kitaptan yola çıkılarak yapay zekayla üretilen görsel eserler sergilenecek. Ayrıca, festivalde Türk filmlerinin yanı sıra Azerbaycan sinemasının klasik filmlerinin de yapay zeka ile canlandırılması gösterilecek. Festivalde farklı kategorilerde eserlerin yanı sıra çocuk ve yetişkin atölyeleri de yer alacak. Festival, diji-fiziksel olarak gerçekleştirilecek ve sergilenen eserlerin metaverse versiyonu da festival sonrasında deneyimlenebilecek.

  • Ressam Orhan Umut'un 'Gece Görüşü' sergisi DG Art Gallery & Projects'de açıldı
    11:03 Ressam Orhan Umut'un 'Gece Görüşü' sergisi DG Art Gallery & Projects'de açıldı

    Küratörlüğünü Zeynep Öztürk'ün üstlendiği ressam Orhan Umut'un 50 eserinden oluşan 'Gece Görüşü' sergisi, DG Art Gallery & Projects'de ziyaretçilere açıldı. Serginin adı, gece temalı resimlerden esinlenilerek konuldu. Sergi, 11 Mayıs tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

  • Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan 'Küçük Korku Dükkanı' müzikali
    10:43 Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan 'Küçük Korku Dükkanı' müzikali

    Bursa Devlet Tiyatrosu, sezonun iddialı projelerinden olan 'Küçük Korku Dükkanı' adlı müzikalin prömiyerini gerçekleştirdi. Howard Ashman ve Alan Menken'in yazıp bestelediği müzikal, tiyatroseverlerin beğenisini topladı. Müzikal, sezon sonuna kadar Bursa'da sahnelenecek ve daha sonra İstanbul ve Antalya'da da gösterilecek.


Advertisement