Bülent Korkmaz: "Mücadele Üst Seviyeye Çıkarsa, Türk Futbolunun Değeri Yükselir" - Son Dakika
Spor

Bülent Korkmaz: "Mücadele Üst Seviyeye Çıkarsa, Türk Futbolunun Değeri Yükselir"

Bülent Korkmaz: "Mücadele Üst Seviyeye Çıkarsa, Türk Futbolunun Değeri Yükselir"

Antalyaspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, Spor Toto Süper Lig'deki mücadelenin üst seviyeye çıkması durumunda, Türk futbolcularının ve Türk futbolunun değerinin daha da yükseleceğini bildirdi.

25.09.2018 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Korkmaz, Atilla Vehbi Konuk Tesisleri'nde düzenlediği basın  toplantısında, ligin ilk 6 haftasında 10 puan topladıklarını hatırlatarak,  gidişatlarının iyi yönde olduğunu belirtti.
Kendilerini geliştirmeleri gereken noktaların olduğunu ifade eden  Korkmaz, gün geçtikçe takımının daha iyi olacağına inandığını söyledi.
Ziraat Türkiye Kupası 3. turunda 27 Eylül Perşembe günü deplasmanda Karadeniz Ereğli Belediyespor ile karşılaşacaklarını hatırlatan Korkmaz,  rakiplerinin Spor Toto Bölgesel Amatör Lig'de (BAL) olmasının konsantrasyonlarını  düşürmemesi gerektiğini vurguladı.
Karşılaşmada, süre almayan oyunculara şans tanıyacağına değinen  Korkmaz, hem onların maç seviyesini yükselteceğine hem de konsantrasyonlarının  daha yüksekte olacağına inandığı için böyle bir karar verdiğini belirtti.
Türkiye Kupası'nda hedeflerini maç maç koyacaklarını kaydeden Korkmaz,  "Rakibinize saygı göstermezseniz, cezasını görürsünüz. Perşembe günü deplasmanda  oynamamıza rağmen odaklanmamız üst seviyede olacak. İnşallah perşembe günü bunu  sahada görürüm." diye konuştu.
Olcan Adın Türkiye Kupası'nda sahada
Yeni transferlerden Olcan Adın'ın durumuyla ilgili bir soru üzerine  Korkmaz, sporcusunun hazırlık müsabakalarıyla maç eksiğini kapatmaya çalıştığını,  Türkiye Kupası karşılaşmasında da sahada olacağını söyledi.
Sakatlıktan çıkan ve maç eksiği olan oyuncularına karşılaşma ve  antrenman tempolarını yükseltmek için ekstra idmanlar yaptırdıklarını aktaran  Korkmaz, "Milli takım arasında yaklaşık 25-30 antrenman yapacağız. O zaman bu  sporcularımız da istediğimiz seviyeye geleceklerdir." ifadelerini kullandı.
"Genç oyuncular alt liglerde oynamalı"
Korkmaz, Süper Lig'de konsantrasyon, koşu mesafeleri ve mücadelenin  çok önemli olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
"Ligde mücadele üst seviyeye çıkarsa, Türk futbolcuların ve Türk  futbolunun değeri daha da yükselecek. Bu sene özellikle genç oyunculara daha  fazla şans verilmesi beni sevindirdi. Genç oyuncular da o şanslarını iyi  kullanmaya çalışıyor. Ancak bunu sadece Süper Lig'de değil alt liglerde de  görmemiz lazım. Bu işin temelini oluşturacak olanlar 3'üncü, 2. ve 1. Lig'dir.  Orada genç oyuncular oynadıkça, kendilerini geliştirecekler. O yüzden genç  oyuncuların öncelikle oynayacağı yer Süper Lig değil, alt ligler olmalı. Alt  liglerdeki futbol anlayışı daha farklı. Mücadele ve futbol savaşı orada daha fazla. Dolayısıyla orada oynadıkları zaman, daha güçlü ve yeteneklerini daha da  geliştirmiş olarak görebiliriz. Eksikliğimiz, alt liglerde genç oyuncuların  oynamaması."
"VAR adaletli"
VAR sistemiyle ilgili bir soru üzerine Korkmaz, bu sistemde hem  lehlerine hem de aleyhlerine karar verildiğini ancak hepsinin de doğru çıktığını  belirterek, "VAR'ın adaletli bir sistem olduğunu, hak edenin hakkını verdiğini  düşünüyorum." ifadesini kullandı.
Akıcı bir oyun olan futbolda VAR'ın kullanımının daha akıcı olması  gerektiğini aktaran Korkmaz, sistemin tam olarak oturmasının zaman alacağını  sözlerine ekledi.

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor Bülent Korkmaz: 'Mücadele Üst Seviyeye Çıkarsa, Türk Futbolunun Değeri Yükselir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Dünya Takımlar Yürüyüş Şampiyonası Basın Toplantısı Düzenlendi
    13:43 Dünya Takımlar Yürüyüş Şampiyonası Basın Toplantısı Düzenlendi

    Kepez Belediyesi sponsorluğunda gerçekleşecek Dünya Takımlar Yürüyüş Şampiyonası'nın basın toplantısı Antalya'da yapıldı. Şampiyonaya 52 ülkeden 431 sporcu katılacak.

  • 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu başlıyor
    13:42 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu başlıyor

    Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 59. yılında Antalya-Antalya etabıyla başlayacak. 8 etaplık yarış, 28 Nisan'da İstanbul'da sona erecek. 14 ülkeden 25 takım ve 175 bisikletçi yarışacak. Organizasyon, Türkiye'nin doğal ve tarihi güzelliklerini dünya bisiklet takımlarına tanıtacak.

  • Antalya'da Dünya Yürüyüş Takımlar Şampiyonası Basın Toplantısı Gerçekleştirildi
    13:29 Antalya'da Dünya Yürüyüş Takımlar Şampiyonası Basın Toplantısı Gerçekleştirildi

    Antalya'da yarın yapılacak Dünya Yürüyüş Takımlar Şampiyonası'nın basın toplantısı Dokuma Park'ta gerçekleştirildi. Antalya Valisi Hulusi Şahin, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, World Athletics (WA) Üst Yöneticisi Jon Ridgeon, Robert Korzeniowsk ve milli atletlerin katıldığı toplantıda, organizasyonun önemi vurgulandı ve başarı dilekleri iletildi.

  • Real Madrid, Barcelona'yı mağlup ederek liderlik farkını açmak istiyor
    13:15 Real Madrid, Barcelona'yı mağlup ederek liderlik farkını açmak istiyor

    İspanya La Liga'nın 32. haftasında Real Madrid ile Barcelona arasında oynanacak olan 'El Clasico' mücadelesi öncesinde lider Madrid ekibi, galibiyetle puan farkını 11'e çıkarmayı hedefliyor. İki takım arasında oynanan 256 maçta Real Madrid 104 kez galip gelirken, Barcelona ise 100 kez kazandı.

  • Geleneksel Türk Okçuluk Minikler, Yıldızlar ve Gençler Salon Türkiye Şampiyonası Samsun'da Başladı
    12:53 Geleneksel Türk Okçuluk Minikler, Yıldızlar ve Gençler Salon Türkiye Şampiyonası Samsun'da Başladı

    Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu tarafından Samsun'da düzenlenen Geleneksel Türk Okçuluk Minikler, Yıldızlar ve Gençler Salon Türkiye Şampiyonası başladı. İlkadım Okçuluk Tesisleri'nde gerçekleştirilen organizasyona 41 ilden 94 kulüpten 928 sporcu katılıyor. Turnuvanın ilk gününde sporcular, 18 metreye ok atarak eleme atışı yaptı. Yarın yapılacak müsabakaların ardından turnuva sona erecek.

  • Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Didim'de Trafiği Etkileyecek
    12:45 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Didim'de Trafiği Etkileyecek

    Bu yıl 59.'su gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu için Didim'de hazırlıklar tamamlanırken, 25 Nisan'da Didim Akbük yolu ile merkezdeki birçok cadde trafiğe kapatılacak. Tur kapsamında bisikletçiler Bodrum-Kuşadası etabı Didim'e de uğrayacak ve tur canlı olarak yayınlanacak.

  • Beşiktaş, Berkay Vardar ile yollarını ayırdı
    12:45 Beşiktaş, Berkay Vardar ile yollarını ayırdı

    Beşiktaş, gelecek sezon kadro yapılanması için çalışmalarına devam ederken, genç oyuncu Berkay Vardar ile karşılıklı anlaşarak yollarını ayırdığını duyurdu. Beşiktaş altyapısından yetişen Vardar, geçtiğimiz sezonu Moldova 1. Lig ekiplerinden Sheriff'de kiralık olarak geçirdi.

  • Bursa Bilfen Koleji Mudanya İlçe Şampiyonu Oldu
    12:34 Bursa Bilfen Koleji Mudanya İlçe Şampiyonu Oldu

    Bursa'da düzenlenen 2023-2024 öğretim yılı Futsal Küçük Erkekler turnuvasında, Bursa Bilfen Koleji Mudanya ilçe şampiyonu oldu. Bilfen, grup aşamasında rakiplerini yenerek finale yükseldi. Final müsabakasında ise Mehmet Yazıcı Ortaokulu ile karşılaşan Bilfen, penaltı atışları sonucunda galip geldi. Turnuvada Bilfen Koleji birinci, Mehmet Yazıcı Ortaokulu ikinci, Halitpaşa Ortaokulu üçüncü ve Mavi Dünya Koleji dördüncü oldu.


Advertisement