Bülent Yıldırım'dan derbi itirafı: Verdiğim taç kararından vicdanen müsterihim, daha iyi olan takım kazandı - Son Dakika
Spor

Bülent Yıldırım'dan derbi itirafı: Verdiğim taç kararından vicdanen müsterihim, daha iyi olan takım kazandı

Bülent Yıldırım\'dan derbi itirafı: Verdiğim taç kararından vicdanen müsterihim, daha iyi olan takım kazandı

Geçen sezon Galatasaray-Beşiktaş maçında verdiği kararla gündem olan eski hakem Bülent Yıldırım, "Taç pozisyonunda ben topun kırıldığını gördüm. Çapraz bir şekilde bacaklarını açıp topa müdahale etmeye çalışıyordu Caner. Topun oradan kırıldığını gördüm. Vicdanen de kalben de gerçekten çok müsterihim. O gün daha iyi olan takım maçı kazandı" dedi.

12.04.2020 12:16  Güncelleme: 12:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçtiğimiz sezon şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren maçta Galatasaray, sahasında konuk ettiği Beşiktaş'ı 2-0 mağlup etmiş ve şampiyonluk yolunda dev bir adım atmıştı. Maçta yaşanan taç pozisyonu ise hala siyah-beyazlıların aklında. Maçın hakemi Bülent Yıldırım, Ajansspor Yotube kanalında Kenan Başaran ve Hüseyin Özkök ile uzun bir söyleşi yaptı ve bu maçla ilgili de gönlünün rahat olduğunu belirtti. İşte o söyleşiden öne çıkanlar:

Hocam, malum Galatasaray-Beşiktaş derbisine dair çok tartışma var. Üzerinden aylar geçse de verdiğiniz taç kararı konuşuluyor. Söz sizde...

Madem bu kadar talep var, o taç olayını aydınlatalım. Taç pozisyonunda ben topun kırıldığını gördüm. Çapraz bir şekilde bacaklarını açıp topa müdahale etmeye çalışıyordu Caner Erkin. Topun oradan kırıldığını gördüm. Çünkü topun pasa verildiği yere doğru hem havada hem yerden bir ivmelenme oldu. Tabiri caizse, en kötü ihtimalle sürtmüştü top. Dolayısıyla bir tarafa taç verdim. Topun kırıldığını hissettim. Benim o anki algım yok. Bir tereddütüm de yok. O kadar eminim ki ben şaşırdım, o kadar itiraza. Allah Allah. Verdim tacı bu tarafa. Hatta yardımcı hakemim de görmemişti. Yani benimle Allah arasındaydı. Yani bakın konuştuğumuz şey ne kadar trajikomik. Taç pozisyonunu konuşuyoruz. Neyse. Tacın yönünü gösterdim. O esnada birkaç arkadaş (Beşiktaşlı futbolcu) bana doğru yönlenip tacın kendileri atması konusunda herhalde kafalarında bir şey vardı ve yerlerini kaybetti. Yani net bir şekilde oyunda değiller ve konsantrasyon kaybı var. Bu da normal. Ev sahibi baskıyla başlamış, çıkamıyorsunuz, 3-4 pas yapamıyorsunuz. Yani ev sahibinin iyi, misafirin kötü başladığı bir maç. O taç tartışmasından ötürü bir kaçı herhalde algılarını kaybettiler, hızlı bir atak iki pas, tık tık gol. Herkes üzerimde.

BEŞİKTAŞLI FUTBOLCULAR NEDEN ETRAFINI SARDI?

Şimdi tartışma şu: Tacı kim atmalıydı? Ve o sahne. 7-8 oyuncu üzerime gelmiş, toplanmış. Bu sahne sosyal medyada sürekli paylaşılıyor. Bundan keyif alanlar varsa, canları sağ olsun. Şimdi VAR daha yeni gelmiş, kimse nasıl uygulandığını bilmiyor. Sonucu gol olmuş tartışmalı bir pozisyonda bütün futbolcuların bana itirazı ne biliyor musunuz?

'Gidip izle şunu. Hocam niye bakmıyorsun, hocam niye bu pozisyonu izlemiyorsun? Hocam bak yanlış olabilir?' Bütün tartışma bu! O fotoğraf esnasında oyuncu grubunun bana yapmaya çalıştığı baskı 'Hocam lütfen kadın şunu kontrol eder misin?' Yani o veya bu da değil. Bir tek Loris Karius geldi bana dedi ki İngilizce 'Ya merak ediyorum, niye kontrol etmiyorsun? 'Bunların canlı şahidi de var. Çünkü hem maç ekibi dinliyor hem VAR hakemleri dinliyor, bütün kayıtlar ortada.

Dedim ki 'Loris, tartışmalı taç pozisyonu VAR protokolüne göre incelenemez. Elimde olsa ben de gidip incelemek istiyorum. Ama oraya gitmem demek VAR protokolüne aykırı bir tavır öğretmem demek. Ben oraya gidemem' dedim. Loris Karius da 'Ama bu şu anda Türkiye'nin en önemli maçı yok mu bunun bir yolu?' 'Loris benim bunu gidip izleme şansım yok' dedi.

Bülent Yıldırım'dan derbi itirafı: Verdiğim taç kararından vicdanen müsterihim, daha iyi olan takım kazandı

"HAKEM PROTOKOLE KARŞI HAREKET ETMEZ"

Hakem protokole karşı hareket edemez. Bunu söyledim Karius anlayış gösterip gitti. Birkaç futbolcu duruyor. Ben gidip izlemeyince iyice sinirlendiler. Anlatmama rağmen, işte Burak Yılmaz yaşıyor. 'Ya Burakcığım benim gidip izleme yetkim yok, sahada onu öyle gördüm. Kontrol etme şansım yok' dedim. Bu arada sinirlendi Adem Ljajic, topu 4. hakeme doğru vurdu. 4. hakem uyardı, Ljajic sarı kart gördü. Ondan sonra oyunu bir türlü başlatamıyoruz. Gökhan Gönül, 'Gitmiyorsan başlamıyoruz' diyor. 'Oynamıyorum' gibisinden topa vurdu. Bir sarı kart da o gördü. 2'ye 5'ti sarı kartlar. Bunun 2'si sırf taç tartışmasından oldu. Geriye dönüp baktığımda samimiyetle şunu söylüyorum: Luyindama-Atiba pozisyonu var. Maçtan sonra baktığımda Luyindama'ya sarı kart göstermem gerekiyormuş. Atlamışım. Her derbide olabilecek bir şey bu. Bir çarpışma pozisyonu var. Marcao'nun burnundan kan gelince Lens'in el kolla sert vurduğunu sandım. Maçtan sonra bakınca bu çarpışmaymış. Sarı kartı vermemem gerekiyormuş. İki sarı kart hatası, o kadar. Maçta siyah beyaz hata yok.

GALATASARAY'I DİAGNE'NİN RİZE'DEKİ GOLÜ ŞAMPİYON YAPTI?

Hata yapmadığınızı söylediğiniz halde hakemliğiniz neden sona erdirildi?

TFF ve MHK'ya sormak lazım. Benim fikrim var ama tek taraflı. Çok önemli değil. Kuvvetle muhtemele oradaki en önemli dayanak benim yaşım oldu. Bir sezonum kalmıştı falan. Ama diğer hakem ve sistem üzerindeki yaratacağı kurumsal ve psikolojik etkileri çok fazla umursamadılar. Arkadaki motivasyon farklıydı. Bir izleyici "Bülent Hoca'ya Galatasaray'ın nasıl şampiyon olduğunu sor" diye yazmış.

Cevaplıyorum: Bence Galatasaray'ı şampiyon yapan gol, 90 artı 6. dakikada Feghouli'nin ortaladığı Diagne'nin kafa vurup, 2-2'lik maçı 3-2'ye getirdiği gol. Bence sezonun dönüm noktası o goldü. Ben 2 yıl önce Türk Telekom'da yönettiğimde Beşiktaş, Talisca'nın golüyle kazandı ve Beşiktaş şampiyon oldu. Bir hakemde art niyet olsa, bu kadar süre bu kadar maç yönetmeniz mümkün mü? Müsabaka ev sahibinin hakimiyetinde olunca, rakip takımın agresifliği biraz yükseldi. Baskıyı yiyince pas yapamadılar, faul sayıları dengesiz göründü. Arada oynattığı avantajlar oldu. Günün sonunda toplamda hiçbir şey. Necip'e faul verdiğim bir pozisyon var.

"VİCDANEN DE KALBEN DE ÇOK MÜSTERİHİM"

Necip tabanla geliyor. Temassız gelişine faulü çalıyorum. Atmosferden ötürü anında çaldığım düdük duyulmuyor. Taa 4-5 saniye sonra, top Galatasaray ceza sahasına gidiyor, kameraman ondan sonra fark edip dönüyor. Ekrandan izleyenler 'Bak atağa çıkıyorduk, atağımızı kesti' diyor. 4 saniye önce verdiğim faulden kimsenin haberi yok. Vicdanen de kalben de gerçekten çok müsterihim. O gün daha iyi olan takım maçı kazandı. Kendime kızdığım tek şey şu: Maçı sıfır hatayla bitirmek için bilinçaltımda o kadar uğraştım ki belki de beni kitledi o. Daha durgun bir görüntü yarattı. Aşırı motive olmuştum, sıfır hata yapmak için. O maç 0-2 olsaydı bu defa da diğer takım aynı tepkileri gösterecekti. Mutlaka bir şey bulacaklardı. Bu böyle, sonuca göre hareket ediliyor.

BANA HAKEM ARKADAŞLARIM "DERBİYİ KABUL ETME" DEDİ

Peki siz derbiye nasıl hazırlanıyordunuz?

Öyle bir derbiydi ki, daha maça atanma ihtimali doğduğu andan itibaren beni seven eşim dostum, hakem arkadaşım hepsi ne dedi, biliyor musun? "Mazeret ver. Sakatlandım numarası yap. Sakın maça çıkma. Kim kaybederse, ihale sana kalır. Bak adın geçiyor, başkaları görünmüyor çıkma bu maça"... Verdiğim cevap şu: "Ya siz manyak mısınız? Ben bunun gibi yüzlerce maç yönettim. Demirden korkan trene binmez. Yapacak bir şey yok. Alnımızda bu yazıyorsa, bunu da yaşarız."

Az önce bahsettiğimiz taç pozisyonu var ya, Caner'in... Bu elle taşınan kameralar var, çizgide. O kamerada topun Caner'in ayağına sürterek temas ettiği görünüyor, biliyor musunuz? Ama bu hiçbir zaman hiçbir şekilde verilmedi. İki tane uzak çekim verildi ve onlarda temas görünmedi. Markayı yapıştırdınız, tamam gitti! Anlatabiliyor muyum? Satış tekniği açısından belki de bir şey vardı! Hatta tarafsız olup maça izleyen, o tarafta oturan futbolcu arkadaşlar da vardı. Birkaçıyla konuştum ve topun kırıldığını söylüyorlar.

Son Dakika Spor Bülent Yıldırım'dan derbi itirafı: Verdiğim taç kararından vicdanen müsterihim, daha iyi olan takım kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (38)

  • beşer: şimdi o sezon kayseri maçı rize maçı bu maç eski malatya maçı tesvik olayı 8.0 ankaragücü maçı kaleci zalad istanbulspor maçı arif erdeme son 40 mtreden verilen penaltı 2 sene önceki akhisar maçı aklımıza kalan ve bu sezonlar şampiyon olmuş gs daha çok örnekler var bunlar özeteleri veya vesarileri anlatmaya yeter 33 19 Yanıtla
  • Batefimbo: 2 sene tüpçüyle sampiyon olurken iyiydi dimi tinerciler...olmayan 2 şampiyonluğuda tüpçü size hediye ederken iyiydi dimi...simdi kalkmissiniz taçtan aglamalar yapıyorsunuz.q7 nin bursa maclarinda sirt tekmelerini unutmadik daha biz...isler sizin istediginiz gibi gidince sorun yok dimi...ne demis ünlü düşünür topluluğu bu mac için kesinlikle hata yok ) HAKEMLERDE INSANDIR HATA YAPABILIR..AYRICALIK ISTEMEYINIZ..NOKTA..) ,NOKTA 14 29 Yanıtla KARAKARTAL: İsmi yanlış yazmışsın kardeş... 4 5 bayrampaşa: o iki sezonda beşiktaş maçlarına bi bak hangi takım ezici üstünlük kazanmış beşiktaşa karşı bi de 2 sezon boyunca daha iyi oynayan takım varmıydı 0 0
  • KARTALOVİC: vicdanı olan müsterih olur, koca bir sezonla oynadınız sen ve cüneyt. 26 13 Yanıtla
  • Adalet: Keşke taç atışı olsa o maçtaki yanlış bütün taktir haklarını cimbomlu oyunculardan yana kullandin defanstaki bütün oyunculara sarı kart gosterdin psikolojisini bozdun bikere cimbomlu oyunculara dokunuyorsun faul BJK ounculara faul oluyor devam bikere lens kontura atağa çıktı foul olmasa len kaleciyle karşı karşıya gelecek cimbomlu uyuncuya kart gorucek derken lens gördü izlemeyenler izlesin bikere daha bide Bülent Yıldırım sen herzaman cimbomu kolladin 25 10 Yanıtla
  • tnt: şikesaray..... 9 7 Yanıtla
  • Xxx: Sadece taçmı peş peşe kartları gösterip Beşiktaş'ı sindirdi 9 5 Yanıtla
  • TİLKİ38: OLMAYAN VİCDAN TABİ RAHAT KONUŞUR 8 6 Yanıtla
  • Umut: O maçta ilk 30 dakikada Beşiktaşa 5 sarı kart verdin. Galatasaraya 1 faul bile çalmadın. Hakkımız haram olsun. 8 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Milli Kadın Hentbol Takımı, Avrupa Şampiyonası hazırlıklarına başladı
    13:26 Milli Kadın Hentbol Takımı, Avrupa Şampiyonası hazırlıklarına başladı

    A Milli Kadın Hentbol Takımı, Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına hazırlanmak için A2 Milli Kadın Hentbol Takımları ile Ankara'da bir hazırlık kampı düzenliyor. Milliler, kamp sonrasında Karadağ ile Rize'de karşılaşacak ve maç TRT Spor Yıldız kanalından canlı olarak yayınlanacak. Son maçlarını ise Sırbistan ile deplasmanda oynayacaklar.

  • TGF Türkiye Golf Turu'nun 5. ayak müsabakaları Antalya'da başladı
    13:25 TGF Türkiye Golf Turu'nun 5. ayak müsabakaları Antalya'da başladı

    Türkiye Golf Federasyonu tarafından düzenlenen TGF Türkiye Golf Turu'nun 5. ayak müsabakaları Antalya'da başladı. Serik ilçesi Belek Turizm Merkezi'nde bulunan Antalya Golf Kulübü sahalarında gerçekleştirilen turnuvada, 13 golf kulübünden 23 sporcu mücadele ediyor. Sporcular 3 gün sürecek turnuvada 54 çukurda mücadele verecek. Golf Milli Takımı Başantrenörü Keith Coveney de turu takip ediyor.

  • A Milli Kadın Hentbol Takımı Ankara'da hazırlık kampına başladı
    13:24 A Milli Kadın Hentbol Takımı Ankara'da hazırlık kampına başladı

    2024 Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına hazırlanan A Milli Kadın Hentbol Takımı, A2 Milli Kadın Hentbol Takımları ile Ankara'da yürüteceği hazırlık kampına başladı.

  • Siirt Belediyesi Otobüsleri Siirt İl Özel İdare Spor Renklerine Boyandı
    13:24 Siirt Belediyesi Otobüsleri Siirt İl Özel İdare Spor Renklerine Boyandı

    Siirt Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne ait olan şehir içi otobüsleri, Siirt İl Özel İdare Spor'un renkleri olan sarı maviye boyandı. Siirt Belediyesi otobüs durağında düzenlenen etkinlikte konuşan Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, 'Farklı renklerde ve farklı zaman dilimlerinde alınan otobüslerde bütünlük ve ahenk sağlamak amacıyla bu şehrin sevdası olan Siirt Sporu simgeleyen mavi ve sarı renklere boyandı' dedi.

  • Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Talasgücü Belediyespor altyapı oyuncularıyla iftarda buluştu
    13:22 Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Talasgücü Belediyespor altyapı oyuncularıyla iftarda buluştu

    Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Talasgücü Belediyespor altyapı oyuncuları ve aileleriyle iftar sonrasında bir araya geldi. Başkan Yalçın, çocukların başarılarından dolayı duygulandığını ve gelecekte ülkenin en iyi futbolcularının onlar olmasını istediklerini belirtti.

  • Kayseri Sporcuları Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası'nda 10 Madalya Kazandı
    13:20 Kayseri Sporcuları Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası'nda 10 Madalya Kazandı

    Samsun'da düzenlenen Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası'nda Kayseri'yi temsil eden sporcular, 5 altın, 2 gümüş ve 3 bronz madalya kazandı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, sporcuları makamında ağırlayarak başarılarını kutladı ve desteklerinin devam edeceğini belirtti.

  • Kayseri Bilek Güreşi Sporcuları Türkiye Şampiyonasından 5 altın madalya ile döndü
    13:18 Kayseri Bilek Güreşi Sporcuları Türkiye Şampiyonasından 5 altın madalya ile döndü

    Samsun'da düzenlenen Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası'nda Kayseri Bölgesi Bilek Güreşi Sporcuları, 5 altın, 2 gümüş ve 3 bronz madalya kazandı. Sporcular, Gençlik ve Spor İl Müdürü tarafından kabul edildi ve başarılarından dolayı tebrik edildi.

  • Aradaki yaş farkı bomba! Sergen Yalçın'ı günübirlik İstanbul'a getiren güzel
    13:08 Aradaki yaş farkı bomba! Sergen Yalçın'ı günübirlik İstanbul'a getiren güzel

    24 yaşındaki oyuncu Melisa Döngel ve 51 yaşındaki eski sevgilisi Sergen Yalçın'ın aşkları yeniden alevlendi. Geçen yaz Çeşme'de bir araya gelen çiftin ilişkilerini gözlerden uzak tutmak için özel restoranları tercih ettikleri ve Yalçın'ın takımının maç ve idmanı olmadığı günlerde Döngel'le buluşmak için İstanbul'a geldiği öğrenildi. İkilinin arasında 27 yaş fark bulunuyor.

  • Afyonkarahisar'da Okul Sporları Badminton Müsabakaları Başladı
    12:50 Afyonkarahisar'da Okul Sporları Badminton Müsabakaları Başladı

    Afyonkarahisar'da düzenlenen Okul Sporları Badminton müsabakaları, Çiğiltepe Spor Salonu'nda başladı. Genç sporcular yeteneklerini sergileme fırsatı buldu. Müsabakalara katılan gençler arasında yoğun bir rekabet yaşandı.

  • Ronaldo'nun servet değerindeki yeni aracını görmeniz lazım
    12:43 Ronaldo'nun servet değerindeki yeni aracını görmeniz lazım

    Futbolculuğu kadar sahip olduğu ultra lüks yaşantısıyla da dikkat çeken Cristiano Ronaldo, Portekiz'de 2.5 milyon euroluk (87 milyon lira) Ferrari Daytona SP3 ile görüntülendi. Ronaldo'nun yeni aracı olan Ferrari Daytona SP3'ten sadece 599 adet üretildi.

  • Denizlispor, gençleriyle Keçiörengücü maçına hazırlanıyor
    12:37 Denizlispor, gençleriyle Keçiörengücü maçına hazırlanıyor

    Denizlispor, TFF U19 Elit B Ligi 28. haftasında Keçiörengücü ile deplasmanda karşılaşacak. Alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Denizlispor, galibiyet parolasıyla maça hazırlanıyor. Teknik Sorumlu Mustafa Ali Gözlükaya, maçın önemine dikkat çekerek, kazanmaları gereken bir maç olduğunu belirtti.

  • MSKÜ Öğrencileri İçin İftar Programı Düzenlendi
    12:30 MSKÜ Öğrencileri İçin İftar Programı Düzenlendi

    Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, öğrenciler için Sıtkı Koçman Spor Tesisleri Futbol Sahasında iftar programı düzenledi. Programa üniversite yöneticileri, kaymakam, müftü ve çok sayıda öğrenci katıldı. MSKÜ'de eğitim gören öğrencilerin bütçelerine destek olmak amacıyla imzalanan protokol kapsamında, Ramazan ayı boyunca öğrencilerin iftar yemeği Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından karşılanıyor. Rektör Prof. Dr. Turhan Kaçar, öğrencilerle bir araya gelmekten mutluluk duyduklarını belirterek, Ramazan ayının bereketli geçmesini temenni etti.


Advertisement