Bulgaristan Başbakanı Borisov: AB'nin En Büyük Komşusu Türkiye ile İlişkilerini İyileştirmeye... - Son Dakika
Güncel

Bulgaristan Başbakanı Borisov: AB'nin En Büyük Komşusu Türkiye ile İlişkilerini İyileştirmeye...

BULGARİSTAN Başbakanı Boyko Borisov, AB Konseyi Dönem Başkanı olarak düzenlediği ilk toplantıda, Türkiye'nin AB ile ilişkilerinin iyileşmesi için çalışacaklarını belirterek, "AB'nin en büyük komşusu Türkiye ile ilişkilerini iyileştirmeye çalışacağız" dedi.

12.01.2018 18:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BULGARİSTAN Başbakanı Boyko Borisov, AB Konseyi Dönem Başkanı olarak düzenlediği  ilk toplantıda, Türkiye'nin AB  ile ilişkilerinin iyileşmesi için çalışacaklarını belirterek,  "AB'nin en büyük komşusu Türkiye ile ilişkilerini iyileştirmeye çalışacağız" dedi.

Bulgaristan'ın AB Konseyi Dönem Başkanı olması ardından Başbakan Boyko Borisov ve AB Komisyonu Başkanı Juncker  Jeans -Claude ile birlikte Sofya Milli Kültür Sarayı'nda basın toplantısı düzenledi. Borisov,  AB'nin en büyük komşusu Türkiye ile ilişkilerinin iyileştirmesi için çalışacaklarını belirterek, şöyle dedi:

"AB'nin en büyük komşusu Türkiye ile ilişkilerini iyileştirmeye çalışacağız. Ancak bu Mayıs'ta yapılacak Batı Balkanlar zirvesinde olmayacak. Çünkü oradaki ilgi odağını değiştirmek istemiyoruz. Bu iyileştirme sürecinin Türkiye tarafından gerekli düzeltmelerle ve politik iradeyle, bölge yararına mümkün olacağını umuyorum. Sığınmacı sözleşmesinin uygulanması Avrupa için olağanüstü önemlidir."

AB'nin Türkiye ile Avrupa göçmen sözleşmesinin imzalanması ardından sığınmacı baskısının azaldığını vurgulayan Borisov,  "Avrupa göçmen sözleşmesinin imzaladığından beri sığınmacı baskısı kat, kat azaldı. Avrupa'nın nasıl bir kriz geçirdiğini biliyorsunuz ve bazı büyük ülkeler hala bunun etkileriyle sarsılıyor. Ciddiyetle basın özgürlüğü yasasına uyulmasını takip ediyoruz. Umarım; Türk hükümeti onlara karşı bu tutumunu revize eder" diye konuştu.

AB Komisyonu Başkanı Juncker'in Jeans -Claude, "Bulgaristan'ın yeri; Shengen'de. Ülke Shengen için bütün şartları yerine getirdi. Ancak, bazı hükümetler gerçekleri görmeyerek, üyelik sürecini bloke ediyor" dedi. Juncker, Avrupa için Batı Balkanlarla ve Türkiye ile bağlılığın iyileştirmenin büyük önem taşıdığını vurgulasa da, 2020 yılına kadar AB'ye yeni üye alınmayacağını bildirdi.

- Sofya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bulgaristan Başbakanı Borisov: AB'nin En Büyük Komşusu Türkiye ile İlişkilerini İyileştirmeye... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement