Bulgaristan'da 280 Çocuk Sünnet Ettirildi - Son Dakika
Güncel

Bulgaristan'da 280 Çocuk Sünnet Ettirildi

Bulgaristan'da Müslümanların yaşadığı bölgelerde toplu sünnet törenleri yapıldı.

26.07.2017 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bulgaristan'da Müslümanların yaşadığı bölgelerde toplu sünnet törenleri yapıldı.

Bağcılar Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre belediye, Balkanlara Vefa Derneği ve Konyalı Sanayici ve İşadamları Derneği (KONSİAD) ile ortaklaşa organize edilen sünnet töreni, Tombul Camisi olarak bilinen Şerif Halil Paşa Camisi'nde gerçekleştirildi.

Törene Şumen Bölge Müftülüğü görevlileri, Türkiye Diyanet Vakfı yetkilileri, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve sünnet olacak çocuklarının yakınları katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlanan törende, 280 çocuk sünnet edilirken çocuklara sünnet kıyafeti ve oyuncak hediye edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, belediye olarak sosyal ve kültürel faaliyetleri yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da devam ettirdiklerini belirtti. Çağırıcı, "Bulgaristan'da yaşayan soydaşlarımızın çocuklarını 3 yıldır sünnet ettiriyoruz. Böylece oradaki kardeşlerimizle aramızda gönül köprüleri kuruyoruz." ifadelerini kullandı.

Bu sene içinde başta Şumnu, Burgaz, Dobriç ve Blaogoevgrad illeri olmak üzere Bulgaristan genelinde 1000 çocuğun sünnet ettirilmesi hedefleniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bulgaristan'da 280 Çocuk Sünnet Ettirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malkara Belediye Başkanı Tekirdağ Valisi'ni ziyaret etti
    12:54 Malkara Belediye Başkanı Tekirdağ Valisi'ni ziyaret etti

    Malkara Belediye Başkanı Nergiz Karaağaçlı Öztürk, Tekirdağ Valisi Recep Soytürk'ü ziyaret etti. Vali Soytürk, Öztürk'e yeni görevinin hayırlı olmasını temenni ederek başarı diledi. Ayrıca, Tekirdağ Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal, Şarköy ilçesinde bir hayvancılık işletmesini ziyaret ederek üretim politikaları ve desteklemeler hakkında bilgi verdi.

  • Samsun'da Tırın Dorsesine Çarpan Araçta Karı Koca Hayatını Kaybetti
    12:54 Samsun'da Tırın Dorsesine Çarpan Araçta Karı Koca Hayatını Kaybetti

    Samsun'un Çarşamba ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, hafif ticari araç tırın dorsesine arkadan çarptı. Kazada araçta bulunan karı koca hayatını kaybetti. Cesetler olay yerinde itfaiye tarafından çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.

  • Geleneksel Türk Okçuluk Minikler, Yıldızlar ve Gençler Salon Türkiye Şampiyonası Samsun'da Başladı
    12:53 Geleneksel Türk Okçuluk Minikler, Yıldızlar ve Gençler Salon Türkiye Şampiyonası Samsun'da Başladı

    Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu tarafından Samsun'da düzenlenen Geleneksel Türk Okçuluk Minikler, Yıldızlar ve Gençler Salon Türkiye Şampiyonası başladı. İlkadım Okçuluk Tesisleri'nde gerçekleştirilen organizasyona 41 ilden 94 kulüpten 928 sporcu katılıyor. Turnuvanın ilk gününde sporcular, 18 metreye ok atarak eleme atışı yaptı. Yarın yapılacak müsabakaların ardından turnuva sona erecek.

  • İstanbul Havalimanı'nda Spotter Alanı Yeniden Açıldı
    12:49 İstanbul Havalimanı'nda Spotter Alanı Yeniden Açıldı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA, havacılık fotoğrafçılığına ilgi duyanlar için Türkiye'nin ilk resmi spotter alanını 2021 yılında faaliyete geçirdi. Spotter alanı, uçak fotoğrafçılarının seyir terasında çekim yapabileceği bir noktada bulunuyor. İlgilenenler, başvurularını internet üzerinden yaparak alana giriş yapabilecekler.

  • Bucak'ta otobüsle çarpışan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti
    12:48 Bucak'ta otobüsle çarpışan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

    Burdur'un Bucak ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Mehmet Selim Tüzün'ün kullandığı otomobil ile bir yolcu otobüsü çarpıştı. Kazada otomobil sürücüsü hayatını kaybederken, otobüsün sürücüsü jandarma karakoluna götürüldü. Olay yerine sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi.


Advertisement