Bulgaristan'da Türk Yatırım Forumuna Ilgi - Sofya - Son Dakika
Güncel

Bulgaristan'da Türk Yatırım Forumuna Ilgi - Sofya

- Toplantı salonundan görüntüler Bulgar-Türk Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İnce ile röportaj "DEİK Türk-Bulgar İş Konseyi Başkanı Ak ile röportaj Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Gökçe ile röportaj - Bulgar-Türk Ticaret ve Sanayi Odası iki ülkenin iş çevrelerini buluşturdu -Bulgar-Türk Ticaret...

30.06.2017 21:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Toplantı salonundan görüntüler

Bulgar-Türk Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İnce ile röportaj

"DEİK Türk-Bulgar İş Konseyi Başkanı Ak ile röportaj

Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Gökçe ile röportaj

- Bulgar-Türk Ticaret ve Sanayi Odası iki ülkenin iş çevrelerini buluşturdu

-Bulgar-Türk Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İnce:

-"Türk iş dünyasına Bulgaristan'daki yatırım olanaklarını tanıtmak istiyoruz"

-"DEİK Türk-Bulgar İş Konseyi Başkanı Ak:

-"Hedefimiz iki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılması"

-Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Gökçe:

-"Bu sene ticaret hacminin 5 milyar doları aşmasını bekliyoruz"

SOFYA (AA) – Bulgar-Türk Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTCCİ) iki ülkenin iş adamlarını buluşturdu.

BTCCİ'nin Türkiye'nin Sofya Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği ile birlikte başkent Sofya'nın Ramada otelinde düzenlediği ortak iş forumu iki ülkenin iş adamlarınca büyük ilgi gördü.

Bulgaristan ve Türkiye iş çevreleri temsilen yaklaşık 200 işadamının katıldığı ve karşılıklı işbirliği yapma fırsatların değerlendirildi.

Forumda AA'ya konuşan BTCCİ Genel Başkanı Fikret İnce, "Türk iş dünyasına Bulgaristan'daki yatırım olanaklarını tanıtmak istiyoruz. Bulgaristan'ın vergi politikası Avrupa'nın en iyi politikası olduğunu diyebilirim." diye konuştu.

Ülkelerin uzun yıllar tarihi ve kültürel olarak müşterek olarak paylaştıkları ortak coğrafyaya değinen İnce, "Bulgaristan vergi ve ekonomik olarak yatırım için çok uygun bir ortam" dedi.

Dış ekonomik İlişkiler Kurulu Türkiye-Bulgaristan iş Konseyi Başkanı Osman Ak da, Bulgaristan'daki yatırım fırsatların böyle bir forumda değerlendirilmesinin önemli olduğunu söyledi. Ak, AA'ya yaptığı açıklamada iki tarafın bir araya gelerek hem problemleri hem de alınabilecek çözümleri görüştüklerin belirtti.

Osman Ak, ticaret hacminin artırılması açısından Bulgaristan-Türkiye sınırındaki tır kuyruğunu eritilmesi iki ülke makamlarının görüşmesi gereken bir konu olduğunu da sözlerine ekledi

Türkiye'nin Sofya Ticaret Müşafivriği Başmüşaviri Emrah Sazak, forumda yaptığı konuşmasında iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin önündeki potansiyelini değerlendirdi. Sazak, tarafların buluşturulmasının yeni ufuklar açtığını, dostane bir ortamda sürekli artırılacak görüşmeler yoğunluğunu yeni fırsatların önünü açtığını söyledi.

Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Süleyman Gökçe, de AA'ya açıklamasında ikili ilişkilerin hızla gelişmesinin önünde engel olmadığın belirterek, "Bu sene ticaret hacminin 5 milyar doları aşmasını bekliyoruz" dedi.

Ülkeler arası en son İş Konseyi Toplantısının bundan 9 yıl önce düzenlendiğinin altını çizen Süleyman Gökçe, "Mayıs 2009'da bir iş konseyi toplantısı yapılmıştı. Aradan geçen 8 yılı aşkın bir süre zarfındaki bu açığı kapatmak istiyoruz." diye konuştu.

Yıl başından bu yana ilk 5 ayda Bulgaristan ve Türkiye arasındaki ticaret hacminin bütün zamanların en büyük rakamları aşarak 5 milyar doları geçtiğini anlatan Gökçe, "Bulgaristan'daki Türk yatırımlar 2,2 milyar doları aşmış bulunuyor. Bu da tüm zamanların en büyük rakamıdır. Karşılıklı yatırımların artmasını istiyoruz." ifadesini kullandı.

Bulgaristan'da Ticaret ve Yatırım Fırsatları konulu iş forumun akışındaki panellerde, Avrupa Birliği'nin (AB) Teşvik Mekanizmaları, Bulgaristan Vergi Sistemi ve Oturma İzni Alma Prosedu¨rleri, AB'ye İhracatta Bulgaristan'ın Lojistik Üs Olma Potansiyeli ve Avantajları, Dış Ticarette Finansman Enstru¨manları ve Bulgaristan İşgu¨cu¨ Piyasası – Gu¨ncel Durum ve Perspektifler çeşitli konulu paneller düzenlendi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bulgaristan'da Türk Yatırım Forumuna Ilgi - Sofya - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Maltepe'de restoranda çıkan yangın cep telefonu kameralarınca kaydedildi
    06:56 Maltepe'de restoranda çıkan yangın cep telefonu kameralarınca kaydedildi

    Maltepe Zümrütevler Karaca Caddesi'nde bulunan Kebapçı Özcan isimli restoranda ocak altında unutulan kömürlerin tutuşması sonucu çıkan yangın, cep telefonu kameralarınca kaydedildi. Yangına itfaiye ekipleri müdahale etti ve yangın söndürüldü. Yangında ölen ya da yaralanan olmazken, iş yeri kullanılamaz hale geldi ve çevredeki bir araç da zarar gördü. Olay yerine polis ekipleri ve olay yeri inceleme ekibi sevk edildi.

  • Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı
    06:52 Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı

    Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanş maçında Kadıköy’de Yunan temsilcisi Olympiakos’u ağırlıyor. Pire’deki ilk maçtan 3-2 mağlup ayrılan Fenerbahçe'nin yarı finale çıkması için iki farklı galibiyet alması gerekiyor. Olympiakos ise beraberlik veya galibiyetle yarı finale çıkacak takım olacak. Fenerbahçe'nin tur atlaması durumunda yarı finaldeki rakibi, Lille-Aston Villa eşleşmesinin galibi olacak.

  • Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı
    06:52 Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı

    Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanş maçında Kadıköy’de Yunan temsilcisi Olympiakos’u ağırlıyor. Pire’deki ilk maçtan 3-2 mağlup ayrılan Fenerbahçe'nin yarı finale çıkması için iki farklı galibiyet alması gerekiyor. Olympiakos ise beraberlik veya galibiyetle yarı finale çıkacak takım olacak. Fenerbahçe'nin tur atlaması durumunda yarı finaldeki rakibi, Lille-Aston Villa eşleşmesinin galibi olacak.

  • Tokat merkezli 2 depremden sonra Sulusaray, Artova ve Yeşilyurt'ta eğitime ara verildi
    06:47 Tokat merkezli 2 depremden sonra Sulusaray, Artova ve Yeşilyurt'ta eğitime ara verildi

    Tokat merkezli 2 depremin merkez üssü olan Sulusaray ile depremden etkilenen Artova ve Yeşilyurt ilçelerinde eğitime ara verildi. Tokat Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Sulusaray, Yeşilyurt ve Artova ilçelerindeki okullarda eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verileceği belirtildi.

  • Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem
    06:15 Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi. Tokat'ın Sulusaray ilçesi Yozgat il sınırına yakın bin noktada saat 01.06'da deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi.

  • Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti
    04:15 Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 olurken, muhalefet partisi SDP'nin oy oranı yaklaşık yüzde 26 oldu. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyonun en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti
    04:11 Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 oldu ve parlamentoda 60 sandalye elde etti. Muhalefet partisi SDP'nin oy oranı ise yaklaşık yüzde 26 oldu ve 42 sandalye kazandı. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyon en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    03:43 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 02.35'te merkez üssü olan 4,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. İkinci depremin herhangi bir olumsuzluğa neden olmadığı bildirildi. Ekipler sahada çalışmalarını sürdürüyor.


Advertisement