Bulgaristan İşbirliğiyle Turizm Canlandırılacak - Son Dakika
Güncel

Bulgaristan İşbirliğiyle Turizm Canlandırılacak

Bulgaristan İşbirliğiyle Turizm Canlandırılacak

Bulgaristan Bilgi ve Doğayı Koruma Vakfı'ndan gelen uzmanlar Küre Dağları Milli Parkı'nda çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulundu.

03.05.2013 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bulgaristan Bilgi ve Doğayı Koruma Vakfı'ndan gelen uzmanlar Küre Dağları Milli Parkı'nda çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulundu. Gezi sonrası yapılan toplantıda turizmle ilgili sıkıntıların ortadan kaldırılması ve Kastamonu turizminin canlandırılması için yapılabilecek işbirliği çalışmaları masaya yatırıldı.

Anna Lindh Avrupa– Akdeniz Kültürler arası diyalog vakfının finanse ettiği 'İstikrarlı Bir Gelişim Adına İnsanlar Arasındaki Kültürel ve Dini Farklılıkları Anlama ve Öğrenme Projesi' kapsamında Küre Dağları Milli Parkı ve yakın çevresinde incelemede bulunan heyet üyeleri Svetlana Aladjem, Dimitrina Tzekova ve İvaylo Tzekov, Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş'ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda işbirliği imkanları görüşüldü. Proje amacını ekoturizmi ekonomik bir faaliyet olarak destekleyerek Avrupa –Akdeniz bölgesinden olan insanları yakınlaştırmak olarak özetleyen Svetlana Aladjem, Küre Dağları Milli Parkı ve yakın çevresine yapmış oldukları ziyaretin amacını turizmle ilgilenen ve bu konuda faaliyet gösteren işletmecilerin sorunları, ihtiyaçları ve karşılaşılan güçlüklerin çözümünde karşılıklı bilgi ve deneyim paylaşımına yönelik işbirliklerini geliştirmek olarak ifade etti. Karşılıklı işbirliği ve diyalogu başlatmak amacıyla işletmeci, sivil toplum yerel yönetim, kamu kuruluşu ve yöre halkından oluşan 10 kişilik bir grubu haziran ayında öğrenme ve deneyim paylaşım amaçlı Bulgaristan'a davet eden Svetlana Aladjem, davet edilen grubun PAN Park'a üye olan Bulgaristan'daki milli parkları ziyaret ederek milli park müdürlükleri, ekolojik turizm yapan turizm girişimcileri, yerel yöneticiler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya geleceklerini belirtti.

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş da, Küre Dağları Milli Parkı ve yakın çevresinin doğal ve kültürel yönden sahip olduğu zenginliği sürdürülebilir turizm faaliyetleriyle faydaya dönüştürmenin ve yöre insanının kazanç elde etmesinin önemli olduğunu söyledi. Bektaş, mevcut çalışmaların özellikle pansiyon, konak ve tesislerin turizm faaliyetlerinden kazanç elde etmeleri ve başarılı olmaları gerektiğini vurguladı. Küre Dağları Milli Parkı Kastamonu bölümünde Kastamonu Valiliği ve özel teşebbüs eliyle önemli çalışmaların yapıldığı ve bu çalışmaların önümüzdeki dönemde artarak devam edeceğini belirten Erdoğan Bektaş, Bulgaristan'dan gelen heyetin ziyaret sonrası ortaya koyacakları işbirliği imkanlarına destek vereceklerini belirtti.

Küre Dağları Ekoturizm Derneği ev sahipliğinde ve projenin Türkiye temsilcisi Dr. İsmail Menteş'in organizasyonunda gerçekleştirilen toplantıda Azdavay Kaymakamı Osman Doğramacı, Ulus Kaymakamı Ali Fuat Atik, Azdavay Belediye Başkanı O. Nuri Civelek, Pınarbaşı Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nden Nihan Yenilmez Arpa ve Neşe Ersöz, Ilgaz Dağı Milli Park Müdürü İrem Sağlam Fide başta olmak üzere çok sayıda katılımcı hazır bulundu. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bulgaristan İşbirliğiyle Turizm Canlandırılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement