Bulundukları Şehirlere Değer Katan Sanat Eserleri - Son Dakika
Güncel

Bulundukları Şehirlere Değer Katan Sanat Eserleri

Sanat tarihinin en değerli tablolarına, fotoğraflarına veya kopyalarına bakmak tabloyu görmek anlamına gelmiyor. Bulunduğu yere giderek kendi renkleri ve çizgileriyle bizzat aslını görmek gerekiyor.

28.11.2015 08:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Seyahat pusulanız Prontotourblog, özellikle sanatseverler tarafından mutlaka görülmesi gereken tabloları ve bulundukları şehirleri bir araya getirdi.

Venüs'ün doğuşu – Floransa

Rönesans sanatçılarından Sandro Boticelli'nin 1485 yılında tamamladığı bu şaheser, sanat şehri Floransa'daki Uffuzi müzesinde sergilenmektedir. Bir açık hava müzesi olan Floransa'ya gitmişken İtalyan ressamın en önemli eserlerinden biri olan Venüs'ün Doğuşu'nu görmeden dönmeyin. Aşkın ve güzelliğin koruyucusu olan Tanrıça Venüs deniz kıyısında bir kabuğun üzerinde çıplak olarak tasvir edilmiştir. Tuval üzerine yapılması bakımından Toskana'daki ilk örnektir. Ayrıca yapımında kullanılan kaymaktaşı tozu bu sanat eserini benzersiz kılan başka bir özelliğidir.

Belleğin Azmi – New York

20. yüzyılın en önemli ressamlarından biri olan Salvador Dali'nin bu çalışması New York Çağdaş Sanatlar Müzesi'nde görülebilir. İspanyol ressam, sürrealizmin en önemli temsilcilerinden biridir. Eriyen saatler olarak ta bilinen tablo da zamanın göreceliğini simgeleyen erimiş saatler, ressamın kendisini betimlediği canavar sureti, karıncalarla kaplı saatler bulunmaktadır. Tabloda bulunan her bir nesne sanat çevrelerince uzun uzun yorumlanmış, freudyen dönemin bir parçası olarak değerlendirilmiştir.

Mona Lisa – Paris

Mona Lisa, İtalyan ressam, tasarımcı, heykeltraş, mimar, mühendis Leonardo Da Vinci'nin bir şaheseri. 1503 ve 1506 yılları arasına tarihlenmektedir. Sanat çevrelerince dünyanın en ünlü ve en değerli resmi olduğu söylenen bu eser Paris'te bulunan dünyaca ünlü Louvre Müzesi'nde muhafaza edilir. Birçok filme, kitaba ve komplo teorilerine konu olan Mona Lisa tablosu akademisyenler, tarihçiler ve sanat araştırmacıların en çok ilgilendiği, üzerinde spekülasyon ürettiği tabloların başında gelir. Resmin en ufak detayları üzerinde uzun tartışmalar yapılagelmiştir. Mona Lisa gülümsemesi ise tablonun odak noktasını oluşturur.

Son Akşam Yemeği – Milano

Leonardo da Vinci'nin Son Akşam Yemeği tablosu (1495-1498) insanlığın ortak mirasının bir parçası ve dünyanın en seçkin resimlerinden biri. Sanatın ve modanın başkenti Milano'nun Santa Maria Della Grozia Manastırı'nda sergilenir. Tablo Hz. İsa'nın ölümünden önceki son akşam yemeği sırasında 12 havarisine içlerinden birinin kendisine ihanet edeceğini açıkladığı anı tasvir etmektedir. 12 havarinin bu haberi aldığı zaman yaşadıkları korku, öfke ve şok mükemmel bir şekilde betimlenmiştir.

Adem'in Yaratılışı – Vatikan

Adem'in yaradılışı Floransa doğumlu olan ressam ve heykeltıraş Michalengelo'ya ait olup dünyanın en bilinen görüntülerinden biridir. Vatikan'ın devlet binası ve Papa'nın resmi ikametgâhı olan Sistine Şapeli'nin tavanında resmedilmiştir. Dört yıllık bir çalışmanın eseri olan Adem'in yaradılışında Tanrı'nın Hz. Ademe hayat üflemesi ve yaradılış hikayesi betimlenir. Resmin odak noktası Tanrı'yla Hz. Adem'in parmaklarının dokunmak için birbirlerine uzanmasıdır.

İnci küpeli kız – Lahey

Hollandalı ressam Johannes Vermeer'in başyapıtı olarak kabul edilen İnci Küpeli Kız tablosu Kuzey'in Mona Lisa'sı olarak anılır. Vermeer'in 1665 tarihli bu şaheserinde oryantal bir başlık takan ve kulağında inci küpe bulunan bir kız resmedilmektedir. Bu kızın Vermeer'in öz kızı ya da hizmetçilerinden biri olduğu söylenmektedir. Hollanda'nın Lahey kentindeki Mauritshuis Müzesi'nde sergilenen ünlü tablo müze tadilatı sırasında ortamdan etkilenmemesi için dünya turuna çıkartılarak dünyanın dört bir tarafındaki sanatseverlerle buluşturulmuştur. İnci Küpeli kızın derin bakışlarına yakından bakarak bu tablo hakkında sahici bir yargı öne sürmek isteyen sanatseverler Rembrandt'tan Holebein'e kadar birçok ünlü ressamın eserlerinin sergilendiği Mauritshuis Müzesini mutlaka ziyaret etmeliler.

Çığlık – Oslo

Edvard Munc'un Çığlık tablosu(1895) sanat tarihinin en ünlü ve en tanınmış görüntüleri arasında. Resimde ellerini kafasına alarak çığlık atmakta olan bir adam bulunmaktadır. Modern insanın yaşadığı yalnızlık, yabancılaşma ve kaygısı betimlenir. Delilik ve dahilik arasında giden Munch'un hayatından otobiyografik özellikler barındırır. Oslo'da Munch Müzesi'nde sergilenmekte olan dışavurumculuğun sembollerinden biri olan ünlü tablonun karşısına geçerek uzun uzun incelediğinizde belki de çığlık seslerini duyabilirsiniz. Bizden söylemesi.

Yıldızlı Gece – New York

Hollandalı dahi Van Gogh, birçok kişi için empresyonist bir ressam birçok kişi için ise akıl sağlığı yerinde olmayan bir delidir. Yakın arkadaşı Paul Gauguin ile yaşadığı tartışma sonrası kendi kulağını kesmesi sanat tarihinin en popüler anekdotlarından biri olmuştur. Hayattayken sadece bir tablosu satılan Van Gogh'un eserlerinin değeri öldükten sonra anlaşılmıştır. Yıldızlı gece tablosunda, dönen bulutlarla dolu mavi bir gökyüzü, parlak bir hilal ve ışıl ışıl yıldızlar, bir köy ve izleyiciye yorumlamak için izin verilen aleve benzeyen bir çalılık resmedilmiştir. Birçok şiire, romana ve şarkıya konu olmuştur. Van Gogh'un Arles'te akıl hastanesinde kaldığı dönemlerde resmettiği bu tablo New York Sanat Müzesi'nde sergilenmektedir.

İki Frida – Meksiko

Özel ve politik hayatıyla büyük ilgi gören Meksikalı ressam Frida Kahlo'nun en dikkat çekici eseri olan İki Frida portresi Meksiko City'de modern sanatlar müzesinde ziyaretçilerini bekliyor. Ünlü sanatçı, Diego Rivera'dan ayrıldıktan sonra kendisini geleneksel giyimli ve modern giyimli, kırık kalpli Frida olarak iki şekilde resmettiği bu değerli tabloyu dünyaya armağan etmiştir. Resmin odak noktaları her iki Frida'nın da kesik kalpleri olmasına rağmen birleşik kaşlar oldukça ilgi gören kısımlardan biridir.

Sanat eserleri hakkında sahici bir yargı öne sürmenin yolu temsilleriyle yetinmeyip aslını görmekten geçiyor. Altı yüzden fazla seyahat içeriğiyle http://blog.prontotour.com/ seyahatseverlere ilginç tur bilgileri veriyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bulundukları Şehirlere Değer Katan Sanat Eserleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi
    01:29 Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde hırsızlık suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasıyla aranan M.S., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. M.S., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı
    01:28 İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen yağma ve kasten yaralama olayının şüphelisi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan şüpheli üzerinden bir adet pasaport, müştekiye ait kimlik ve 700 TL nakit para ele geçirildi.

  • Hatay'da 150 bin TL değerinde ikinci el malzeme çalan 2 şüpheli yakalandı
    01:27 Hatay'da 150 bin TL değerinde ikinci el malzeme çalan 2 şüpheli yakalandı

    Hatay Emniyet Müdürlüğü, Dörtyol ilçesinde bir iş yerinden çalınan 150 bin TL değerindeki ikinci el malzemelerin şüphelilerini yakaladı. Şüpheliler, adli işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

  • Hatay'da 23 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı
    01:27 Hatay'da 23 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde 23 yıl 9 ay 20 gün hapis cezasıyla aranan şahıs, Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanarak cezaevine gönderildi. H.E.D. isimli şahıs, hırsızlık suçundan aranıyordu ve gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.

  • İskenderun'da Ev ve Motosiklet Hırsızlığı Şüphelileri Yakalandı
    01:26 İskenderun'da Ev ve Motosiklet Hırsızlığı Şüphelileri Yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen evden hırsızlık ve motosiklet hırsızlığı olaylarının şüphelileri, emniyet güçleri tarafından yakalandı. İskenderun'da yaşanan 3 ayrı evden hırsızlık olayının şüphelisi A.S.Ç. tutuklanırken, bir motosiklet hırsızlığı olayının şüphelisi İ.T. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı
    01:23 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'de meydana gelen trafik kazasında, B.G. idaresindeki ticari taksi ile H.A'nın kullandığı ambulans çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık çalışanları P.D. ve Ü.A. yaralandı. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı.

  • Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu
    01:20 Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu

    Ankara'nın Etimesgut ilçesinde seyir halindeyken alevlere teslim olan araç kullanılamaz hale geldi. Etimesgut ilçesi Topçu mahallesinde seyir halinde olan bir araç yanmaya başladı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen araç kullanılamaz hale geldi. Olayda yaralanan olmadı.

  • MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300
    01:10 MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300

    MediaTek, yüzde 10 daha güçlü olduğu iddia edilen Dimensity 6300 işlemcisini duyurdu. İki adet 2.4 GHz hızında ARM Cortex-A76 ve altı adet 2.0 GHz hızında ARM Cortex-A55 çekirdeklerinden oluşan işlemci, 108 Megapiksel sensörü ve 16 Megapiksel çözünürlüğünde iki sensörü destekliyor. Ayrıca 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2 ve GPS bağlantıyı destekliyor.

  • Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti
    01:09 Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti

    DNA testiyle ünlü oyuncu Metin Akpınar'ın kızı olduğunu kanıtlayan Duygu Nebioğlu, şimdi de annesi Suphiye Orancı'ya ulaşabilmek için Müge Anlı'nın programına katıldı. Suphiye Hanım'ın çocuklarının biyolojik babasıyla ilgili iddialar da programda ele alındı. Ümit Besen ise bahsi geçen kadını tanımadığını ve olaylarla hiçbir ilişkisinin olmadığını belirtti.

  • Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı
    01:09 Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı

    Tesla, Cybertruck modellerinde yaşanan hızlandırıcı pedalın sıkışma sorunu nedeniyle tüm araçları geri çağırdı. Tasarım hatasının sebep olduğu sorun, şirket tarafından giderilecek ve üretimde değişiklik yapılacak.


Advertisement