''Buluşma'' 24 Nisan'da Açılıyor - Son Dakika
Güncel

''Buluşma'' 24 Nisan'da Açılıyor

\'\'Buluşma\'\' 24 Nisan\'da Açılıyor

Dilek AYDEMİR&Zeynep S. TORUN'un, son dönem çalışmalarından oluşan "BULUŞMA" başlıklı ortak resim sergisi açılıyor.

18.04.2012 10:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dilek AYDEMİR&Zeynep S. TORUN'un, son dönem çalışmalarından oluşan "BULUŞMA" başlıklı ortak Resim Sergisi, 24 Nisan - 12 Mayıs 2012 tarihleri arasında Teşvikiye Galeri Oda'da açılacak.

İzmir doğumlu Dilek AYDEMİR, İzmir Amerikan Kız Lisesi'nden sonra Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü'ne girdi. Adnan Çoker ve Neşet Günal Hocalar'ın öğrencisi olarak mezun olduğu Akademi'de, ayrıca Sabri Berkel ve Fethi Kayaalp yönetimindeki Gravür Atölyesinde iki yıllık sertifika çalışması yaptı. Uzun yıllardan sonra öğretmenlikten emekli olan sanatçımız, galerimizde sevenleriyle dördüncü kez buluşacak.

Ressamımız kendine has yorumuyla süregelen yağlı boya resimlerinin yanı sıra, son yıllarda yeniden üretmeye başladığı özgün baskılarını da bizlerle paylaşıyor. Baskı teknikleri üzerinde son yıllarda yoğunlaşmasıyla ortaya çıkan yapıtlar, daha çok linol ve ahşap oyma. Farklı uygulamalar deneyerek, adına yakışır 'özgün' sonuçlar elde eden sanatçımız, genel resimsel tavrına uygun 'anlatımcı' yaklaşımını bu çalışmalarında da sürdürüyor.

Zeynep S. TORUN, İDGSA Resim Bölümü'nde Adnan Çoker ve Cevat Dereli'nin öğrencisi olduktan sonra Neşet Günal Atölyesi'ni bitirmiş; resim, seramik ve eğitmenlik konularını hiç ara vermeden sürdürmüşse de artık emekli ve sadece sanatıyla meşgul. Onun resimleri eleştirmen Abdülkadir Günyaz'ın sözleriyle "Sanki bir rüyayı resmedercesine"; çalışmaların herhangi bir kısmı neredeyse "gerçekçi" iken, bir diğer kısmı hayal/rüya olarak bize ulaşabiliyor. Aynı tualde karşımıza çıkan farklılıklar senfonisine, perspektif olgusunu da eklemek olası. Bu özel yapılanmayı Zeynep'in eşi, Y. Mimar-Müzisyen Mutlu Torun, sanatçımızı yakından tanımanın rahatlığıyla kolayca yorumlamış: "Bir yerde perspektifi hissediyorsunuz, hemen yanında ölçekler değişiyor. Ana figürün/figürlerin arkasında bir duvar, peyzaj, tepe, bulut bekliyorsunuz, fonda gene figürler! Hatta bazen sizi fondaki(ler) daha çok çekiyor. Ayrıca da onun resminde, yağlıboyanın hemen hemen kalınlığı yoktur."

Yaklaşık 35 çalışmanın izlenebileceği sergi, Pazar ve Pazartesi günleri hariç 12:00-19:00 arasında açıktır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel ''Buluşma'' 24 Nisan'da Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası Antalya'da Başlıyor
    11:09 Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası Antalya'da Başlıyor

    Türkiye Cimnastik Federasyonu tarafından düzenlenen Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası yarın Antalya'da başlıyor. İbrahim Çolak Cimnastik Salonu'nda gerçekleştirilecek organizasyona 27 ülkeden 108 sporcu katılacak. Türkiye'yi erkeklerde 9, kadınlarda ise 5 sporcu temsil edecek.

  • Tekirdağ'da Jandarma Uyuşturucu ve Ruhsatsız Tabanca Operasyonları Yaptı
    11:08 Tekirdağ'da Jandarma Uyuşturucu ve Ruhsatsız Tabanca Operasyonları Yaptı

    Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde Jandarma ekipleri, uyuşturucu madde ve ruhsatsız tabanca bulunduran şüphelilere yönelik operasyonlar düzenledi. Muratlı'nın Yeşilsırt Mahallesi'nde bir kişinin üzerinde uyuşturucu madde ve sentetik haplar ele geçirilirken, Aşağısevindikli Mahallesi'nde ise bir şahsın üzerinde ruhsatsız tabanca bulundu. Şüpheliler hakkında adli işlem başlatıldı.

  • Balıkesir'de dolandırıcılar koyun satışıyla vatandaşları dolandırdı
    11:06 Balıkesir'de dolandırıcılar koyun satışıyla vatandaşları dolandırdı

    Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde ileri tarihli EFT işlemi yaparak vatandaşlardan koyun satın alan dolandırıcılar, satın alma işlemi bitince EFT'yi iptal ederek kayıplara karıştı. Jandarma ekipleri, dolandırıcıları yakaladı.

  • 2023 Yılında Emekli Olanların Çoğunluğu SSK'lılar
    11:06 2023 Yılında Emekli Olanların Çoğunluğu SSK'lılar

    Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, EYT düzenlemesinden en çok SSK'lı çalışanların yararlandığını belirterek, 2023 yılında emekli olan 2 milyon yüz 193 bin kişinin yaklaşık 1 milyon 925 bin SSK'lı olduğunu ifade etti. Karakaş ayrıca, 2025 ocak ayına kadar 1 milyondan fazla EYT'linin daha emekli olabileceğine dikkat çekti.

  • Erzincan'da 285 Adet Sentetik Hap Ele Geçirildi, 1 Kişi Tutuklandı
    11:06 Erzincan'da 285 Adet Sentetik Hap Ele Geçirildi, 1 Kişi Tutuklandı

    Erzincan'da yapılan çalışmalarda, K.E. ve M.D. isimli şüpheli şahısların araç ve ikametlerinde yapılan aramada toplam 285 adet sentetik ecza maddesi ele geçirildi. M.D. isimli şüpheli şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edilirken, K.E. hakkında işlemler devam etmektedir.

  • Avrupa'nın en büyük NATO üssü neden Romanya'da kurulacak?
    11:05 Avrupa'nın en büyük NATO üssü neden Romanya'da kurulacak?

    Romanya'da 2040 yılına kadar Avrupa'nın en büyük NATO üssünün kurulması planlanıyor. Romanya Hava Kuvvetleri 57. Üssü-Mihail Kogalniceanu genişletilecek ve yaklaşık 2,5 milyar avro harcanacak. Bu üste 10 bine kadar NATO askeri ve aileleri aynı anda kalabilecek. ABD, Romanya'yı NATO şemsiyesi altında merkez olarak kullanıyor ve üssün Karadeniz sahası ile Rusya ve Türkiye gibi ülkeleri izlemek için kullanıldığı düşünülüyor.

  • Türk Savunma Sanayisi Alt Yüklenicileri Kritik Görevler Üstleniyor
    11:03 Türk Savunma Sanayisi Alt Yüklenicileri Kritik Görevler Üstleniyor

    Türk savunma sanayisinin alt yüklenicileri, sahip oldukları teknolojik yetkinlikleriyle milli muharip uçak KAAN'dan milli fırkateyn TCG İstanbul'a Türkiye'nin kritik platformlarında önemli görevler üstleniyor.


Advertisement