Bumep ve Benmep'te Sertifika Heyecanı - Son Dakika
Güncel

Bumep ve Benmep'te Sertifika Heyecanı

Bumep ve Benmep\'te Sertifika Heyecanı

Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa’nın farklı mahallelerinde tam donanımlı otobüslerle özellikle ev hanımlarına yönelik olarak düzenlenen ücretsiz Mobil Eğitim Projesi (BUMEP) ile 2 bin 338 kursiyere, Engelsiz Mobil Eğitim Projesi (BENMEP) kapsamında ise 338 kursiyere belgeleri törenle verildi.

05.11.2018 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa'nın farklı mahallelerinde tam donanımlı otobüslerle özellikle ev hanımlarına yönelik olarak düzenlenen ücretsiz Mobil Eğitim Projesi (BUMEP) ile 2 bin 338 kursiyere, Engelsiz Mobil Eğitim Projesi (BENMEP) kapsamında ise 338 kursiyere belgeleri törenle verildi.

Özellikle ev hanımlarının bilgiye daha rahat ulaşmaları ve çocuklarının eğitimine katkı sağlayabilmeleri hedefiyle gerçekleştirilen BUMEP eğitimlerinden faydalanan 2 bin 338 kursiyer ile Türkiye'de ilk kez engelli vatandaşlara yönelik olarak gerçekleştirilen BENMEP eğitimlerine katılan 338 kursiyer, törenle sertifikalarına kavuştu. Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Şube Müdürlüğü koordinasyonunda sürdürülen Bursa Mobil Eğitim Projesi'nin (BUMEP-BENMEP) 2017-2018 eğitim dönemi sertifika dağıtım töreni Merinos AKKM Osmangazi Salonu'nda yapıldı. Program, BUMEP ve BENMEP projesinin tanıtım filminin gösterimiyle başladı. Törende BUMEP çerçevesinde 10 kişi, BENMEP kapsamında da 6 kişi, temsili olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın elinden belge aldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı konuşmada, Bursa Mobil Eğitim Projesi'nin 536 farklı mahalle ve eğitim noktası ile il genelinde 59 eğitim dönemini geride bıraktığını söyledi. Bu yıl da 12 eğitim aracı ile Bursa merkez ve kırsal ilçelerde faaliyetlere devam edildiğini belirten Başkan Aktaş, "Bursa Mobil Eğitim Projesi başladığından bu yana merkez ilçeler ile Mustafakemalpaşa, İznik, Orhangazi, Karacabey ve Yenişehir'de eğitimler verdik. Proje kapsamında önümüzdeki dönemlerde Keles, Büyükorhan, Harmancık ve Orhaneli'ye de hizmetin götürülmesini planlıyoruz" dedi.

Bursa Mobil Eğitim Projesi'nin bir eğitim yılı içerisinde 9 farklı dönemi kapsadığını ve her 3 dönem sonunda eğitimi başarıyla tamamlayanlara düzenlenen törenle belgelerini teslim ettiklerini söyleyen Başkan Aktaş, Aralık 2017-Nisan 2018 dönemleri arasında eğitimlere devam ederek sertifika almaya hak kazanan 2 bin 338 kursiyeri tebrik etti.

Eğitim yolculuğuna 2013 yılında başlayan BENMEP projesiyle de Bursa genelinde 16 bin 37 vatandaşa ulaşıldığını hatırlatan Başkan Aktaş, 2013-2018 yılları arasında 13 farklı ilçe 82 farklı eğitim noktasında toplam 2 bin 757 engelli vatandaşın mezun edildiğini kaydetti. 2017-2018 döneminin 3 eğitim noktasında devam ettiğini anlatan Başkan Aktaş, "Bursa Engelsiz Mobil Eğitim Projesi'yle bugüne kadar Osmangazi, Yıldırım, Orhangazi, Gemlik, Mudanya, Kestel, Gürsu, Nilüfer, Mustafakemalpaşa, İnegöl, Karacabey, Yenişehir ve İznik ilçelerinde eğitimler verildi. Bu faaliyetlerde temel bilgisayar eğitimi dışında bilgisayarlı muhasebe alanında eta, logo, mikro programları ve grafik tasarım programları anlatıldı. Projemizin eğitim vermeyi planladığı ilçeler arasında Keles, Orhaneli, Büyükorhan ve Harmancık da bulunuyor. Bugün eğitimlerini tamamlayan 338 kursiyerimize belgelerini takdim ediyoruz. Her birinizi tebrik ediyorum" diye konuştu.

Ayrıca kursiyerler arasında yapılan çekilişle talihli kursiyerlere akıllı telefon, tablet ve laptop gibi hediyeler verildi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bumep ve Benmep'te Sertifika Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kazdağları bahar ile birlikte yeşilin binbir tonuna büründü
    09:44 Kazdağları bahar ile birlikte yeşilin binbir tonuna büründü

    Kazdağları bahar aylarının gelmesiyle birlikte yeşilin binbir tonuna büründü. Mest eden manzara dron ile görüntülendi. Kazdağları'nın doğası bahar aylarının gelmesiyle canlandı. Meşe, kayın ve çınar ormanlarının bulunduğu bölgelerde ağaçların uyanmasıyla birlikte yeşilin binbir tonu görülmeye değer bir manzara oluşturdu. Flora ve faunası ile dikkatleri çeken ve milli parkı da içinde barındıran Kazdağları binlerce tür endemik bitkiye de ev sahipliği yapıyor. Kazdağları'ndaki yeşilin binbir tonu dron ile görüntülendi.

  • Tokat Belediye Başkanı Sulusaray'da deprem sonrası çalışmalara katıldı
    09:44 Tokat Belediye Başkanı Sulusaray'da deprem sonrası çalışmalara katıldı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremin ardından devletin tüm kurumlarıyla birlikte çalışmalara katıldıklarını belirtti. Depremde 171 ev zarar gördü, 2 minare hasar gördü ancak can kaybı ve yaralanma olmadı. Belediye olarak ilçeye aşevi ve personel desteği verdikleri ve vatandaşlara çorba ikramında bulundukları açıklandı. Durum tespit çalışmaları devam ediyor ve devletin tüm kurumları bölgede destek veriyor.

  • Vali Ekici, Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut'u ziyaret etti
    09:44 Vali Ekici, Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut'u ziyaret etti

    Vali Birol Ekici, Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut'u ve ekibini ziyaret etti. Ekici, çalışmalar hakkında bilgi aldı ve başarılar diledi. Bulut ise ziyaretten memnuniyetini dile getirerek, kentin hak ettiği hizmetleri sağlamak için çalıştıklarını belirtti ve destek olan herkese teşekkür etti.

  • Mersin Büyükşehir Belediyesi Yaz Sezonuna Hazırlanıyor
    09:44 Mersin Büyükşehir Belediyesi Yaz Sezonuna Hazırlanıyor

    Mersin Büyükşehir Belediyesi, yaz sezonuna hazır hale getirmek için toplu taşıma kooperatifleri ile bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, vatandaş odaklı hizmet anlayışını ön planda tutma hedefleri ele alındı.

  • Kırşehir Belediyesi Çocuk Meclisi Toplanıyor
    09:44 Kırşehir Belediyesi Çocuk Meclisi Toplanıyor

    Kırşehir Belediyesi Çocuk Meclisi, 20 Nisan 2024 Cumartesi günü saat 14.00'te Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi'nde toplanacak.

  • Edirne Valisi: Kentte restore edilmeyen tarihi yapı kalmayacak
    09:43 Edirne Valisi: Kentte restore edilmeyen tarihi yapı kalmayacak

    Edirne Valisi Yunus Sezer, restorasyon çalışmaları devam eden tarihi yapıları inceleyerek, kentte restore edilmeyen tarihi yapının kalmayacağını belirtti. Sezer, Muradiye Camisi bahçesindeki Mevlevihane'nin ihyası çalışmalarını da inceledi. Ayrıca, Kaleiçi semtindeki tarihi konakların restorasyonuna da devam ettiklerini vurguladı.

  • Bursa'da Bir Kadın, Dükkanın Önündeki Köpeği Çaldı
    09:42 Bursa'da Bir Kadın, Dükkanın Önündeki Köpeği Çaldı

    Bursa'da bir kadın, hava alsın diye dükkanın önüne bağlanan köpeği önce sevdi sonra çaldı. Güvenlik kamerasına yansıyan o anlar, Şaban Alper'in köpeğinin çalınmasına şahit oldu. Alper, polis ekiplerine haber vererek köpeğini bulmak için çalışma başlattı.

  • Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesinde incelemelerde bulundu
    09:42 Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesinde incelemelerde bulundu

    Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesinde yapılan hizmet ve projeler hakkında bilgi almak ve vatandaşlarla bir araya gelmek için incelemelerde bulundu. Vali Aydoğdu, Tercan Kaymakamlığı ziyaretinin ardından esnaf ile hasbihal etti.

  • Kuşadası'nda Bisiklet Yolu Projesi Büyük İlgi Görüyor
    09:41 Kuşadası'nda Bisiklet Yolu Projesi Büyük İlgi Görüyor

    Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin Kuşadası'nda hayata geçirdiği sahil projesi, yerel halk ve bisiklet tutkunları tarafından büyük ilgi görüyor. Bisiklet sürücüleri, Kuşadası'nın sahil bandı boyunca yolun uzatılmasını ve sahil siteleri ile birleştirilerek Milli Park'a kadar gidebilmeyi istiyor. Proje, hem şehiriçi ulaşımı kolaylaştırıyor hem de çevreye duyarlı bir seçenek sunuyor.


Advertisement