BUNİMO Dereceye Girenler Ödüllerini Aldı - Son Dakika
Güncel

BUNİMO Dereceye Girenler Ödüllerini Aldı

BUNİMO Dereceye Girenler Ödüllerini Aldı

Ödüller Bursa Valisi Sayın Şahabettin Harput'un katılımıyla gerçekleşen ödül töreninde sahiplerini buldu.

17.04.2012 09:41  Güncelleme: 09:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Nilüfer İlköğretim Okulları Matematik Olimpiyatları'nda (BUNİMO) Dereceye Girenler Ödüllerini Aldı.

Nilüfer Eğitim Kurumları tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve yıl 6. sı yapılan BUNİMO (Bursa Nilüfer İlköğretim Matematik Olimpiyatları) ödülleri Bursa Valisi Sayın Şahabettin Harput'un katılımıyla gerçekleşen ödül töreninde sahiplerini buldu. Bursa'daki 256 farklı okuldan 5760 öğrenci katılımıyla Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen sınav 14 Ocak 2012 Cumartesi 1. Aşama ve 17 Mart 2012 Cumartesi II. Aşama Sınavı ile gerçekleştirilerek 2. Aşama sınavına her sınıf seviyesinden I. Aşama'da ilk 100'e giren öğrenciler alınmıştır. 2. Aşama sınav sonuçlarına göre her sınıftan ilk 6o'a giren öğrenciler Ödül töreninde madalyalarını ve başarı sertifikalarını aldılar.

Nilüfer Fen ve Anadolu Lisesi'nde gerçekleşen törende konuşan Nilüfer Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ali Dilitatlı, "6. Bursa Nilüfer Matematik olimpiyatının ödül törenine bulunmaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirterek, "Biz bu yarışma ile öğrencilerimize matematik sevinci kazandırmak bilgi ve becerilerin taçlandırmak ve onlara emek veren öğretmenlerimizi onurlandırmak için düz enlediğimiz bu olimpiyatlar 6 yıldan bu yana devam ediyor. Her geçen yıl katılımcı sayısı okul ve öğrenci sayısı il bu olimpiyatlar güçlenerek deva ediyor. 1982 yılında eğitim öğretime başlayan Bursa Nilüfer okulları kuruluşundan bu yana Bursa eğitimine katkı sunuyor. Bu kapsamda sosyal sorumluluk kapsamında da bir dizi etkinlikler düzenliyoruz. Bilim alanında da BUNİMO olimpiyatlarını da düzenledik. Bu yarışmaya bizim öğrencilerimiz katılmıyor. Çünkü sosyal sorumluk proöesi olarak bu faaliteyi düzenliyoruz." dedi. İki aşamalı yapılan olimpiyatların ilkine 5800 civarında öğrenci katıldı ikinci aşamada da 300 öğrenci katıldı. Bu günde bunlardan 180 tanesi madalya ile ödüllendirildi."

Ardından TÜBİTAK Bilim Olimpiyatlarında Nilüfer eğitim Kurumları öğrencilerinden Türkiye dereceleri alan öğrencilere İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar tarafından ödülleri verildi.

Ödülleri verdikten sonra bir değerlendirme yapan Atilla Gülsar, "Türkiye'nin matematikte çok başarılı olmadığını belirterek, "İşte bu tür faaliyetlerle matematiği sevdirmek ve çocuklara matematik bilinci vermeye çalışmaktayız. Ayrıca yarışmaya katılan 6 bin öğrencinin hepsini bizim gözümüzde gösterdikleri cesaretten dolayı hepsi başarılı olmuştur. Ayrıca ben bu programı düzenleyen Nilüfer Eğitim kurumlarını da kutluyorum." dedi.

Birinci olan okul müdürlerine ödüllerin veren Vali Şahabettin Harput ise, marifetin iltifata tabi olduğunu belirterek, "Elbette her başarı ödüllendirilmeli ki başarının da kıymeti bilinmiş olsun. Matematik olimpiyatları da Bursa İl MİLLİ Eğitim Müdürlüğü'nün de destekleri ile Nilüfer Kurumları tarafından düzenlenmekte. Ben bu programı çok önemsiyor, düzenleyenleri de kutluyorum." dedi.

Türkiye'nin son yıllarda eğitim alanında yaşadığı büyük ilerlemeye rağmen henüz hedeflenen yerde olmadığına dikkat çeken Harput, "Bunun yolu bilimden ve ilimden geçer. Bilim ise ülkeleri güçlendirir. Güçlü olanlar yön verir, başkaları ise buna uyar. Kuralı güçlü koyar güçsüz olanlarda ona uyar. Özellikle matematik insanın hayat basamaklarında süratle yol almasında büyük önem taşıyor. Yıllarca çocuklarımız matematiği biraz sevemediler ve sönük kaldılar. Bu tür programlar bu çocuklarımıza matematiği sevdirecektir." şeklinde konuştu.

Ailelerin de çocuklarının iyi yetişerek Türk bayrağını dünyanın her tarafından dalgalandırmasını istediklerini anlatan Vali Harput, "Güzel yetişmiş çocuklar ise dünyada Türk bayrağını dalgalandırmakta. İşte Nilüfer okulları da bu kurumlarımızdan biri tanesi. Yetiştirdiği çocukların ülke içinde ve dışındaki başarılarını hep gururla takip ettik.

Ben Nilüfer Eğitim Kurumlarımızı her alanda, nerede, hangi dalda, hangi ülkede, hangi sahada başarılı oldularsa ben bütün başarılı çocuklarımızı ve öğretmenleri ile ailelerini kutluyorum." şeklinde sözlerini tamamladı.

Ardından ödül törenine deva edildi. İlköğretim okullarında 5,6 ve 7.'inci sınıflarda dereceye girenlere madalyaları verildi. Birincilere netbook verildi. İkincilere yarım altın, üçüncülere ise çeyrek atın verildi.

6. BUNİMO 2012 'de dereceler ve ödülleri şöyle gerçekleşti.

Yarışmada dereceye girenler ise şöyle sıralandı:

5. sınıflardan Hürriyet İlköğretim Okulundan Özgür Abi, birinci olurken, 6. sınıflarda Süleyman Cura İlköğretim Okulundan Mehmet Utku Düzen ve 7.sınıflarda ise Yunus Emre İlköğretim Okulundan Muhammed Enes Güneş birinci olarak altın madalya ve netbook almaya hak kazandılar.

Yarışmanın ikincileri ise şöyle sıralandı: 5 sınıflarda Peyami Safa İlköğretim Okulundan Kerem Sezen, 6 sınıflardan Özel Tan ilköğretim Okulundan Enis Yılmaz ve 7. sınıflardan ise Şehit Piyade Er Rahim Keskin İlköğretim okulundan Ali Üçer, yarım altın almaya hak kazandı.

Ayrıca yarışmada 5. sınıflarda üçüncü olup altın almaya hak kazanan ise şöyle sıralandı:

5. sınıflarda İbrahim Uyar İlköğretim Okulundan Taner Avcı ,

6 sınıflarda İshakpaşa İlköğretim Okulundan İkbal Sena Nur Demir

7. sınıflardan ise Istaş Kentaş İlköğretim Okulundan İbrahim Özdemir

6. BUNİMO 2012 dereceye giren okullar ise

Birinci Prof. Dr. Selçuk Yahşi İlköğretim Okulu

İkinci Yunus Emre İlköğretim Okulu

Üçüncü ise Kocatepe İlköğretim Okulu oldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel BUNİMO Dereceye Girenler Ödüllerini Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement