Bunlar Yatırım Düşmanıdır" - Son Dakika
Güncel

Bunlar Yatırım Düşmanıdır"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Burada istismar siyaseti, kimlik siyaseti yürütenler hakkında şunu çok iyi bilmeleri gerekiyor.

17.03.2019 20:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Burada istismar siyaseti, kimlik siyaseti yürütenler hakkında şunu çok iyi bilmeleri gerekiyor. Bunlar yatırım düşmanıdır, bunlar hizmet düşmanıdır." dedi.

Bakan Varank, Türkiye Petrolleri Kristal Park Tesislerinde düzenlenen"Milli Ekonomi Güçlü Sanayi Buluşması" programında yaptığı konuşmada, sanayicilerin ekonominin üretken gücü olduklarını söyledi.

Yatırım yapıldıkça, istihdam oluşturuldukça ekonomide çarkların döndüğünü vurgulayan Varank, "Hükümet olarak her zaman yanınızdayız.

İş ve AŞ söz konusu olduğunda devletimiz tüm imkanlarını seferber ediyor.

Etmeye de devam edecek." ifadesini kullandı.

"Nisan sonuna kadar sağlayacağınız her ilave istihdam için, 3 ay boyunca prim ve vergilerin yanı sıra ücreti de yani maaşı da devlet olarak biz karşılayacağız." diyen Varank, şöyle konuştu:

"Eğer şartlar devam ederse izleyen 9 ayda da prim ve vergileri ödemeye devam edeceğiz.

Aralık 2020'ye kadar, her yeni istihdamın SGK prim ve vergilerini 12 ay boyunca biz ödeyeceğiz.

Asgari ücret, 5 puanlık prim indirimi ve bölgesel istihdam teşviklerimiz de aynen sürecek.

Gelin bu imkanları kullanıp daha çok kişiye iş kapıları açın. Üretim olmadan, büyüme olmaz.

Sanayi üretim alanlarıyla ilgili yeni düzenlemelerimizi hızla hayata geçiriyoruz

OSB'lerde bedelsiz arsa tahsisinin kapsamını genişlettik, arsa tahsis süreçlerini hızlandırdık."

Varank, sanayi sitelerinin dönüşümü ve yapı kooperatiflerinin kredi kullanımına ilişkin mevzuatı yenilediklerini anımsatarak, planlı sanayi alanlarına taşınmak isteyen işletmelerin taşınma masraflarının da kredilendirileceğini aktardı.

Destekleyecekleri sanayi sitelerinde dükkan kapalı alan sınırını kaldırdıklarını, bu sayede daha büyük ölçekli işletmelerin yer alabileceği sanayi siteleri kurulmasının önünü açtıklarını dile getiren Varank, "Bakanlığımızın sera yatırımı teşviklerini arttırdık.

KOSGEB açık olan 10 farklı destek programıyla başvurularınızı bekliyor.

Saydığım tüm bu imkanları en iyi şekilde değerlendirip, üretiminizi artırabilirsiniz." dedi.

"16 milyar lira yatırım yaptık"

Bakan Varank, Batman'ın 17 yılda milli gelirininin 14 kat artırdığını vurgulayarak şöyle devam etti:

"Bu 17 sene boyunca ilimize 16 milyar lira yatırım yaptık. Enerjiden ulaştırmaya, sağlıktan şehirciliğe pek çok alanda güçlü bir altyapı kurduk. Özel sektörü de ilimize çekmeye ve üretim yapmaya teşvik ettik.

Bunun için 2,3 milyar liralık yatırım teşviki verdik, 49 binin üzerinde vatandaşımıza iş imkanı sağladık.

İlimizdeki KOBİ'leri de ihmal etmedik. Verdiğimiz 30 milyon lira Batman'a yeni iş imkanları olarak döndü.

Batman genelinde OSB ve sanayi sitelerine toplamda 95 milyon lira Bakanlık kredisi kullandırdık.

Üretim altyapısına yaptığımız bu yatırımlar, sanayicimizin ve esnafımızın üretim kapasitesini artırdı, Batman sanayisine can verdi."

"Bahçeleri tarımsal üretime kazandırdık"

Batman Üniversitesi Teknokent'i kurduklarına işaret eden Bakan Varank, "Meyveciliğin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında ilimize 272 bahçe kazandırdık.

Burada çukurları açtık, fidanları ektik, sulama sistemini kurduk ve çitleri de yaparak bahçeleri sahiplerine teslim ettik.

Fıstık, ceviz ve üzüm verdiğimiz bu desteklerle hem Batman merkezde hem de kırsal alanlarda bu bahçeleri tarımsal üretime kazandırdık." ifadelerini kullandı.

Yeni dönem için hayırlı müjdelerinin olduğunu aktaran Varank, şunları kaydetti:

"Batman OSB'yi genişletiyoruz.

61 hektarlık alanın altyapı projeleri ve keşiflerini onayladık, bu sene inşallah ihaleye çıkıyoruz.

Batman OSB'deki yolların düzenlenmesi ve enerji altyapısının iyileştirilmesi için 2 milyon lira destekte bulunacağız. 3. Küçük Sanayi Sitesi'nin altyapı ve çevre düzenlemesi için 1,4 milyon lira kaynak aktaracağız."

Projeyle gençlerin mesleki ve kişisel becerilerini geliştirmek amacında olduklarını belirten Varank, "Batman'ın simgesi olan Alo Tevşo Çarşısı'nı, tarihi ve mimari dokusunu aynen koruyarak rehabilite ve modernize edeceğiz." şeklinde konuştu.

"Engelleme çabalarına rağmen kazandırdık"

Üçyol Ekolojik Köy projesinin kısa sürede Batman turizminin hizmetine sunulmuş olacağını belirten Varank, Mor Kuryakos Manastırı'nın restore edileceğini aktardı.

Batman'a yatırım gelmesini engellemeye çalışanlar olduğuna dikkati çeken Varank, şöyle devam etti:

"Tüm eserleri buradaki yerel yönetime rağmen, onların engelleme çabalarına rağmen kazandırdık.

Biz Batman'a hizmet etmeye çalışırken onlar karşımıza dikildiler, hizmetlerin gecikmesini, yapılan yatırımların yarım kalmasını istediler.

Batman'a yatırım yapılırsa, yıllarca geri bırakılmış bu bölgeler ayağa kalkarsa, kendi istismar alanlarını kaybedeceklerini çok iyi bildiklerinden işte bu tavrı takındılar.

Batmanlı kardeşlerimin, burada istismar siyaseti, kimlik siyaseti yürütenler hakkında şunu çok iyi bilmeleri gerekiyor.

Bunlar yatırım düşmanıdır, bunlar hizmet düşmanıdır.

Bunlar Batman'ın hayrına bir iş yapmadıkları gibi, yapılanı da engellemekle marufturlar."

Görevlendirme yapılan belediyenin gerçekleştirdiği hizmetlere dikkati çeken Varank, "Batman'ın artık şu 2 senedeki gelişimi gördükten sonra, huzuru tattıktan sonra kazanımlarından vazgeçmeyeceğine inanıyorum." dedi.

Programa, Batman Valisi Hulusi Şahin de katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bunlar Yatırım Düşmanıdır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.

  • İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı
    01:59 İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ve Çeşme ilçeleri açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen ise yakalandı. Karaburun açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen can salında bulunan 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen kurtarıldı. Çeşme ilçesinde ise Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından tespit edilen lastik bottaki 2 düzensiz göçmen ekiplerce yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi
    01:53 THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi

    Türk Hava Yolları (THY) Cenevre Müdürlüğü, iftar programı düzenledi. Programa, Türkiye'nin BM Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Güven Begeç, BM Cenevre Ofisi Medeniyetler İttifakı Özel Temsilcisi Büyükelçi Hakan Kıvanç ve diğer davetliler katıldı. Başkonsolos İpek Zeytinoğlu Özkan, Türkiye'nin deprem bölgelerine yapılan yardımları hatırlatarak, asrın felaketinin üstesinden geleceklerini belirtti. İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'ye yapılan yardımlar da konuşuldu.

  • Ankara'da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada
    01:46 Ankara'da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada

    Ankara'nın Pursaklar ilçesinde tali yoldan caddeye çıkan çimento tankeri kontrolden çıktı. Devrilerek yokuş aşağı kayan tankerin görüntüsü anbean kameraya yansıdı. Kaza neticesinde şans eseri ölen veya yaralanan olmadı.

  • Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü
    01:42 Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü

    Avcılar'da yaşanan olayda, Vehbi Yıldız adlı şahıs, 3 çocuğunun annesi olan eşi Serap Yıldız'ı bilinmeyen bir nedenle silahla vurarak öldürdü. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Vehbi Yıldız'ın eylemi sonrası olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi ancak Serap Yıldız'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Olayın ardından yapılan incelemelerin ardından Serap Yıldız'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

  • Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti
    01:33 Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti. Babacan, partililer tarafından karşılandı ve partisinin Karlıova Belediye Başkan adayı İlyas Bingöl'e destek istedi. Babacan, Türkiye'deki sorunlarla ilgili hazırladıkları ansiklopediyi ve DEVA belediyeciliği ahlaki kural bildirgesini anlattı.


Advertisement