Bunu da gördük! Çin'de dondurmalardan alınan numunelerde koronavirüs tespit edildi - Son Dakika
Dünya

Bunu da gördük! Çin'de dondurmalardan alınan numunelerde koronavirüs tespit edildi

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ile ilgili korkutan bir gelişme yaşandı. Çin'de, Tianjin Daqiaodao Food Co. tarafından üretilen dondurmalardan alınan üç numunede Kovid-19 tespit edildi. Yetkililer olayın nasıl gerçekleştiğini tespit etmek için çalışma başlatırken, virüsün dondurulmuş gıdalardan bulaştığı iddiası gündeme geldi.

16.01.2021 21:28  Güncelleme: 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çin'in Tianjin kentinde dondurmalardan alınan üç numunede yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edildiği bildirildi. Tianjin Daqiaodao Food Co. tarafından üretilen dondurmalardan alınan örnekler, salı ve çarşamba günleri kontrol için belediyenin hastalık kontrol merkezine gönderilmişti.

DONDURMA ÖRNEKLERİNDE KOVİD-19 TESPİT EDİLDİ

Yapılan incelemeler sonucu dondurma örneklerinde Kovid-19 tespit edildi. Tüm ürünlere el konurken, şirketin bin 662 çalışanı karantina altına alınarak nükleik asit testine tabi tutuldu. Ayrıca, dondurmalardan bin 812'sinin diğer şehirlere dağıtıldığı belirtildi. Yetkililer, virüsün nasıl bulaştığını tespit etmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Bunu da gördük! Çin'de dondurmalardan alınan numunelerde koronavirüs tespit edildi

VİRÜS DONDURULMUŞ GIDALARLA MI YAYILIYOR?

Çin'de yaşanan bu gelişme dondurulmuş gıdalar yoluyla virüsün yayılımı konusunda endişeleri de yeniden gündeme getirdi. Geçtiğimiz ay Çin Ulaştırma Bakanlığı donmuş gıda zincirinin virüsün yayılımında etkili olabileceğini belirtmişti.

RUSYA'DAN İTHAL EDİLEN KALAMARLARDA DA VİRÜS TESPİT EDİLMİŞTİ

Öte yandan Çinli sağlık yetkilileri, Rusya'dan ithal edilen dondurulmuş kalamarlarda yeni tip koronavirüse (Kovid-19) rastlandığını açıklamıştı.

Bunu da gördük! Çin\'de dondurmalardan alınan numunelerde koronavirüs tespit edildi

Son Dakika Dünya Bunu da gördük! Çin'de dondurmalardan alınan numunelerde koronavirüs tespit edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • kanı bozuklar: kendi ürettikleri mikropla dünyayı korku ve paniğe sürüklüyorlar. Türkiye başta olmak üzere tüm dünya tazminat davası açmalı 5 0 Yanıtla
  • dı İMAM: ÇİN OUT...TR İN..NOKTA BİTTİ 1 0 Yanıtla
  • Bodrum'da 33 düzensiz göçmen kurtarıldı, 67 göçmen yakalandı
    11:16 Bodrum'da 33 düzensiz göçmen kurtarıldı, 67 göçmen yakalandı

    Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Botu tarafından yapılan operasyonlarda 33 düzensiz göçmen kurtarıldı, 67 göçmen ise yakalandı. Ayrıca, olaylarda 2 göçmen kaçakçısı şüphelisi de gözaltına alındı.

  • ICRC Başkanı: Gazze'deki durum tarif edilemeyecek kadar kötü
    11:08 ICRC Başkanı: Gazze'deki durum tarif edilemeyecek kadar kötü

    Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) Başkanı Mirjana Spoljaric Egger, Gazze'deki durumun tarif edilemeyecek kadar kötü olduğunu belirterek, İsrail'in işgalci devlet olarak Gazze'deki nüfusa hizmet sağlama, bunu yapmaması halinde ise insani yardımların girişine izin verme yükümlülüğü bulunduğunu söyledi. Egger, Gazze'deki insani durumun kötüleştiğini ve özellikle çocukların en çok etkilendiğini ifade etti. ICRC'nin Gazze'de aktif olarak çalıştığını ancak daha fazla insani yardım sağlanması gerektiğini vurgulayan Egger, İsrail'in Gazze'deki Filistin halkına karşı insani hizmet sağlama veya insani yardıma izin verme yükümlülüğü taşıdığını belirtti.

  • Kuzey Gazze'de Kıtlık Alarmı: Nüfusun %100'ü Açlıkla Karşı Karşıya
    11:07 Kuzey Gazze'de Kıtlık Alarmı: Nüfusun %100'ü Açlıkla Karşı Karşıya

    Birleşmiş Milletler'in desteklediği rapor, Gazze'de kıtlığın yaklaştığını ve nüfusun tamamının felaket boyutunda açlıkla karşı karşıya olduğunu belirtti. Gazze'deki 2.2 milyon kişi yeterli gıda bulamazken, kuzeydeki kıtlığın Mart-Mayıs 2024 döneminde başlaması bekleniyor. İsrail, 'açlığı savaş aracı olarak kullanmakla' suçlandı. Rapor, İsrail'in Gazze'yi geniş çapta yok etmesi ve yardımı kısıtlaması nedeniyle kıtlık koşullarının yayılacağını ifade etti.

  • Bilecik'teki minikler Filistin'e yardım eli uzattı
    10:52 Bilecik'teki minikler Filistin'e yardım eli uzattı

    Bilecik İl Müftülüğü Hamidiye 4-6 Yaş Kur'an Kursu'nda eğitim gören minik öğrenciler, kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarıyla 'Özgür Filistin'in Yanındayız' kampanyasına destek oldu. Kumbaralarını Türkiye Diyanet Vakfı Bilecik Şubesi aracılığıyla Filistin'e gönderen minikler, paylaşma ve yardımlaşma duygusunu öğreniyor.

  • Barack Obama Londra'da Başbakanlık Ofisi'nde görüldü
    10:48 Barack Obama Londra'da Başbakanlık Ofisi'nde görüldü

    Eski ABD Başkanı Barack Obama, Londra'nın Downing Sokağı'ndaki Başbakanlık Ofisi'nde görüldü. Obama'nın İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ile bir araya gelmesi bekleniyor. Ziyaretin detayları belirsizliğini korurken, Obama'nın İngiltere'deki çalışmaları ve uluslararası ilişkilerdeki rolü merak konusu.


Advertisement