Burada Sizinle Olmak Çok Güzel - Son Dakika
Kültür Sanat

Burada Sizinle Olmak Çok Güzel

Burada Sizinle Olmak Çok Güzel

Avea Escape To Music Konserleriyle Ghetto'da Sahne Alan Belçikalı Grup Arid Türkçe Seslendi:" Burada Sizinle Olmak Çok Güzel !"

28.02.2011 08:44  Güncelleme: 08:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avea Escape To Music konserlerinin ilki Belçikalı grup ARID'le gerçekleşti. İstanbul'a ilk kez gelen grup şehre ve seyirciye hayran kaldı.

Konserden iki gün önce İstanbul'a gelen grup, İstanbul'u gezme fırsatı da buldu. Sultanahmet köftesini çok seven, Ayasofya, Galata Kulesi'ni gezip bol bol hatıra fotoğrafı çektiren grup üyeleri İstanbul'a hayran kaldı.

Avea Escape To Music konserleri ile ARID'i ilk kez izleme fırsatı bulan İstanbullu takipçileri Ghetto'yu tıklım tıklım doldurdu. Konseri kaçırmayanlar arasında Sinemis Candemir, Sezgi Mengi, Özge Fışkın, gazeteci Cem Mumcu gibi ünlü isimler de vardı.

Türk insanlarının sıcaklığından çok etkilenen grup, sahnede seyirciyi türkçe selamlayıp: "Burada sizinle birlikte olmak çok güzel" diyerek, büyük alkış alırken, "You Are" şarkısını seyirciyle hep bir ağızdan söyledi.

Türkçe "merhaba" diyerek sahne alan ARID, hemen her şarkının sonunda türkçe teşekkür ederek büyük sempati topladı.

AVEA Escape To Music Konserleri Birbirinden İddialı Grupları Kitleleriyel Buluşturuyor:

Kurulduğu günden bu yana müziğe verdiği destek ve gerçekleştirdiği konser serileriyle Türkiye'nin ve dünyanın en seçkin sanatçılarını müzikseverlerle buluşturan Avea, bu yıl ilk kez düzenlediği Escape to Music konserleri kapsamında Avrupa'nın en sevilen pop rock müzik gruplarından Arid'i 25 Şubat akşamı Ghetto'da İstanbullu hayranlarıyla buluştu.

1996 yılında kurulan grup "Life", "You Are", "Believer" ve "Everlasting Change" gibi akıllara kazınan şarkılara imza attı. Yıllar sonra bile aynı keyifle dinlenen şarkıların yanı sıra vokalist Jasper Stevenlinck'in uluslararası arenada eşine az rastlanır sesi sayesinde Avrupa sahnesinin en sevilen gruplarından biri olmayı başardı.

Türkiye'de de çok sayıda hayranı olan, ülkemizde "You Are" şarkısı ile müzik tutkunlarının beğenisini kazanan Arid, 25 Şubat Cuma gecesi saat 22.00'da GHETTO'da sahne alarak, yeni albümleri 2010 Şubat ayında yayınlanan "Under the Cold Streets Lights" parçalarını İstanbullu dinleyicileri için seslendirdi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Avea Kurumsal İletişim Direktörü Füsun Feridun;" Avea olarak gerek ürün ve hizmetlerimizle gerekse düzenlediğimiz konserlerimizle müziğin paylaşımcı ruhunu ve verdiği keyfi hem yaşıyor hem de yaşatmaya çalışıyoruz. Çünkü biz hem yaşamdan hem keyif almayı seven, hem de yaşama keyif katmayı çok önemseyen bir markayız. Bu doğrultuda kurulduğumuzdan beri birçok müzik etkinliğine imza attık. 2010 yılı bizim için müzik dolu bir yıl oldu. Bugüne kadar özellikle rock ve indie pop ağırlıklı bir konser serisi gerçekleştirmeyi istiyorduk. Bu doğrultuda bu yıl ilk kez "Escape to Music" adını verdiğimiz yepyeni bir konserler dizisine başladık. Escape to Music projemizin ilk konserini de tüm dünyanın hayranlığını kazanan Arid grubu ile başlatımış olmaktan son derece mutluyuz. 2011 yılında da müziğin paylaşımcı ruhunu yaşatacak etkinliklerle imza atmaya devam edeceğiz''dedi.

Biletix'ten satışa sunulan AVEA Escape To Music konserleri hakkında ayrıntılı bilgiyi http://www.aveakonserleri.com adresinden bulabilirsiniz.

AVEA Escape To Music Konserleri

25 Şubat 2011 ARID - Ghetto

26 Mart 2011 UNKLE - Refresh The Venue

30 Nisan 2011 Echo & The Bunnymen- Ghetto

20 Mayıs 2011 The Charlatans - Ghetto

AVEA ESCAPE TO MUSİC kapsamında sahne alacak sanatçılar hakkında:

ARID: 1996 yılında kurulan grup "Life", "You Are", "Believer" ve "Everlasting Change" gibi akıllara kazınan şarkılarının yanısıra vokalist Jasper Stevenlinck'in uluslarası arenada eşine az rastlanır vokali sayesinde Avrupa sahnesinin en sevilen gruplarından biri ve sahnedeki samimi performansları ile izleyicilerine unutulmaz bir müzik ziyafeti sunuyorlar. Arid, yeni albümleri "Under The Cold Street Lights" ın çıkışını ilk kez beraber olacakları İstanbul dinleyicisi ile 25 Şubat Cuma gecesi Ghetto'da kutlayacak.

UNKLE: Sanatçı bir ailede doğan ve çocuk yaşta çello ile başladığı müzik kariyerine Oxford'un underground partilerinde Djlik yaparak devam eden James Lavelle'in okul yıllarındaki projesi UNKLE, DJ Shadow prodüktörlüğündeki ilk albüm "Psyence Fiction" ortalığı tam anlamıyla kasıp kavurmuştu. Kişisel projeler, dünyaca ünlü film ve oyun müziklerinin yaratıcılığı ile geçen beş senelik bir aradan sonra çıkan ikinci albüm "Never, Never, Land" de UNKLE daha elektronik bir altyapı ve Jarvis Cocker-Pulp, Brian Eno-Roxy Music, 3D-Massive Attack, Josh Homme-Queens of the Stonehegde gibi isimler içeren iddialı karmasıyla karşımızdaydı. 2007 tarihli "War Stories" ise UNKLE'ın deneysel çizgisinde rock sounduna yaklaşıyor ve James Lavelle farklı müzik tarzlarında kendine güvenini bizlere kanıtlıyordu. Albüm büyük kitlelerce takdir kazandı, Ian Astbury (The Cult) vokaliyle hayat bulan parçalar 'Burn my Shadow' ve 'When things explode' kısa zamanda birer dönem klasiği oldu; 3D, Pablo Clements ve Gavin Clark UNKLE ailesinin önemli bir parçası haline geldiler. Albümün başarısı "More Stories" ve "End Titles... Stories for Film" kayıtlarının da piyasaya çıkmasıyla pekiştirildi ve "War Stories" ile UNKLE, James Lavelle için artık bir proje olmanın çok ötesine geçmiş oldu. Geçtiğimiz yılın Mayıs ayında bu kez dinleyicileri ile arayı çok uzun tutmadan paylaştığı "Where did the night fall" isimli dördüncü albüm UNKLE'ın olgunluk döneminin adeta bir ispatı halinde. Yenilikçi müzikal karakteri ve eşsiz tarzıyla elektronik müziğin tartışmasız en başarılı ortaklıklarından UNKLE önemli isimlerle donanmış kadrosuyla ilk kez canlı olarak İstanbul'da

ECHO & THE BUNNYMEN: Echo & the Bunnymen punk sonrası,İngiltere, Liverpoolda 1978 yılında kuruldu.Grup aslen Ian McCulloch (The Crutial Three den),Will Sergeant ve Les Pattinson'dan Oluşuyordu.Dörtlünün "Echo" adındaki davul makinası ile tamamlandığına dair,belkide uydurma olan,pek cok hikaye vardır. . Çıkış albümleri olan 1980 Crocodiles (ılımlı bir İngiliz hiti) çıkana kadar davul makinasının yerini Pete De Freitas almıştı.Bir sonraki şarkıları "Heaven Up Here" 1981 yılında İlk On listelerine girmiştir,tıpkı 1983 de Porcupine ve 84 de Ocean Rain gibi."The Killing Moon" (daha sonra Donnie Darko film müziği olarak kullanılmıştır), "Silver","Bring On the Dancing Horses",ve "The Cutter" gibi singleları 1980 sonlarında kısa bir ara vermelerine rağmen grubun göz önünde olmasını sağlamıştır.1987 de çıkan LP albumleri,küçük bir Amerikan hiti olmuş ve Amerika'da kayda değer satış rakamlarına ulaşmış tek albümleridir. McCulloch 1988 de gruptan ayrıldı,ondan bir yıl sonrada De Freitas bir motorsiklet kazasında hayatını kaybetti.Grubun diğer üyeleri devam etmeye karar vererek (1990) Reverberation albümünde,ki bu albüm eleştirmenleri ve hayran kitlesini fazla heycanlandırmamıştır,McCulloch'un yerine Noel Burke'yi almışlardır.Bundan sonra Burke,Sargeant,ve Pattison'ın yolları ayrıldı ama grubun sağ olan dörtte üçü 1997 de yeniden bir araya gelerek "Evergreen" ,1999 da "What are You Going To Do With Your Life?", 2001 de "Flowers", 2005 de "Siberia" ve son olarakta 2009 yılında "The Fountain" ı çıkardılar.Grubun eski hayranları classic soundlarına dönmelerine memnun oldu ve yeni genç bir hayran kitlesi oluşmaya başladı.

THE CHARLATANS: 20 yıldan uzun bir süredir Charlatans, İngiliz rock müziğinin ilham verici bir topluluğu olmaya devam ediyor. Grubun yeri doldurulamaz üyeleri Martin Blunt ( Bas ), Jon Brookes ( Davul ), TimBurgess ( Vokal ), Mark Collins ( Gitar ) ve Tony Rogers ( Klavye ) başlangıçtan bugüne kadar büyüleyici şekilde müzik yaptılar - seçkinliğiyle ve tınısıyla öne çıkan sayısız kült tekli ve imrenilecek bir albüm tarihçesi, baştan sona birbirinden farklı ve emek harcanmış sınırları zorlayıcı, daima daha yüksek bir çıtayı hedefleyen sarsıcı nitelikte bir diskografi - Kendi döneminde parmakla gösterilen birkaç grup hariç, Charlatan'ın albümleri ısrarcı, hayat dolu; aynı zamanda ticari ve yaratıcı olma özelliklerini kendi potasında eriten bir yapıya sahip. The Charlatans' ın on birinci stüdyo kayıdı olan ' Who We Touch ' şu ana kadarki en öne çıkan, hem grubun sanatsal limitlerini zorlayan hem de büyük bir dinleyici kitlesine ulaşmasını sağlayan albümü olarak bilinir. 2008 yılında çıkarılan '' You Cross My Path '' ile Tha Charlatans çığır açan bir fikirle, son çalışmalarını ücretsiz olarak internet aracılığıyla hayranlarıyla buluşturdu. Ticari bir dibe batışın aksine, bu girişim dinleyenlerin gruba olan bağlığını daha da pekiştirdi ve bu sayede yeni kayıtları üzerine daha yoğun bir istekle çalışmaya başladılar. 1990'larda çıkan '' Some Friendly '' albümü ve bu albümün unutulmayan hiti '' The Only One I Know '' çıkalı, görülmeye değer bir yolculuk geride kaldı. Martin Blunt tarafından kurulmadan bir yıl önce, bir anlamda, herkes tarafından tanınmaya yol aldılar. Listelerde ilk 5'e yükselen bir diğer iki albüm sürecinin arasında ( Us and Us Only - 1999 ve Wonderland - 2001), Tim hayatında bazı değişiklere gitti. The Charlatans'ı Atlantik'in ötesinde de tanınan bir grup haline getirmek amacıyla eşiyle birlikte Los Angeles'a taşındı. 20. kuruluş yıldönümlerini görkemli etkinleklerle kutlayan The Charlatans, halen heyecan verici ve göz önünde olmayı sürdürüyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Burada Sizinle Olmak Çok Güzel - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement