Burak Derneği Kudüs'e Gidiyor - Son Dakika
Güncel

Burak Derneği Kudüs'e Gidiyor

Burak Derneği Kudüs\'e Gidiyor

Burak Mukaddes Mekanları Tanıtma ve Kültür Derneği (Burak Derneği) Kudüs’te son günlerde yaşanan zulme dur diyebilmek için bu hafta düzenleyecekleri organizasyon ile Kudüs’e çıkarma yapıyor.

30.08.2017 10:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burak Mukaddes Mekanları Tanıtma ve Kültür Derneği (Burak Derneği) Kudüs'te son günlerde yaşanan zulme dur diyebilmek için bu hafta düzenleyecekleri organizasyon ile Kudüs'e çıkarma yapıyor.

Burak Derneği Başkanı Adem Yenihayat, İsrail'in hukuk tanımaz tavrı devam ettiği sürece bölgedeki gerginliğin eksik olmayacağını söyledi. Müslümanların kendi ibadet mahallelerine girmeleri engellediği anda başka sıkıntıların da geleceğine davetiye çıkaracağını ifade eden Yenihayat,, "Önümüzdeki günlerde Allah nasip ederse dernek olarak Kudüs'ü ziyaret edeceğiz. Kudüs bizim için çok önemli. Çünkü Kudüs ve Mescid-i Aksa İlk kıblemiz olarak Müslümanların gönlünde önemli bir yer edinen bir mekan. Aynı zamanda Mescid-i Aksa Kuran-ı Kerim'de İsra Suresi'nde Rabbimizin kendisinden bize haber verdiği İsra ve Miraç olaylarının şahidi olan bir yer. Hepimiz bunu biliyoruz. Peygamberimiz (s.a.v) Efendimiz, Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya bir gece yarısı yürütüldü. Buna İsra yürüyüşü diyoruz ve şuan da Kubbetüs Sahra'dan gökyüzüne Yüce Allah'ın katına yükselmesine de miraç diyoruz. Dolayısıyla Kudüs ve şuanda Medcid-i Aksa'nın bulunduğu o mübarek yer Peygamberimizin İsra ve Miraç olaylarının yaşandığı önemli bir yer ve İsra suresine göre de çevresi mübarek kılınan değerli kutsal bir mekan" dedi.

"Biz Türkiyeli Müslümanlar olarak Kudüs'e gitmek zorundayız"

Yenihayat, "Biz Türkiyeli Müslümanlar olarak Kudüs'e gitmek zorundayız. Niye zorundayız diye soranlara deriz ki Kudüs'e ve Mescid-i Aksa'ya gitmemizi Peygamberimiz(s.a.v) Efendimiz kendisi bizlere tavsiye etmiştir. Bu konuda iki tane hadis aktarabiliriz. Birincisi Efendimiz (s.a.v) şöyle bir hadisi şerifleri var; 'Yolculuk ancak üç mescide yapılır. Mescid-i Haram, Mescid-i Nebevi ve Mescid-i Aksa.' Buradan anlıyoruz ki yolculuk yapıp da karşılında özel olarak sevap elde edebileceğimiz ancak üç mescit yolculuğu olabilir. Biz Türkiye Müslümanları olarak Mescid-i Haram'a yani Kabe'ye Mescid-i Nebevi'ye Peygamberimizin bizzat kabrinin bulunduğu yere umre ve hac vesileyle sık sık gidiyoruz. Ancak ihmal ettiğimiz gündemimize almadığımız üçüncü mescid Mescid-i Aksa ise maalesef gerekli önemin çok da verilmediği ihmal edildiği bir mescit. Ama bu Peygamberimizin ziyaret etmemizi ziyaret ettiğimiz takdir de sevap kazanacağımızı tavsiye ettiği üçüncü mescid olduğunu bilmeli ve dikkate alarak biz Mescid-i Aksa gitmeliyiz. Bu yüzden de Burak Derneği olarak ısrarla ve sürekli olarak Mescid-i Aksa gidiyoruz. Bundan sonra gitmeye de inşallah devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

"Kudüs'teki gerginlik nasıl çözüme kavuşturulacak '"

İsrail'in hukuk tanımaz tavrının devam ettiği sürece bu gerginliğin bölgeden eksik olmayacağını söyleyen Yenihayat, "Çünkü Kudüs'lü Müslüman kardeşler şunu biliyor yaşadıkları için daha önce tecrübe ettikleri için farkındalar. Bu konuda verilen bir taviz peşinden başka tavizleri de getirecektir. Mescid-i Aksa'ya özgürce girememek, İbadet mahallerine girişi engellendiği anda artık peşinden başka engellemelerin geleceği aslında kendini gösteriyor. Çünkü İsrail'in eskiden beri zihninde bir plan var. Mescid-i Aksa'ya zaman olarak ya da mekan olarak ikiye bölmek. Bu ne demek' ya belli zamanlarda Mescid-i Aksa'nın bahçesinde Müslümanları sokmadan Yahudilerin oraya gitmesi dolaşması ve orayı diledikleri gibi kullanmasına zemin hazırlamak ya da mekan olarak günün her saatinde Mescid-i Aksa'nın belli bir bölgesine belli bir mekanına Müslümanların girişine kapamak ve sadece oraya Yahudilerin girişini sağlamak böyle bir planları var ve eskiden beri seslendiriyorlar. Bu küçük olayları da bahane ederek bunu uygulama fırsatı kolluyorlar. İşte burada bütün dünya Müslümanına düşen bu konu da Mescid-i Aksa'yı yalnız bırakmamak ve yapılabilecek ne varsa bunu yapmak ve bu zulmü ortadan kaldırmak" şeklinde konuştu.

"Kudüs'teki olaylar için Müslümanlar ne yapmalı ?"

Yenihayat, Kudüs'teki Müslümanlar için yapılması gerekenlerle ilgili şunları kaydetti: "Bu süreçte Müslümanlar neler yapmalı. Birincisi Mescid-i Aksa ile olan bağlarını irtibatlarını daha da sıkılaştırmaları lazım. Bölgeye daha çok önem verip oradaki haberleri birebir takip etmeli ve burada yaşanan zulmü bütün dünya gündemine ısrarla ulaştırmalı. Elinden gelen ne varsa sosyal medya, televizyon farklı iletişim araçları bulabildikleri ne varsa burada bir zülüm var burada bir hukuksuzluk var burada bir insan hakkı ihlali var bunun önüne geçmeliyiz diye yüksek sesle seslendirmeli. Bunun dışında o bölgeye bizzat gitmeye önem vermeli hatta parası olmayanlar bile ne yapıp edip bir yerlerden borç bulmalı bölgeye gitmeli oradaki Müslüman kardeşlerimize hem destek vermeli hem de İsrail devletine şu mesaj hatırlatılmalı. O bölge sadece Kudüs'de yaşayan Müslümanların mekanları değildir. Bütün İslam aleminin kutsal bir mekanıdır. Burası hepimiz için önemlidir ve biz burayı asla size terk etmeyeceğiz. Mescid-i Aksa bütün İslam ümmetinin kutsal mekanıdır. Oraya sahip çıkacağız sonuna kadar da mücadelemizi vereceğiz demesi gerekir". - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Burak Derneği Kudüs'e Gidiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement